• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Rongits: Nyerő csapaton ne változtass!

Sokaknak az új év változásokat hoz, de nem így Rongits Attiláéknak, akik hiszik, hogy ha valami jól működik, azon felesleges változtatni. Kihívásokban idén sem lesz hiány számukra, hiszen új kategóriatársak ellen, új versenyeken bizonyára nem lesz egyszerű harcba szállni a bajnoki címért.

Hogyan vágtok neki az idei évnek?

Nem lehet más a terv, minthogy megvédjük a bajnoki címünket, amit tavaly sikerült megszereznünk! És ahogy mondani szokták: „nyerő csapaton ne változtass!”, így mi is ennek szellemében folytatjuk, minden változatlan, marad a csapat, marad az autó, marad a navigátor…

Tavaly év végén szerettél volna kipróbálni egy R4-es Mitsubishit…

Igen, a kipróbálás meg is történt, kíváncsi voltam, hogy mit tud az a kocsi, hiszen elgondolkodtunk mi is azon, hogy esetleg váltsunk, mert biztos jobbak azok az autók. A körülmények nem voltak szerencsések, hiszen ahol én próbáltam, ott sáros murván kellett menni, és ott talán nem jönnek ki annyira az előnyei az R4-es futóműnek, ill. magának az autónak, így számomra nem volt annyira meggyőző, hogy a váltás mellett döntsünk, maradtunk a régi jól bevált kategóriánál.

Mik a hírek, kikkel kell idén felvenni a küzdelmet?

Ahogy hallottam, jönnek fel túrából is a fiatalok, aminek nagyon örülünk, hiszen nem csak növelik a létszámot, színesítik is a kategóriánkat. A tavalyi ellenfelek szintén megmaradnak, bízom benne, hogy egy küzdelmes, izgalmas rallye évad előtt állunk!

Mit szólsz a versenynaptárhoz?

Jelen pillanatban még csak ideiglenes naptárról beszélhetünk, de ha végleges lesz és sikerül mindent tető alá hozni, akkor azt gondolom, hogy arra sem lehet panasz. Debütál új verseny, és úgy tudom a tavalyihoz képest a Budapest Rallye is kibővített választékkal vár majd minket.

Melyik futamot várod a legjobban?

Nekem nagyon tetszik a jó minőségű murva, és mostanában a Veszprém Rallye murvás gyorsaságijaira nem lehet panasz, így én talán ezt várom. Hallani azt is, hogy talán Murva Kupát is kiírnak, és idén visszatér a Bükfürdő Rallye is, igaz, a bajnokság keretein kívül, de ott is szeretünk menni, nagyon szoktuk élvezni. Tavaly viszont már az aszfalt ízére is sikerült rákapnom, ill. már tudunk ott is elég gyorsak lenni, így kezd az is elég izgalmassá válni, szeretjük!

Félig murvás, félig aszfaltos talajon, de lesz Székesfehérvár Rallye is!

Így van, de ez még mindenki számára egy nagy kérdőjel, nem tudjuk milyen gyorsasági szakaszok lesznek, és bevallom őszintén, én picit félek azért attól, hogy a nagylőtér vissza lesz hozva, mert annak a talaja, a sziklás részei nagyon igénybe veszik az autót. Olyan helyeken szeretek menni, ahol nem kell kímélni a kocsit, ahol az egész „szétfoszlik”, ott én kevésbé szeretek versenyezni… de hát, ez is egy feladat, remélem, hogy majd meg tudjuk oldani!

Forrás: www.miskolcrally.hu

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top