• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A végső cél a szem előtt!

Balogh János – Holczer Dániel
www.baloghjani.hu
41. Kassa Rally’15-előzetes

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan az előttünk álló hétvégén Kassa látja vendégül a magyar rali bajnokság résztvevőit egy közös rendezésű futamon. A technikás pályák mellett a rekkenő hőséggel is meg kell birkóznia a Balogh Jani, Holczer Dani párosnak, akik akár már a kategória bajnoki címüket is bebiztosíthatják ezen a versenyen.

Szerdán egy fél napos teszt előzte meg a Kassa Ralit, ahol az aszfaltra átépített autót járatták meg az éles bevetés előtt.

 

Balogh Jani: „Szerettünk volna, egy olyan helyszínt találni a tesztre ahol tempós részeken tudjuk az autó viselkedését megfigyelni és erre a meszesi aszfalt volt a legideálisabb. A kocsi a Székesfehérvár Rally-n használt aszfaltbeállítást kapta meg, ami jelenleg a lehető legjobbnak tűnik számunkra. Az átépítés után szükséges volt, hogy megjárassuk az autót, minden a helyére rázódjon, és úgy tudjanak dolgozni az alkatrészek, ahogyan azt elvárjuk tőlük. Sikeresnek és rendkívül hasznosnak ítéljük a pályán töltött órákat, hiszen ki tudtuk próbálni azokat a gumikat is a Pirellitől amelyekről eddig még kevés információ állt a rendelkezésünkre. Komolyan vettük a próbákat,itinerből autóztunk és merészen elvállaltunk néhány szituációt, amik így már az éles versenyen nem fognak meglepetést okozni.”

 

A bajnokság állását tekintve nagyon fontos verseny előtt áll a csapat. Hiszen a kategória bajnoki cím egy karnyújtásnyira van és az abszolút előkelő helyezés is kecsegtető.

Balogh Jani: „Azért azt látjuk, hogy a teljesítőképességünk végét súroljuk. Ha sikerül egy jó ritmust találnunk és tudjuk azt tartani a végéig akár egy komoly abszolút helyezés is lehet az eredmény, de mindenek előtt egy cél lebeg a szemünk előtt és az a kategóriánk és az ottani lehető legjobb pozíció megszerzése. Nem lesz egyszerű dolgunk. Sok induló van, így a jól megszokott előkelő rajtpozíciónk előnyeit most nem tudjuk élvezni, az elejétől kezdve felhordásokra kell számítanunk. A teszten is bebizonyosodott, hogy a rendkívüli meleg miatt folyamatosan ügyelnünk kell a folyadék és ásványi anyagok bevitelére, hogy meg tudjuk őrizni koncentráltságunkat.”

 

A Kassa környéki pályákra visszajáró vendégek a hazai rali párosok, azonban a szakaszok nehézsége mindig rejt meglepetést és könnyen ott lehet hagyni néhány másodpercet egy-egy hibával.

 

 

Balogh Jani: „Mondhatjuk, hogy ismerjük a helyszíneket, hiszen nem most indulunk rajta először mégis az itteni pályák nagyon navigátor centrikusak, pontos itinert kell készítenünk és abból kell tudnunk gyorsan autózni. Szinte minden fajta stílusú útszakasszal találkozunk. Szűk erdei, széles hegyi pálya és ezek váltakozása. A második napi leghosszabb, huszonöt kilométeres szakasz komoly feladat lesz. Három különböző jellegű részből tevődik össze, és ha marad a meleg a pálya végére izzani fognak az alkatrészek.”

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top