• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Ifj. Pethő István: Gyors volt a vége

L Racing – Dynamic Rally Team
Lubenik Rali – Összefoglaló

Az elmúlt hétvégén rendezték a szlovák rali bajnokság idei harmadik futamát, a Lubenik Ralit, amelyen Pethő István kényszerű, egészségügyi problémából fakadó távollétében fia, Ifj. Pethő István képviselte az L Racing – Dynamic Rally Team csapatát. Kistyutyu a második gyorsaságira már nagyon begyorsult a Lada VFTS-sel a számára ismeretlen pályán, ám sajnos egy rajta kívülálló technikai probléma miatt a verseny vége is a vártnál gyorsabban elérkezett neki.

Ifj. Pethő István: - Kiestünk a második gyorson, úgyhogy sajnos nagyon rövidre sikerült számunkra ez a verseny. Az első gyorson a csapat kérésére nagyon óvatosan kezdtem, mivel új volt számomra a pálya, és jó 200 méteres szakadék volt az út mellett, szóval hibának nem volt helye. Tehát lejöttem szépen óvatosan, de hát ez az időeredményen is meglátszott, az utolsó helyek környékén szerénykedtem. Ezért a második gyorsra ezt a nagyon óvatos taktikát el is felejtettem, és elkezdtem kicsit jobban sietni, persze még mindig ügyelve a biztonságra. Itt sikerült is jó tempót mennünk, de sajnos 7-800 méterrel a cél előtt technikai problémánk támadt, és onnan már csak begurulni tudunk a célba. Így is egy kategória 3. időt mentünk azon a gyorson, tehát a tempónk tényleg jó volt.

- Nagyon sajnálom, hogy az első gyorson végigóvatoskodott pályára már nem mehettem fel még egyszer, és az említett technikai probléma a verseny korai végét jelentette nekünk. Szokolai Tominak köszönöm, hogy így az utolsó pillanatban beült mellém navigálni, úgy érzem, egyből jó volt köztünk az összhang. A második gyorson az átbeszélőnk nem működött, de amúgy minden jó volt, kár, hogy csak eddig tartott. Remélhetőleg legközelebb ugyanazzal a lendülettel tudjuk majd folytatni, amivel most 7-800 méterrel a második gyors célja előtt abbahagytuk.

Szokolai Tamás: - Jó lett volna a tapasztalatszerzés miatt végigmenni ezen a versenyen, de sajnos ez most így alakult. Ugyan rövidre sikerült az első közös kalandunk, de annyit ilyen rövid idő alatt is le tudtam szűrni, hogy Kistyutyu ügyes, nem ment rosszul, van benne lendület és fantázia, úgyhogy egy-két éven belül egy nagyon jó pilóta válhat belőle. Csak tapasztalat és rutin kell még neki, ez pedig idővel jönni fog. Remélem, legközelebb nagyobb szerencséje lesz, és több időt tud eltölteni az autóban, mivel ez az egyetlen módja a további fejlődésnek. Abszolút nem bántam meg, hogy elvállaltam Tyutyu felkérését, és remélem, a jövőben pár futamon még el tudunk majd indulni együtt Kistyutyuval.




A Dynamic Rally Team – L Racing együttműködő partnerei: Nagoya Kft, Cola Trans Kft, Landis+Gyr, LGAqua Kft, VPT-Group Kft, Trend Építő Kft, Gramex 2000 Kft, Everling Kft, Brikettalo.hu, Soft Consulting Hungary Zrt. Lemonet Kft, Kumánia Gyógyfürdő Kft, Épület Autómatika, Nero Sped, Deverto, Shx Gold Kft, Crew Print, Reiger Suspension.cz, Lavina Szerviz Kft.

További információk: www.drt.hu
Borbás Bálint, sajtófőnök: +36-30/452-1692
Melléklet: Sajtócélokra jogdíjmentesen felhasználható fotók.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top