• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Győzelem az utolsó pillanatban!

Vincze Ferenc – Kuti Péter

Mitsubishi Lancer Evo IX R4

MAXX Race Team

Szilveszter Rallye 2014

 

Nagy reményekkel várta csapatunk a Szilveszter Rallyet, mivel már tavaly is sikerült komoly részsikereket elérni. Az év végi buliverseny elsődleges célja a partnereink, a kilátogató szurkolók és persze a mi szórakoztatásunk volt. Azonban nem titkoltan a győzelem is ott lebegett a szemünk előtt. Meglepődve tapasztaltuk a rajtszámos nevezési listán, hogy a tavalyi Szilveszter Rallys eredményünk és az idei ORB-s pontjaink ellenére csak a 19-es rajtszámot kaptuk, ami az utolsó körgyorson problémát jelenthet. Szerencsénkre a versenyigazgató engedélyezte a korábbi rajtolást, így a 10. helyen Spici mögött vághattunk neki a viadalnak. Az autó MAXX Race Team Mitsubishi Lancer EVO IX R4-ese volt.

 

A jó hangulatú teszt és pályabejárás után vasárnap este megkezdődhetett a verseny. A rajt előtt fogalmunk sem volt milyen gumit kellene használni a sötét Hungaroringen. Visszajelzések alapján a száraz pályára alkalmas puha slickeket választottuk és nem az intermedia abroncsokat. A választásunk bejött, az autó tapadása megfelelő volt, jó időt sikerült autóznunk így az élen várhattuk a folytatást!

Reggel a hűvös időjárás ellenére maradtunk a lágy slick abroncsokon. Óvatos kezdéssel rögtön a második pozícióban találtuk magunkat. A Cseh Vilmos-Németh Gergely párossal megkezdődött a másodpercekre menő adok-kapok. Mi jellemzően a Ring belső gyorsaságira gumiztunk, így a Ring külsőn mindig kaptunk egy keveset, majd megpróbáltunk többet visszaadni. Az utolsó körre a duplázós belső gyorsasági miatt középkemény gumikat raktunk fel előre és hátra is, ami meghozta az eredményét, ugyanis szenzációs idővel sikerült abszolválni az utolsó szakaszt. Mivel Cseh Viliék a körgyorsaságin utolértek lassabb versenyzőket, ezért tetemes hátrányba kerültek. Sajnálatos, hogy így lett vége ennek a csatának, már csak azért is, mert azt gondoljuk egy szorosabb idővel, de ugyanilyen végeredménnyel zárhattuk volna a versenyt kételyek nélkül.

 

Feri: A sötétben jól ment minden, másnap kicsit elóvatoskodtuk az elejét de folyamatosan gyorsulni tudtunk és az utolsó körgyorson egy 100%-osat sikerült autóznunk. Sajnálom, hogy a verseny így végződött, jobb lett volna tiszta körülmények között bizonyítani. Megnyugodtam, mikor megnéztem Viliék belsőkamerás felvételét, szerintem csak maximum 5 másodpercet jelenthetett az utolérés. Nagyon büszkék vagyunk az elért eredményre, nem titkolt célunk volt a leggyorsabbnak lenni és a vándorserleget legalább egy évig őrizni! )

 

Peti: Nagyon tetszett végig a verseny! Az autóban és a csapatban is egész hétvégén a jó hangulat és a maximális koncentráció volt az uralkodó. Jó érzés volt a győzelemért másodpercekre megküzdeni, a 2013-as RTE bajnokság hangulatát idézte, ráadásul részben a résztvevők is ugyanazok voltak! :)

 

Belsők:

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top