• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Bútor a dobogón!

Nehéz verseny volt, az idén talán a legnehezebb. A célban mégis fülig ért Bútor Róbert és Tagai Róbert szája, hiszen végre minden klappolt, hiszen végre ott pezsgőzhettek a dobogón. A Budapest-rali küzdelmei egy nap alatt lezajlottak – a Műjégpályán megtartott pénteki prológon nem mértek időt – a mezőny háromszor három gyorsasági szakaszt teljesített, s az első kettő, a két pilisi vadonatúj volt mindenki számára. Ráadásul egyik sem volt könnyű falat, de éppen ez adta a viadal sava-borsát.


„Nehéz verseny volt, mégis sokkal kevésbé fáradtam el, mint azokon a futamokon, amelyeken üldözött minket a balszerencse – mondta a Peugeot 207 Super2000-essel versenyző Bútor. – Az autó tökéletesen működött, s nekünk is úgy kellett már a sikerélmény, mint egy falat kenyér. Most minden stimmelt, s végre felállhattunk a dobogóra. Nagyon boldogok vagyunk a harmadik hely miatt, s reméljük, ezt a mostani formánkat át tudjuk menteni a Mecsek-ralira is.”

Bútor egész nap kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, ennek köszönhetően végzett harmadikként – előtte mindössze két World Rally Car ért célba.

„Minden körben egyre bátrabbak voltunk, mindig faragtunk néhány másodpercet az előző körhöz képest. Nem vállaltunk fölösleges kockázatot, mégis volt néhány kalandunk: az egyik lassítónál hozzáértünk a belső gumihoz, és két kerékre álltunk. Aztán a második kör első gyorsaságiján hatodik sebességi fokozatban érkeztünk egy derékszögű kanyarhoz, és minimálisra sikerült a fékút. Annyira, hogy Robival meg is állapítottuk: ennél rövidebb már nemigen lehetett volna” – mondta Bútor, aki azt is hozzátette, végig nagyon jó hangulat uralkodott az autóban.

Ennyit jelent, ha egy verseny végre lezajlik különösebb gondok nélkül... Az eredmény pedig: ünneplés impozáns környezetben, a szentendrei Duna-korzón, ahol nem csupán a céldobogót állították fel, hanem egész nap ott vendégeskedett a komplett mezőny, hiszen ott jelölték ki a szervizparkot is. Csodás helyszín egy ilyen szép ünnepre.


Taxi4 Budapest-rali, az ob 5. futama

Abszolút végeredmény: 1. Turán Frigyes, Zsiros Gábor (Turán Motorsport, Ford Focus WRC) 57:28.7, 2. Kazár, Szőke (Maximmun Racing, Citroën C4 WRC) 2:10.7 perc hátrány, 3. Bútor, Tagai R. (TBR Racing, Peugeot 207 S2000) 2:39.3 p h.

Az ob állása (nem hivatalos): 1. Kazár Miklós, Szőke Tamás 91 pont, 2. Herczig, Bacigal (Škoda Rallye Team Hungary, Škoda Fabia S2000) 82, 3. Turán, Zsiros 50, …5. Bútor, Tagai 41

További képek a versenyről: Kattints ide!

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top