• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Egy álom válik valóra….

A hétvégi Mikulás Rally alkalmával Ifj. Ficza Ferenc számára, akinek navigátora ezen a versenyen a Speed Rally Team navigátora, Bárdos Péter lesz és egy Subaru Impreza-val állnak rajthoz vasárnap reggel.

 

Feri, mesélj egy kicsit, hogy eddig merre vitt az élet.

A Gyorsasági szakágban, túraautóval versenyzem. Tavaly Európa Bajnokságon vettem részt, illetve idén egy Világkupa futamon, Malaysiában a Forma1 betétfutamaként. Túraautózok, idén is magyar bajnok lettem, ez a 3. a magyar bajnokságban, hogy Integrával megyek. 2003 óta versenyzem, azaz 6 éves korom óta, amikor is először gokarttal, 12 éves korom óta már autóval versenyzek.

Miért éppen a Mikulás Rally?

Hogy úgy mondjam ez egy fajta ajándék Mikulásra, apukámtól és a támogatóktól, hiszen egy álmom válik valóra ezen a versenyen.

Ahogy említetted, hogy hol jártál és versenyeztél és milyen régóta, mi hiányzott még?

Mindig is álmom volt, hogy egy összkerekes autót kipróbáljak, mivel az autósport volt az álmom, ami már 6 évesen teljesült, hiszen elkezdtem gokartozni, aztán 12 éves korom óta az autós versenyeken, és most, hogy még Subaruval is mehetek az egy ráadás.

Milyen volt a teszt?

Nekem nagyon tetszett a teszt. Hihetetlenül élvezem a rally-t, a Subaru nagyon jól működött, semmi problémánk sem volt. Próbálgattuk Petivel, ő ugye már tapasztalt a rally-t tekintve én vagyok itt a Zöldfülű.

Mennyiben más, mint ahol eddig mentél?

A vezetést tekintve nem sok különbséget érzek, hiszen az autót hasonlóan kell kezelni, viszont a környezeti hatások mások. Egyértelmű most már számomra, hogy miért nem lehet ilyen versenyeket navigátor nélkül teljesíteni. Annyi plusz impulzus ér vezetés közben, amihez mindenképpen szükséges egy navigátor, aki diktálja az itiniert

Eddig milyen volt együtt dolgozni Peti?

Úgy gondolom azt élmény mellett, egy jó hangulatú hétvége vár ránk, számomra is megtiszteltetés ilyen tapasztalt versenyzővel a jobb1-ben teljesíteni a Mikulás Rallyt.

Peti, hogy látod, mire számítotok a hétvégén? Milyen Ferivel együtt menni?

Nagyon hamar ráérzett az autóra, jól terelgette a vasat, a teszt alkalmával. Természetesen többször végigmentünk a tesztpályán, nem hiszem, hogy bármi probléma felmerülne. Eddig úgy könnyen ment a közös munka, szerintem ez a hétvége hátralévő részén is így lesz. Sőt az autó sem akármi, amivel rajthoz állunk, hiszen egy teljesen új épításű Subaru Impreza-val megyünk most a hétvégén, amit Fisher Daniéktól kaptunk.

Köszönet a támogatásért:

Szolnoktej Kereskedőház,







Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top