• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Ollé: cél az élmezőny

Sejthető volt, hogy Ollé Sasát az idei évben is a S2000-es Ford Fiestával láthatjuk, ám változások azért náluk is lesznek. Szerették volna Orfűn kezdeni az évet, ám hogy az autó teljes felújításával végezni tudnak-e addig, az egyelőre még kérdéses.

 

 

Hogyan várjátok a bajnokság kezdetét?

Változások vannak a csapatnál, hiszen a korábbi navigátorom Marcsi, nem tudta tovább vállalni ezt a szerepkört, így most idén egy régi-új navigátorral, Tóth Zsoltival fogok menni, akivel már 2000-ben is versenyeztünk együtt. Az autó marad a S2000-es Ford Fiesta, teljesen szétszedtük, megtörtént a felújítása, még a motorra várunk, és emiatt kicsikét aggódunk is, mert szerettünk volna az orfűi tesztversenyen elindulni, de most pillanatnyilag nem tudjuk, sikerül-e. Egyébként nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, mert tudjuk, hogy milyen autóval vágunk neki, és nagyjából össze van rakva ez az évünk, úgy véljük, hogy teljesíteni tudjuk az évadot. Az autónknak a murvás talaj az, ami kifejezetten előnyös, így mi örülünk, hogy idén talán lesz kiírva Murva Kupa is… bár nem igazán tudom követni a híreket a szövetségtől, nehéz most eligazodni, de remélhetőleg megnyugodnak a kedélyek és akkor lesz bajnokság, lesz murva kupa és minden lesz, amit ígérnek!

Milyen év lesz ez szerinted?

Én úgy tudom, hogy a Miskolc Rallye biztosan meg lesz tartva, és talán 6 futam lesz idén a bajnokságban? Nem is tudom egyébként, mert nem foglalkozom sportpolitikával, nincs rá időm. Azt sem tudom, hogy ki miért rossz és ki miért jó, annyit tudok, hogy van egy Pénzes Zsoltunk, aki a rallye szakág vezetője és valamit talán akar csinálni. Remélem, hogy van elképzelése a vezetőségnek arról, hogyan tudunk mi majd versenyezni, és ez a belső viszály nem a sport rovására fog még jobban menni. Tényleg nem igazán követem ezeket a híreket, annyi más dolgom van. Most indítottunk be egy Honda Kereskedést Szegeden, ahol a motorkerékpártól az autón át a hajómotorig minden van, ami csak Honda, ez nagyon lekötötte most az időmet. Sajnos a Suzukival egy váláson vagyunk túl, mind az üzleti, mind a motorsport terén, szinte teljesen megszűnt a kapcsolat, szétbútoroztunk, elkezdtünk Hondázni és most ez egy nagyon nagy váltás számunkra! Én már 1995 óta „suzukis” vagyok, majdnem 10 éve S1600-assal mentem, nagy csapatot csináltunk, ezeket felszámoltuk, eladtuk… egy része már lezárult, de egy hosszú folyamat volt ez, egy nehéz válás. Nagyon sajnáltam, de nem volt már benne koncepció.

 

Milyen az új technika?

Ez a Ford egyszerűbbnek tűnik, ez semmi más, csak pénz kérdése! Levelezünk, megmondják hogy mi mennyi, és ha megtudjuk szerezni rá a pénzt, akkor minden van. Sokkal könnyebb, elérhetőbb, és minket nagyon vonzott ez a kategória.

 

Milyen mezőny várható?

Ha igazak a híresztelések, akkor brutális! Talán pont ma reggel hallottam, hogy lesz R5-ös is, és nagyon komoly bajnokság várható, komoly technikákkal. A WRC-k újra eltűnnek, ezáltal talán kiélezettebb küzdelmek várhatóak. De ez persze még sehol sincs leírva, én is csak hallomásból tudom, és pont ezért nem lehet itt semmire alapozni, ezért nehéz az autósportban tervezni, mert mindig az egyéni érdekek a fontosak. Az én egyéni érdekem jelen pillanatban az, hogy ne legyenek WRC-k, mert ellenük mi nem tudunk versenyezni. Egy WRC azért mégis csak WRC, egy sokkal erősebb technika, a S2000-esek nem tudnak köztük lenni, még ha Herczig Norbi néha ennek az ellenkezőjét bizonyította is. Én nem tudok megverni egy WRC-t. Higgyétek el, így is jó lesz, szerintem még év közben is sok újdonság várható, talán még RRC is, és ismerve a magyar hozzáállásokat, lesz itt olyan, aki csak két versenyen megy majd, de ott nagyon durva autóval. Szerintem nagyon jó technikák várhatóak az idén, de hogy meddig tartanak ki az anyagiak, az majd a végén derül ki.

 

Mi a cél?

A tavalyi évben, ahogyan elkezdtük a versenyzést ezzel a Forddal, az volt a cél, hogy az abszolút első tízbe kerüljünk, de ugye evés közben jön meg az étvágy! Egész jó eredményeink voltak, annak ellenére is, hogy folyamatosan defekttel kezdtük a versenyeket, és utána az abból származó hátrányt kellett ledolgoznunk. Az abszolút 5-be mindig befértünk az eredményeink alapján, a murva pedig kifejezetten jól sikerült. Szeretném idén is ezt az abszolút 5-öt megcélozni, ha stabilan ott tudnánk autózni, azzal már elégedettek lennénk. Az autót már nagyjából megszoktuk, mentünk vele, most belekerül az új motor, fejlesztgettük, így biztos, hogy rosszabb nem lesz, mint tavaly. Zsoltival is mentünk már nagyon gyorsan, sőt, épp az volt a baj, hogy túl gyorsan is, mert elég sokat estünk együtt! :-) Zsolti is kamikaze, de most majd odafigyelünk, mert az évek elszálltak, már jobban fáj minden bukás, és ez az autó egészen gyorsan halad! :-)

Végezetül?

Én azt mondom, hogy bizakodó vagyok, és jó év lesz ez! Köszönöm a támogatóinknak, hogy létre tudtuk ezt hozni, és ilyen stabilan el tudjuk kezdeni a 2014-es évet!

 

Forrás: www.miskolcrally.hu

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top