• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Defekt előtt – Defekt után

Az idei Budapest Rallye legnagyobb vesztesei a Herczig-Bacigál páros. A SKODA Fabia Super2000-es versenyautójukkal hiába hozták az előírt 9 gyorsasági szakaszból 8 szakaszon az abszolút 2. helyet, egy defekt miatt mégis elúszott a dobogó.


A hétvégéről Herczig Norbertet kérdeztük:

Számunkra nagyon jól kezdődött a Budapest Rallye, és titkon erre a jó eredményre is számítottunk. A 7. gyorsasági szakaszig úgy gondoltuk, a folyamatosan jó időeredményinknek köszönhetően lehetőséget kapunk arra, hogy felzárkózzunk az év végi abszolút értékelésben. Ez a lehetőség azonban 7. gyorsasági szakaszon elúszott. Hiába álltunk egész nap nagyon kicsi hátránnyal a 2. helyen, a 7. gyorson fordult a kocka.

Miután a 17 km-es gyorsasági szakaszon elrajtoltunk, a rajtot követő 3 km-nél kaptunk egy jobb első defektet. A hátralévő 14 km-en tehát felnin kényszerültünk „legurulni”. Az autónk szerencsére jól bírta a gyűrődést, de a lassú tempó azt eredményezte, hogy visszaestünk a 4. helyre, ami a végeredmény maradt. Ettől a nem várt eseménytől eltekintve egész nap élveztük a versenyzést.

Sőt, itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy külön köszönetet mondjak a szakág vezetésünknek, illetve a versenyrendezőnek. Ők voltak azok, akik nagyon sokat dolgoztak azért, hogy ez a verseny létrejöhessen. Pilótaként óriási élmény volt a pilisi pályákon autózni, melyek igazi rally pályák voltak. Bízunk benne, hogy a Budapest Rallye hagyománnyá válik, és még sok alkalommal lesz lehetőségünk a Pilisben autózni.

Most, a futamot követően úgy gondolom, mind a csapatunk, Igor és én is bebizonyítottuk, hogy a lendületünk nem tört meg. A 7. gyorsasági után azonnal fel tudtunk állni, és az utolsó 2 szakaszt is a 2. helyen teljesítettük. Igazi sportembereknek tartjuk magunkat, ezért teljes gőzzel készülünk az idei utolsó futamra, ami a Mecsek lankáin kerül megrendezésre 2013. november 8-10. között.

Végezetül nagyon jól esik, és egyben köszönjük azt a sok támogatást, amit az egész szakmától a versenyzőtársaktól, sportbíróktól és a szurkolóktól kapunk. Továbbra is jó érzéssel tölt el bennünket, hogy egy Super2000-es versenyautó fel tudja venni a harcot a WRC-kel.

A Mecsekben találkozunk!

További képek a versenyről: Kattints ide!

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top