• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Egy szinttel feljebb

MARICSEK RACING TEAM – 9. Eger Rallye
Gyarmati Ariel – Bibliák István, BMW M3

Március elején, Orfűn sikeresen hangolt az idénynyitóra a rally2 mezőnyében most debütáló Gyarmati Ariel-Bibliák István páros. A Maricsek Racing Team versenyzői nagy szívfájdalommal, ám az előrébb lépés érdekében váltották le a Rali Túra Bajnokságot a másodosztályra. A debütálásig nem kell sokat várniuk, hiszen a többi bajnokság résztvevőivel egyetemben Gyarmatiék is az április 5-7. közötti, 9. Eger Rallyen kezdik majd meg a bajnoki pontok gyűjtését. A céljuk nem is lehet más, mint a győzelem.

Gyarmati Ariel: Az orfűi rallysprinten való hangolás után már alig várjuk, hogy élesben is elszabadíthassuk a lóerőt a BMW-nkben. Az idei egri futam nem csak a varázslatos hangulata miatt lesz egyedülálló, hanem azért is, mert itt fogunk debütálni a rally2 mezőnyében.

Többször is részt vettem már az Eger Rallyen, mint versenyző, így a pályák nem lesznek ismeretlenek számomra. Igazi rallyszakaszok, tempósak és technikásak, ami egyben valódi kihívás is minden versenyzőnek. Külön érdekesség, hogy a rally2 mezőnyét, fél év kihagyás után egy 27 km-es, éjszakai gyorsaságin rajtoltatják majd el. Az első gyorsasági szakaszunk rajtidejét 22:30-ra tűzték ki, de úgy gondolom, számunkra ez sem fog problémát jelenteni.

A hajtós hétköznapokban nem sikerült sokat pihennem az évadnyitó előtt, de igyekszem majd ezt bepótolni a hétvégén, a rajthoz állásig. Az autó 100%-ban fel van készítve a viadalra, és minden egyéb feltételt, adminisztratív teendőt is sikerült már elintéznünk ahhoz, hogy megkezdhessük Egerben a bajnoki pontok gyűjtését. Így minden adott lesz ahhoz, hogy egy sikeres és jó hangulatú szereplést produkáljunk. Bízom benne, hogy sikerül az F2 kategóriát és az F csoportot is a dobogó legmagasabb fokán zárnunk.

Bibliák István:2006-ban versenyeztem először – és eddig utoljára – Egerben, de már akkor nagyon elnyerte a tetszésemet a rendezvény. A pályák nagyon szimpatikusak, igazán tempós a vonalvezetésük, így izgalmakban és látványos autózásban most sem lesz hiány részünkről. Igaz, nem számítok tapasztalt versenyzőnek, ami az egri szakaszokat illeti, de ez eddig se jelentett problémát. A Rali Túra Bajnokság versenynaptárában szereplő helyszínek közül is rengeteg olyan volt, amin előtte még nem róttuk a kilométereket, mégis minden megfelelően működött. Ez az igazi profizmus, s pont ezért kihívás is, mert az ismeretlen pályákon mindenki egyenlő esélyekkel indul.

A rally2 keretében igazi ORB-feelinget, nagyon jó és izgalmas futamokat várok, hosszú gyorsasági szakaszokkal, néhol megspékelve éjszakai gyorsokkal. Nem versenyeztem még sötétben, de izgatottan várom a lehetőséget. Egyáltalán nem tartok ettől a próbától, hiszen nappal is nagyon keveset látok, most pedig csak annyi lesz a különbség, hogy oldalra nem fogok kilátni. A tájékozódásban pedig inkább az fog segíteni, hogy éppen merre dőlök az autóban, hogy veszi át a testem a kocsi ritmusát.

Biztos vagyok benne, hogy most is kiélezett meccseket fogunk vívni az ellenfelekkel – ez elsősorban Horváth Balázsékra lesz igaz, hiszen tavaly az RTE, most pedig a rally2 mezőnyében leszünk egymás vetélytársai. A cél egyértelműen a győzelem – kategóriában, csoportban és géposztályban is.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Garmin, PálinkaABC.hu, Récsei Busz Kft., M-Roll Kft., IBG, Rally Cafe, SDC, K-Twins Kft., Ags Motorsport

Sajtófőnök: Horváth Juditwww.maricsekteam.hu; Tel.: 30/533-9099; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top