• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Ilyen sikerre nem számítottunk

ISEUM Rallye 2016-beszámoló


Az aszfaltos versenyek után Szombathelyen már murva várta az indulókat. Az időjárás kegyes volt, így száraz és rendkívül poros szakaszokon száguldhatott a mezőny. Balogh Jani és Holczer Dani a kategóriájában a maximális pontszámot szerette volna begyűjteni, ám a verseny végére egy új kihívással szembesültek, ami igazán izgalmassá tette a hétvége végkimenetelét.

 


A szombati program a Farkas-erdő háromszori teljesítése mellett a Söptei körgyors volt, ami megkeverte a lapokat és nem várt izgalmakat hozott.


Balogh Jani: „Érdekesen alakult az első nap, hiszen nem csak a kategóriánk, hanem az egész élmezőny papírformája felborult. Az előkelő 4-es rajtszámmal rajtoltunk, így a Rally-katlanban hátrányt szenvedtünk a pálya jellegéből adódóan. Az utolsó három kilométert egy korábban még nem használt, füves részen kellett teljesíteni, ami az elöl rajtolóknak nagyon csúszott. A nagyobb rajtszámmal érkező párosok már egy feltört, átmozgatott felületre érkeztek, így több tapadással sikerült jobb eredményeket futniuk. Az itt szerzett hátrányt a háromszor ismétlődő Farkas-erdőn nehezen behozhatónak ítéltük meg, hiszen az út folyamatosan tisztult és mindenki rátett még egy lapáttal. Úgy gondoltuk, hogy a szombati szakaszok lesznek a helyosztók. Próbáltuk tartani magunkat a gumitaktikánkhoz, a meglévő lehetőségekből kihozni a legjobbat. Osváth Peti korai rajtjának és az ezért járó időbüntetésének köszönhetően előztük meg őket."


Az első napi végi szervizbe végül a kategória második helyén érkezett a csapat. Az autó problémamentesen üzemelt, így a fiúknak egy apró kaland következtében keletkezett fénysérülést kellett csak helyrehoznia.


Balogh Jani:„A korábbi évek tapasztalataiból kiindulva tudtuk, hogy a második napon a pályák jellegéből adódóan nehéz lesz nagy különbségeket csinálni és csökkenteni a hátrányt. Az első gyorsaságin egy, a Rallye2 pályabejárása után megváltozott, poros, laza talajú Szeleste-Acsád gyorsasági várt minket, ami komoly kihívás volt. Az előttünk lévőkből többen már itt hibáztak. Az addig vezető helyen álló kategóriatársunk Rongits Attila lecsúszott az útról és mélyen eltűnt az erdőben, így nem tudta folytatni. Később Spici árokba csúszott autója mellett haladtunk el, aki tetemes hátrányt szenvedett. Elég drámai volt úgy végig közlekedni a pályán, hogy néhány villanásig láttuk mi is történt az előttünk lévőkkel és ezek tudatában a teljes koncentrációt megtartani.”
Az állva maradt párosokkal tovább folytatódott a szoros verseny. A kategórián belüli viaskodás közben az abszolút értékelés is változott, így egy kiemelkedő eredmény lehetősége is fellibbent Jani és Dani előtt.
Balogh Jani:„Rongits búcsúja után sem lazsálhattunk, mivel Osváth Peti nem tett le arról, hogy kiüssön minket a pozíciónkból. Söptén Ollé Sasáék féltengely problémája és az ebből elszenvedett idővesztesége után hátrányba került, így mire feleszméltünk az első két szakasz történéséből, már az abszolút harmadik helyen voltunk. Ez teljesen új megvilágításba helyezte a versenyt, ahol addig az volt a cél, hogy ne hibázzunk és menjünk a magunk tempójában. Ezt átértékelve kinyílt a szemünk és megpróbáltunk rátenni még egy lapáttal, hogy vissza tudjuk verni a hátulról jövő támadásokat. Folyamatosan zárkózott ránk ifj. Tóth János, valamint a két fiatal EVO-s titán, Vincze Feri és Velenczei Ádi. Ez tette igazán izgalmassá a versenyünk hátralévő részét. Danival átbeszéltük mit és mennyire vállalunk el. Hol én, hol ő fogta a zablát és tartott vissza, hogy véletlenül se vállaljunk olyan felesleges kockázatot, amivel csak időt veszíthetünk. Jól dolgoztunk a hajrában és végül egy olyan eredménynek örülhettünk, amit álmunkban sem gondoltunk volna. A kategória első helye mellett, az abszolútban felértünk a dobogó harmadik fokára. Leírhatatlanul boldogok vagyunk.”

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top