• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Fontos pontok, értékes ezüst

Április utolsó hétvégéjén az észak-borsodi és a nógrádi pályákra volt hivatalos a Magyar Országos Rallye Bajnokság mezőnye. Az esztendő második aszfaltos versenyén, a Steelvent Ózd Rallye-n két nap alatt tizennégy szakaszt kellett teljesíteni a párosoknak, ezután a legjobbakat Salgótarján főterén díjazták.

 

 

A SKODA Rally Team Hungária kettőse jól kezdte a futamot, hiszen az Ózd környéki, hegyháti gyorsokon Herczig Norbert és Igor Bacigál szakaszokat nyert, később azonban a hatodik gyorsasági szakasz után 13,5 másodperces hátránnyal, az abszolút értékelés harmadik helyén zárták az első versenynapot.

Valóban jól kezdtünk, - nyilatkozta Herczig Norbert. – De ahogyan eddig is mondtam, az idei mezőny nagyon szoros, sok a jó versenyzőpáros és a jó technika. Ezt az ózdi futamon be is bizonyították a versenytársaink. Ezen felül azt be kell ismernem, hogy az 1. versenynapon az abroncsokkal kapcsolatban hoztam néhány elhibázott döntést, nem döntöttem a tőlem megszokott bátorsággal, aminek meg is lett az eredménye. A nap végére összeszedtünk némi hátrányt.

A Steelvent Ózd Rallye április utolsó napján a nógrádi pályákon folytatódott, és egyben zárult. És bár a Zagyvaróna-Cered szakasz Herczig Norbert egyik kedvenc aszfaltos pályája, a SKODA Rally Team Hungaria versenyzőpárosa az első kör után továbbra sem tudta csökkenteni a másodperceket az éllovashoz képest. Később megtudtuk, hogy ennek oka az SRTH csapatára nem jellemző műszaki oka volt.

Már az 1. versenynapon is több alkalommal éreztem, hogy a SKODA Fabia R5 túlságosan hamar leszabályoz. Az 2. versenynapon viszont egész nap azt tapasztaltuk, hogy képtelenek vagyunk elérni azt a sebességet, amit kellene – mondta Herczig Norbert. – Hiába volt több nagy szerviz is beiktatva a menetrendbe, sajnos nem találtuk meg a leszabályzás okát, ezért minden idegszálunkkal azon dolgoztunk, hogy megtartsuk az 1. nap végén megszerzett dobogós pozíciónkat. Azokon a részeken, ahol nem volt szükség a nagy tempóra, mérnöki pontossággal autóztunk, a gyors szakaszokon pedig annyit mentünk, amennyit a SKODA engedett nekünk. Óriási elismerés számomra, hogy a kedvenc szakaszomat (Zagyvaróna-Cered), így is sikerült kettő alkalommal megnyernünk.

Összességében tehát az Ózdon elért II. helyezést - az események tükrében – nagyon jó eredményként értékelem. Nagyon fontos pontokat szereztünk, mellyel tovább tudtuk erősíteni a bajnokságban a vezető pozíciónkat. 

Köszönjük, hogy velünk tartottatok! 3 hét múlva, az évad 3. futamán, Szombathelyen találkozunk, ahol ismét egy hibamentes hétvégére készülünk.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top