• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Szeretetre méltó verseny

ERT Croatia Rallye 2014.


Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna kéthónapnyi „pihenő” után újra versenyez a Croatia Rallye-n. A csapat e hét eleje óta már a helyszínen tartózkodik és kedden valamint szerdán a pályabejáráson is túlestek. A Porec környéki ERT futam tavaly nagy élményt jelentett Janiéknak. A horvát vendégszeretetre, a hangulatra és a verseny körülményeire most sincs panasz.

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY párosa, Puskádi János és Gódor Barna ismét ERT futamra készül, ezúttal Horvátországban. Tavaly már járt itt a csapat és az élmények akkor nagyon pozitívak voltak. A hangulat most is nagyon jó és a Porec környéki erőpróba rendezőiről kiderült néhány dolog. Például az, hogy nem a nevezési díjakból rendezik a versenyt, hiszen annak jelentős részét „amúgy köszönés képen” egyszerűen visszaadták Janiéknak.

A szervezettség, a helyszínek, a gyorsasági szakaszok tavaly is ideálisak voltak. A szervizpark Porec centrumából ezúttal az Adria-parti sétányra költözött, ami ily módon kicsit szűkösebb, de gyönyörű és hangulatos környezetbe került. A korábbi helyszínen, a városközpont nagy parkolójában természetes volt, hogy minden csapat kapott elektromosságot, mivel ott ez ki van építve. Az új helyszínen, ha már nem volt, megoldotta a rendező, így a szervizparkban szintén magától értetődő, hogy van elektromos áram, továbbá természetesen WIFI is.  

A Croatia Rallye pályái nem izgalommentesek, köszönhetően a többnyire magas átlagsebességnek és az ott igen gyakori szürke aszfaltnak, amely eső esetén nem csúszik jobban a jégnél. A két korábbi talán legjobb gyorsasági, az „Ucka” és a „Boljun” idén is része a programnak, néhány szakasz azonban a megfordított irány miatt teljesen újnak számít. Összességében a hét különböző helyszín a két alkalommal engedélyezett „tréning” lehetőséggel igazán kellemes kihívást jelent majd a mezőnynek. Várhatóan jelentős mennyiségű levágás, padka felhordás színesíti majd az eseményeket.

De, mint tudjuk, a rallye-ban az egyik legszebb dolog, hogy állandóan változnak a körülmények és a versenyzés maga a tudatosság mellett nagyrészt az improvizációról szól. „Jó pofa” dolog lenne 30-40 alkalommal végigmenni a szakaszokon, de erre itt biztos nem lesz sem idő, sem lehetőség, az pedig valójában egy másik sportág, amihez nem kell navigátor. Cserébe a két pályabejárási lehetőség sokkal gazdaságosabb.

A mai napon a gépátvételek után következik a „Shakedown”, azaz a hivatalos teszt, majd este a Rajtceremónia és a Prológ a belvárosban. Aztán pénteken nyolc gyorsasági, szombaton pedig további hat szakaszt követően derül ki, hogy a Puskádi – Gódor párosnak mit tartogatott ez a verseny-hétvége, amiről már most kijelenthetjük: Sajnálhatja, aki kihagyta!


Csökő Zoltán


Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY és az EUROSOL - HONDA Civic Type-R ezúton is köszöni Partnereinek, Támogatóinak segítségét, akik lehetővé teszik, hogy a csapat e csodálatos helyszíneken és versenyeken részt vehessen itthon, az ERC és az ERT sorozatban.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top