• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kohári Zoltán kontra Sascha Pretzsch: presztízscsata a Hungaroringen

Nem akármilyen ellenfelet kap a többszörös magyar bajnok dragos, Kohári Zoltán és a 2700 lóerős szörnyetege a Dragacs a vasárnap rendezendő Drag Országos Bajnokság hungaroringi záró fordulójára: a santa pod-i Európa-bajnokságon második helyen végző Sascha Pretzsch érkezik. A Tomracing Motorsport Team versenyzője győzelemmel zárná az évet.


Az eddigi szerepléséhez méltó módon szeretné lezárni az idei szezont Kohári Zoltán a hétvégén. A Tomracing Motorsport Team versenyzője a Hungaroringen rendezendő Drag Országos Bajnokság hetedik, utolsó fordulójában bajnokhoz méltó teljesítménnyel szeretne kirukkolni. Nem lesz egyszerű dolga, ugyanis neki és 2700 lóerős Dragacsának a lehető legkomolyabb kihívója akad: itt lesz a bajnoki fordulóban a santa pod-i Európa-bajnokságon második helyen végző svájci Sascha Pretzsch is. A két pilótán kívül a két Chevrolet is arról dönt, ki a jobb közülük.

„Igazi zárása lesz az idei szezonnak a hétvégi verseny, ami várhatóan számomra és a Dragacs számára is számtalan izgalmat tartogat. Ilyen kemény ellenfelem hazai környezetben még nem igen volt, mint a santa pod-i Európa-bajnokságon második helyen végző Sascha Pretzsch. A svájci fiatalember kifejezetten azért érkezik Magyarországra, hogy megküzdjön velem és a Dragaccsal. Ez nagyon motivál, ráadásul ő az esélyese a hétvégének, annak ellenére, hogy gyorsabb az autóm. A szívómotor miatt ő van kedvezőbb helyzetben, ráadásul a mogyoródi pálya aszfaltja miatt már annak is örülnék, ha 9-es időt futnék a negyed mérföldes távon. Ezen a versenyen a fő feladatunk a tapadás megtalálása lesz. Mindenesetre egy nagyszerű show-val szeretnénk megajándékozni az embereket, és mindent megteszek azért, hogy a Dragaccsal győztesen kerüljünk ki a nagy párviadalból” - fogalmazott Kohári Zoltán, akinek a kategóriája bajnoki címe mellé még esélye van az abszolút értékelésben is az élén végezni.         

A Tomracing Motorsport Team csapatfőnöke szerint csúcsdöntésre nem, de hatalmas csatára számíthat mindenki, aki a hétvégén kilátogat a Hungaroringre.

„Sajnos a mogyoródi aszfalt alkalmatlan a rekorddöntésre. Ennek ellenére hiszem azt, hogy Zoli egy igazi, látványos presztízscsatában képes lesz legyőzni nagynevű ellenfelét. Kettejük összecsapása lehet a koronaékszer a zárófutamon, és bízom abban, hogy versenyzőnk a bajnoki címe mellé egy igazán értékes sikert is magáénak mondhat majd” - mondta Miklósy Tamás. 

 

Molnár Ádám – Pole Positions Communication

Fotók: Molnár Ádám - Tomracing

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top