• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Bútor: Járni a megkezdett úton


Mecsek Rallye előzetes



Lendületben vannak. Remek hatással volt ugyanis a lelkükre és az önbizalmukra, hogy a legutóbbi verseny végén elégedetten, jó szájízzel szállhattak ki a Peugeot 207-esből, hiszen végre felállhattak a dobogóra és semmi nem hátráltatta őket.
Bútor Róbert és Tagai Róbert a hétvégi Mecsek-ralin sem szeretne mást, mint járni a megkezdett úton – vagyis tartani a jó formáját.

„Felkészültünk a versenyre – jelentette ki Bútor, akinek túl sok újat nem mutattak a pályák, hiszen jól ismerte őket, ettől függetlenül hasznosnak találta a pályabejárást. – Az első két szakaszt sötétben teljesítjük, és közülük a második, a hetvehelyi lesz a nehezebb, mert nagyon szűk a pálya, és farönkök vannak kirakva a kanyarokban, amelyeket nyilván nem látunk majd rendesen. S ehhez jön még, hogy az időjárás bármikor megbolondíthatja a versenyt. A sötétség, eső kombináció már tényleg eléggé megnehezítené a dolgunkat – ennél rosszabb már csak a sötétség, köd,hó párosítás lenne.”

Nos, a hóval talán nem kell számolni, az ellenfelekkel azonban nem árt, hiszen mindenki bizonyítani szeretne az országos bajnokság idényzáró viadalán, a Pécs környéki pályákon. A dobogós helyekért zajló küzdelem még teljesen nyílt – a legjobb esetben Bútorék akár az összetett harmadik helyet is elcsíphetik, ám ez nem csupán rajtuk múlik, hanem a riválisokon is. A legrosszabb eset, hogy marad az abszolút ötödik hely (amelyen jelenleg áll a Peugeot-páros), de nyilván nem ez a cél.



„Figyeljük a pontversenyt, persze, hogy figyeljük, hiszen nekünk sem mindegy, hányadik helyen fejezzük be a bajnokságot. Bízom benne, hogy tartani tudjuk a legutóbb mutatott formánkat, és nem csupán egyszeri alkalom volt a jó szereplés, mert az azt jelentené, hogy végre összeállt minden. A számunkra legszerencsésebb forgatókönyvvel akár az összetett harmadik hely is a miénk lehet, de nem ez a realitás, és ehhez az ellenfeleknek is hibázni kellene, amit nyilván nem kíván az ember. Mi azonban mindent megteszünk, küzdeni fogunk, hogy előrébb lépjünk –de ha őszinte akarok lenni, az év végi negyedik helyet látom elérhető célnak” – nyilatkozta Bútor Róbert.

A Mecsek-rali pénteken kora este két szakasszal (ugye, ezeket tartják sötétben), majd szombaton öt gyorsaságival ér véget. A bajnoki címről is döntő viadal össztávja: 411.39 kilométer, amelyből a gyorsasági szakaszok hossza: 139.45 km.
 


Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top