• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kerényi Ádám megnyerte a drift Európa Bajnokság ausztriai futamát!

Tomracing Motorsport: Most Anglia és Svájc következik!

 

Végre kijött a lépés Kerényi Ádámnak, a Tomracing Motorsport háromszoros drift Európa-bajnokának és megnyerte a King Of Europe drift Európa Bajnokság ausztriai versenyhétvégéjét.

Nem volt könnyű hétvégéje Ádámnak, szombaton technikai probléma, vasárnap pedig egy kisebb vezetői hiba lett majdnem a végzete, de aztán a döntőre megérkezett jégeső sem tudta megállítani őt.
Pihenésre nincs idő, most hétvégén jön angliai futam, azt követően pedig a svájci megmérettetés.

 

Kerényi Ádám:

„Ez volt a harmadik futamunk az új autóval és már előtte is jól éreztem magam benne, de a futam előtt kicseréltük a kábelezést, továbbá nitro is került bele, melynek használata még nekem is új volt, szóval vártam a hétvégét.

Az edzések jól sikerültek, sikerült beállítani az autót és jó köröket tudtam futni. Viszont a kvalifikáción az első futamon kihagyott az egyik henger és nulláztam a körömet. A második egy biztonsági futás volt, ami a 14. helyre volt elég.

Vasárnap az autó hibátlan volt, ellenben az edzés végén lecsúsztam az ívről és a sóder fogott meg, a faltól 2 méterre. 2 éve ugyanebben a kanyarban, hasonló lecsúszással törtem össze magam, akkor a fal állított meg, szerencsére most csak a bal hátsó futóművet kellett cserélni.

A Top32-es döntőre az időjárás lepett meg minket, jégesővel megáldott özönvíz formájában. A lengyelországi vizes tapasztalataim nem voltak jók az autóról, ezért kissé óvatosan kezdtem a tsuiso csatákat, de most az autót nagyon jól lehetett vezetni a vizes aszfalton. A gyors részeken a leggyorsabb tudtam lenni, ugyanakkor a lassú részeken voltak problémáim, ezért figyelni kellett, hogy az ellenfelek hogyan taktikáznak a vizen.

Jól sikerültek a futamok és a végső csatát is sikerült megnyernem, így megvan az idei első győzelem! Külön öröm számomra, hogy egy ilyen erős mezőnyben és ilyen körülmények között sikerült a legjobbnak bizonyulnom és köszönöm a fiúknak a segítségét!

Most jöhet Anglia és Svájc, remélem mindkét helyszínen a végső győzelemért fogok majd harcolni!

Biel Richárd, a Tomracing Motorsport csapatvezetője:

„Nagyon örülünk Ádám sikerének és, hogy a sok munka és erőfeszítés, amit az elmúlt hónapokban belefektetett, végre megtérülni látszik. Még csak a harmadik fordulón vagyunk túl, de ezzel a győzelemmel Ádám a 2. helyen áll a bajnokságban, ami bizakodásra adhat okot. Most jön az angol és a svájci futam, ami kifejezetten fontos lehet a végelszámolásnál. Ádám és a csapat 100%-osan felkészülten és győzelemittasan utazik, nagyon szurkolunk nekik!

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top