• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Dobogón a CEZ-ben is – 42. Croatia Rally 2015

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna ismét komoly sikert könyvelhet el a Skoda Fabia Super 2000-el. Az elmúlt hétvégi horvátországi futam számukra ezúttal a CEZ (Central European Zone) sorozat év végi helyosztója szempontjából jelentett tökéletes végkifejletet.

 

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzői, Puskádi János és Gódor Barna a Porec környékén megrendezett Croatia Rallye-n a Central Europe Zone értékelésben küzdött Horvátországban. A CEZ értékelésben begyűjtött pontokkal immár az éves összesítés dobogós helyezése is matematikailag biztossá vált, már csak az a kérdés, hogy milyen színű lesz az érem. Az év elején megfogalmazott célok második fele is teljesülni látszik ezzel az eredménnyel, ráadásul a legjobb magyarként sikerült célba érni a versenyen, bár tegyük hozzá, ennek elérésében közrejátszott Hideg Krisztiánék sajnálatos technikai hibája is.

A feladat azért korán sem volt egyszerű, annak ellenére, hogy néhány kivételtől eltekintve többnyire ismert pályákon autózhattak Janiék. Az elmúlt években a kanyarlevágásokban előforduló rendszeres murvás felhordásokat már megszokhatták. A száraz körülmények között is eléggé csúszós útburkolat, mely helyi sajátosságnak számít ezen a vidéken, további kellemetlenségeket tartogatott a futam második napján, amikor az előrejelzéseknek megfelelően megérkezett az eső.

Ilyenkor még nehezebb megtalálni a helyes fékutakat és emiatt többször előfordult, hogy egy-egy tempósabb rész után a fékre lépve az összes kerék elvesztette a tapadást és lassulás helyett érzésre inkább gyorsult a Fabia Super 2000-es. Különösen kínos volt ez egy olyan szituációban, amikor végsebességről kellett lelassítani egy nagyon hosszú, lejtős egyenes aljában. A vizes szürke aszfalton olyan érzés volt, mintha ónos esőben kellett volna közlekedni.

Sikerült jelentősen magukra ijeszteni Janiéknak, de végül csak befordult az autó ebben a veszélyes helyzetben is. Később aztán alábbhagyott a csapadék, ezt követően kifejezetten élvezetesen tudott autózni a páros és a gyorsasági szakasz időkre sem lehetett panasz. Sokak szerint ezen a futamon az egyik legveszélyesebbek a gyorsok, a pályák vonalvezetése és az egyéb körülmények miatt. Ez meg is látszott a kiesők számán, akik kevés kivételtől eltekintve baleset miatt fejezték be idő előtt a versenyzést.

Az abroncsok kiválasztásában a biztonságra törekedett a Puskádi – Gódor páros. Az autóra a közepesen kemény keverékű gumikat szerelték a szervizparkban és pótkerékként kettő legpuhábbat vittek magukkal. Két alkalommal is szereztek lassú defektet, de szerencsére ezek többnyire etapon jelentkeztek, időveszteséget emiatt nem kellett elkönyvelniük. Viszont a tervezett gumi-összeállítást ez jól összekavarta, így végül kényszerűségből már a felszáradt pályákon hátul „vizes gumikkal” kellett menniük és emiatt kicsit többet csúszkált keresztben a Fabia, aminek a nézők nyilván örültek.

Érdemes szót ejteni arról is, hogy a versenyautó ismét hiba nélkül üzemelt és ebben az évben gyakorlatilag szinte minden versenyen így volt. Egyetlen egy erőpróbát sem kellett technikai probléma miatt idő előtt befejezni, minden alkalommal célba értek Janiék. Különösen fontos volt ez az elmúlt néhány hónapban, amikor gyakran hetente, kéthetente utazott a csapat és egy-egy futam között csak néhány nap adott alkalmat a Szervizeseknek az autó felkészítésére.

Ebből a szempontból már évek óta kiváló a statisztikája az ERTH-nak, ami jól jellemzi a technikai személyzet profizmusát. Dicséret illeti ugyanakkor a versenyzőpárost is, hiszen ebben az évben egyszer sem kellett indokolatlan karosszériamunkát végezni a Skodán, azaz minden futamot karcmentes autóval fejeztek be Janiék.

Ennek is köszönhető, hogy mind a Mitropa, mind a CEZ sorozatban már egy-egy futammal az év vége előtt megvalósult a szezon elején kitűzött cél. A zóna bajnokság utolsó futama épp a Mecsek Rallye lesz, így könnyen lehet, hogy ismét hazai pályán lesz látható a Puskádi – Gódor páros és a már jellegzetes dekorációjú Fabia Super 2000-es.

Csökő Zoltán

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top