• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Dobogós helyekkel búcsúzott a 2023-as rallycross szezontól a Korda Racing! 

 

Az elmúlt hétvégén záródott a 2023-as Magyar Rallycross Országos Bajnokság, és a Korda Racing dobogós helyekkel köszönt el az idei szezontól. Máriapócson ezúttal Kovács Sámuel volt a vezér, aki nemcsak a viadalon, hanem összetettben is ezüstfiúként zárt a Super1600-asok között. Öccse, Domonkos szintén második lett a zárófutamon, ami összetettben a harmadik helyhez lett elég. A Mazda MX-5 Kupában versenyző Várkonyi Bence a döntőig parádézott – mindent megnyert –, ám ott hibázott, így kiesett, ami az összetett dobogójába került. A csapat újonca, az RX bajnokság junior kategóriájában induló Bagaméri Réka egy hibátlan versenyzéssel végül negyedik lett a lányoknál.

 

Idén eddig szinte mindenhol parádézott az idei RX versenyeken a Korda Racing, és ezzel a szokásával az idény utolsó versenyén, Máriapócson sem szakított. Meglehetősen foghíjas volt a csapat a szezonzárón, ám eredményekben így is gazdagon térhettek a téli pihenőre. 

 

Benyó Máté már Nyirádon bebiztosította eddigi pályafutása első felnőtt bajnoki címét a Supercar kategóriában, a Peugeot 208 ERX felkszítése pedig megkezdődött a 2024-es szezonra, így most végül nem állt rajthoz. Ott volt viszont a Super1600-asok között a tavalyi bajnoki pontversenyben harmadik Kovács Sámuel, a szombati remek teljesítmény után a vasárnap is második lett. Ez pedig azt jelentette, hogy remeklésének köszönhetően a bajnoki összetettben megszerezte a második helyet. 

 

Véget ért az utolsó verseny is a szezonban, amit vegyes érzelmekkel zártam. A csapatnak köszönhetően  az autót nagyon jól sikerült beállítani és a maximumot is kihozni belőle. Az előfutamok szorosak és izgalmasak voltak, sok új dolgot kipróbáltunk az autón a kvalik folyamán, ami végül a 2. helyhez volt elég. Egy szoros és izgalmas fináléban a második helyen értünk célba és így a bajnokságban is a második helyen zártunk. Ezúton is szeretném megköszönni szüleimnek és a csapatnak a támogatását az egész szezonban – fogalmazott Sámuel.

  

Sami öccse, a Korda Racinghez idén csatlakozó Kovács Domonkos szintén nagyot ment a Hankook CrossCar RX Cup sorozatban. A dobogóra is felállhatott, hiszen a második helyen végzett, ami végül meghozta az összetett harmadik helyet a számára.

 

A máriapócsi hétvége előtt szoros csatában voltunk a bajnokság második helyéért. Már a szabadedzéseken látszott, hogy nagyon szoros verseny lesz. Az előfutamokon sajnos végig csak a harmadik helyen voltunk, mert nem kezeltem elég agresszívan a versenyszituációkat, de a tempónk nagyon jó volt. A döntőt így a harmadik helyről kezdhettük meg, ahol egy előzés miatt sok időt vesztettünk és már nem tudtuk elkapni az élen álló versenyzőt, így a második helyen értünk célba. A bajnokságban így a harmadik helyen zártunk. Nagyon köszönöm a csapatnak, hogy ezen a hétvégén is és az egész szezonban egy remek autóval versenyezhettem – mondta Domonkos.

 

„Nagyon elégedetten zárhatjuk a 2023-as esztendőt a rallycrossban, hiszen a már korábban megszerzett két bajnoki cím – Benyó Máté és Korda Zsófi – valamint egy összetett második hely – Korda Réka – mellé a Kovács-testvérek két második hellyel újabb két dobogót hoztak összetettben. Sami fokozatosan ért bele a kategóriájába, jövőre reális cél számára a bajnoki cím. Domi magabiztosan megint közel azt a tempót tudta autózni, amit a balesetei előtt, az ő dobogójának éppen ezért külön örülök. Réka megint minden dicséretet megérdemel, versenyről versenyre fejlődik, újoncként remekül helyt állt.” – jelentette ki Spitzmüller Csaba.

A Korda Racing együttműködő partnerei:  A-Híd Zrt., Hertz - Mercur Rent a Car Kft, Corax-Bioner Zrt., Harmata-94 Kft., Érdi Team Kft., Novo-Fire Kft., Sun&Fun Holidays Kft, Hetech Trend Kft, Generalkommandó, Tibuktu Bt.

  1. szeptember 27.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top