• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Ideális Mecsek Rallye utáni levezetés!

Az MR Racing SE három párosa is rajthoz állt az októberi hosszú hétvégén megrendezett Dipovill 96 Rallye Sprinten. Nagy Balázs és Zejda Viktória a Sprint mezőny 3-as kategóriájában, míg Kovács Antal és Istovics Gergő, illetve Maricsek Miklós és Notheisz Ivett a licenszesek között vágott neki a magyarhertelendi futamnak.

 

Nagy Balázs a negyedik helyen végzett a kis kocka Swifttel a Déli Régió utolsó futamán, ahol ezúttal nem a megszokott navigátorával, Istovics Gergővel, hanem Zejda Viktoriával indult.

 

„Jó barátságban vagyunk, sokat szoktunk beszélgetni az ORB szervizparkjaiban, illetve sokat hülyéskedünk. Igazából Gergő szólt Vikinek, hogy nem lenne-e kedve beülni mellém, mert nem lehetett megoldani, hogy Gergő Antival és velem is rajthoz álljon a futamon, Viki pedig örömmel vette a felkérést, sőt a verseny után megjegyezte, hogy nem gondolta volna, hogy ilyen jót lehet egy kis autóval is versenyezni! Természetesen szuperül végezte a dolgát, le a kalappal előtte. Eddig is tudtam, hogy Viki egy profi navigátor, de most személyesen is megtapasztalhattam, hogy nem véletlenül ül Matics Misi mellett. Előkelő rajtszámmal, a nyolcassal versenyeztünk, mert elég jól álltunk a MARB abszolútban, míg a kategóriatársaink a 30.- 40. pozíciók környékén következtek. Reggel kicsit csúszott, ott azért elég jól lejöttünk, mindössze 5 másodpercet kaptunk a szakasz győztestől. Én azt gondolom, hogy az összes gyorsaságin jól teljesítettünk, maximumon jöttünk végig, amit tudtam, azt kihoztam a kocsiból. Végül a negyedik helyen végeztünk Magyarhertelenden, harmadikak lettünk a bajnokságban, a Suzuki Kupában pedig másodikak.”

 

Az elmúlt öt hétben négy aszfaltos futamot teljesített a Kovács - Istovics kettős a Ford Fiesta R5-tel. A navigátor szerint a sok versenykilométernek hála végre megtalálták azt a tempót, amivel jövőre felvehetik a versenyt az ORB élmezőnyével.

 

„A magyarhertelendi verseny sem volt tervezve előzetesen. Ahogy kiszálltunk a Mecsek Rallye-n az autóból, azt gondoltuk, hogy jó úton járunk a tempót illetően, ezért mindenképp akartunk adni magunknak még egy lehetőséget, hogy aszfalton tudjunk versenyezni. Ezzel a kis plusz futammal lezárult számunkra az aszfaltos versenyek sora az idei évben. A Szilveszter Rallye-n nem indulunk soha, csak a jókedv és a szórakozás miatt vagyunk ott a csapattal. Tehát nekivágtunk a Dipovill Rallye Sprintnek, és megint kiváló ellenfeleket kaptunk: a két Ranga testvér, Amrein Laci, Hideg Krisztián és Maricsek Miki személyében. Heten voltunk a licenszes kategóriában és örömmel jelenthetem ki, hogy egy gyorsot leszámítva - ahol Anti hibázott, mert túlvállalt egy lassító előtti féktávot - az összes szakaszt megnyertünk. Természetesen a szabályok miatt nem értékeltek bennünket, de ettől függetlenül versenyzők vagyunk és figyeltük az órát, így mindenki tisztában volt vele, hogy hogy teljesített a másik. Azt tudni kell, hogy az első körben én ültem Anti mellett, mert megbeszéltük, hogy addig, amíg nincs meg neki fejben a pálya, addig diktálok, illetve segítsek neki. A középső körben Szvatek Krisztiánt, a szervizcsapat egyik tagját, míg az utolsó körben a barátnőjét vitte Anti. Mondhatnám azt, hogy rengeteg beállítást kipróbáltunk, de nem kellett, mert száraz volt az aszfalt, egy garnitúra gumival megcsináltuk az egész napot. Hosszú lesz a téli szünet az aszfalt versenyek nélkül, de bízom benne, hogy a jövő évet ott tudjuk majd aszfalton elkezdeni, ahol most Magyarhertelenden abbahagytuk és bízunk benne, hogy az élmezőnynek számolnia kell velünk. Meglátjuk, mindenesetre pozitívan tudjuk lezárni az évet. Idén még két murvaversenyen állunk rajthoz, a Santa Dominica Rally Show-n, illetve a Mikulás Rallye-n. Ott is igyekszünk jól teljesíteni, bár mind a kettő buli verseny, azokat azért nem fogjuk véresen komolyan venni.”

 

Maricsek Miklós különböző abroncsokat tesztelt a magyarhertelendi futamon, illetve látványos autózással szórakoztatta a kilátogató nézőket.

 

„Azért mentünk el a Dipovill Kupára, mert Magyarhertelend mindössze 15-20 kilométerre van Pécstől, ahol a műhelyünk is van és maradt bennem pár kérdés a Mecsek Rallye után. A közeli helyszín pedig nem követelt nagy erőfeszítést a csapattól, hogy teszteljünk egyet. Különböző gyártmányú abroncsokat próbálgattam, a beállításokon nem változtattam. Michelin gumikkal teljesítettem négy gyorsaságit, az utolsó körre pedig Pirelliket rakattam fel a srácokkal. A gumiteszt azt hozta, amit vártam. Azt kell, hogy mondjam, a két különböző abroncs teljesen más és más vezetési stílust igényel, bízom benne, hogy az itt szerzett tapasztalatokat hasznosítani tudjuk a következő szezonban.
Ezúttal Notheisz Ivett diktálta mellettem az itinert, ami nagyon tetszett, hisz jó ideje már annak, mikor legutóbb hölgy navigátorral versenyeztem. A hétvége történetéhez hozzá tartozik még, hogy a parkolóban megvicceltem magam az első és az ötödik gyorsaságin is. Az első nagyobb ballos kanyarban forogtam meg mind a két alkalommal. Természetesen, emiatt kisé haragudtam magamra, viszont annak nagyon örültem, hogy versenyképes időket tudtunk autózni a többi licenszes versenyzőhöz képest. A rendezvény tetszett, mert pörgős volt. A futam előtt tartottam attól, hogy sokat kell majd várni a gyorsaságik között, de nagyon jól eltelt az idő, felszabadultan tudtunk beszélgetni a versenyzőtársakkal, Markó Tibiék pedig precízen betartották az előzetesen kiadott időtervet. Egy gyönyörű helyszínen kiváló versenyt futhattunk!”

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top