• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Hibjánék öröme az ürömben…

 

A hazainak számító Nyíregyháza-Zemplén Ralin kettős érzések kavarogtak a Hibján Joci – Szollár Csabi duóban, ugyanis sajnos ismét kalandosra sikerült az idei utolsó futamuk. 

 

„Nehezen kezdődött, mert volt egy közúti balesetünk etapon kifelé a tokaji Tisza-hídon, ami nagyon rosszul érintett. Többen is versenyezni akartak velünk már Rakamaztól, mert ugye versenyautó…versenyezzünk, de nyilván mi betartottuk a szabályokat, de amikor előzni kellett előztünk, mert ki volt számítva az időnk, és a hídon megálltunk a sor miatt, viszont a mögöttünk álló „utcai versenyző nem, és belénk jött”. Két választásunk volt, vagy kiszállunk és kikésünk, vagy megyünk tovább…mi mentünk tovább. Szóval az első gyorsot olyan idegállapotban teljesítettük, hogy még most is rossz beszélni róla. 

 

Lementünk az első szakaszon, a másodikon viszont elszakadt a fékcsövünk pont egy lassító előtti fékúton, az is egy kicsit necces helyzet volt, de megoldottuk, el tudtunk menni a lassító mellett. A dobbetétben lévő fékcső elszakadt, nagy valószínűséggel Füzéren felfele a murvás részen kaphatott egy követ vagy valamit. Lecsorogtunk kézifékkel, láttuk, hogy a helyzet menthetetlen. Így lemaradtunk Aranyosi-völgyről és a belvárosi gyorsról, amit nagyon bántunk, mert ott rengetegen vártak minket. Így a superrali mellett döntöttünk és vasárnap folytattuk a versenyt. 

 

Vasárnap már minden oké volt, bár az első gyorshoz beálltunk száraz gumikkal, és elkezdett esni az eső. Szóval itt szó szerint csak lecsorogtunk, de Mádon már száradt, ott működött a Pirelli, úgyhogy tudtunk menni egy kategória harmadik időt, aminek nagyon örültünk, mert mégiscsak 26 km volt. Igazából ez a maradék három szakasz kárpótolt mindenért minket, sőt a powerstage-en hoztunk egy pontot. Mád továbbra is szerelem számunkra, hát az nagyon klassz pálya, imádjuk és hálistennek nagyon sok néző volt, ahol lehetett…és nem győzzük mondani, ez mennyire fontos nekünk versenyzőknek. 

 

Kihoztuk szerintem a maximumot ebből a versenyből…és úgy az idei évből, mi erőn felül teljesítettünk, de a technika ellenünk dolgozott végig, így mi lezártuk ezt a szezont, és ezerrel tervezzük a következő évet. 

 

Nagyon szépen köszönjük a szurkolást, a csapat munkáját, a család türelmét, és természetesen a partnerek bizalmát, akikre a sok küzdelmünk ellenére is végig számíthattunk” – mesélte Joci. 

 

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: FastRacers.hu - Rally Team

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top