• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kerényi Ádám: „Nyerni megyek a Slovakiaringre!”

Még nem mondott le a történelmi címvédésről a Tomracing Motorsport versenyzője a King of Europe 2015-ös sorozatában

 

 

A hétvégén a Slovakiaringen csapnak össze egymással Európa legjobb driftesei a 2015-ös King of Europe sorozat hetedik, záró állomásán. A háromszoros Európa-bajnok Kerényi Ádám számára idén ez az utolsó esély, hogy a sportág történetében először címet védjen. A Tomracing Motorsport versenyzőjének csak egy kérése van: lehetőleg száraz körülmények között rendezzék a dupla pontos futamot.

 

Noha ez az idény nem indult túl szerencsésen Kerényi Ádám számára, a szezon második felében már tudásának megfelelően versenyzett, így az utolsó, dupla pontos, Slovakiaringen rendezendő versenyen még mindig van esélye a végső sikerre. A háromszoros Európa-bajnoknak nem behozhatatlan a lemaradása – összesen 91 pont a hátránya –, így nem kizárt, hogy Kerényi lesz az első a sportág történetében, aki megvédi a címét.

 

A legutóbbi, Valenciában rendezett dupla futamon megsérült autóján minden lényeges részt kijavítottak – egy kis lakatosmunka van hátra, de az a hétvégéig készen lesz –, ráadásul a tököli teszten sikerült az állandó teljesítmény kimaradást okozó mechanikus problémát is orvosolni. Ádám nagyon várja már a hétvégét, ahol szeretne minél jobb eredményt elérni a remélhetőleg nagyszámú magyar közönség előtt az általa jól ismert Slovakiaringen.


„Már kétszer versenyeztünk ezen a nagy és gyors pályán, ami fekszik nekem és az autómnak is. Az időjáráson sok fog múlni, csak az eső ne essen, és akkor minden rendben lesz. Vélhetően az sem okoz majd nehézséget, hogy ilyen hidegben kell versenyeznünk, mert a guminyomással nagyon sokat tudunk játszani, illetve a BMW motorjának kifejezetten jó a hideg levegő. Egy biztos, nagyon oda kell figyelni a gumik hőfokára, hiszen ilyen körülmények között nehezebben melegednek fel és sokkal gyorsabban hűlnek le. Hogy mi kéne a történelmi címvédéshez? Elsősorban szerencse, hiszen még négyen vagyunk versenyben a bajnoki címért, és mind a négyen nyerni is szeretnénk az idény utolsó versenyén. Hatalmas, negyvenhét fős mezőny vág neki a viadalnak, így nagyon sok múlik majd a párosításokon. Noha az utolsó pillanatig küzdök a negyedik Eb-címemért, reálisan nézve egy ilyen viszontagságos szezonban az összetett dobogó lehet a cél” – jelentette ki Kerényi Ádám.

 

A Tomracing Motorsport csapatfőnöke úgy véli, versenyzőjének minden pályára menetelnél a maximumot kell nyújtania ahhoz, hogy ebben a nagy létszámú, kemény mezőnyben a tudásának megfelelő helyen tudjon végezni.  

 

„Nehéz versenyre számítok. Talán a szezon egyik legnagyobb létszámú mezőnye gyűlik össze a hétvégén, ahol Ádámnak mind a kvalifikáció, mind pedig a verseny minden egyes pillanatában nagyon komolyan meg kell majd küzdenie. Ha reálisan nézem a helyzetünket, akkor a dobogó lehet a cél, aminek nagyon örülnénk, hiszen év elején sok műszaki hiba hátráltatott bennünket, illetve ne felejtsük el, hogy a lengyelországi versenyt ki kellett hagynunk. Ádám ekkor egy pillanatig sem adta fel, és visszaküzdötte magát az óriási ponthátrányából. Most itt vagyunk az utolsó fordulóban, és még mindig él a remény, hogy Ádám megvédje Európa-bajnoki címét” – fogalmazott Miklósy Tamás.

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top