• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Miskolc új kihívásokat tartogat

 

Overdose Race Team – HELL 22. Miskolc Rallye

Velenczei Ádám – Farnadi Ágnes, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

 

A Velenczei-Farnadi páros tett egy kis kitérőt az ORB mezőnyéből. Április 24-én a Rábaringen láthattuk őket versenyezni egy sprintfutamon – igaz, akkor egy Suzukiban, és felcserélt szerepekben. Míg Ági a kocsit terelgette, addig Ádám a mitfahrer feladatait vállalta. A hétvégén azonban újra helyreáll a ”rend”, hiszen a HELL 22. Miskolc Rallyeval folytatódik az Országos Rallye Bajnokság. Az Overdose Racing Team duója pedig most is a TOP10-t tűzte ki célul maga elé.

 

Velenczei Ádám: A Miskolc Rallye pályái közül van néhány, ami ismerős lesz számomra még a rallytúrás időkből. A nagy része viszont ismeretlen lesz, különösen a mályinkai szakasztól tartok, az állítólag brutálisan nehéz gyorsasági.

Az Eger Rallyeból azonban nagyon sokat tanultunk, amiket most a folytatásban is kamatoztatni szeretnénk – mind a kocsi beállításait, mind a közös munkát tekintve. Sokat programoztunk már így is a Mitsubishin, s ezeket a beállításokat a szerdai, sziráki tesztünkön ki is próbáltuk. Úgy érzem, és az adatok is alátámasztották, hogy sokkal erősebb, jobb lett az autónk, így bizakodóak vagyunk a hétvégi verseny előtt.

Azzal viszont tisztában vagyunk, hogy sokkal nehezebb lesz a dolgunk, mint Egerben volt. Az alapelvárásom magunkkal szemben azonban így is a TOP10 lenne, de szeretnénk még előrébb lépni a múltkor elért, abszolút 9. helytől. Ennek érdekében viszont nagyon meg kell majd nyomnunk a péntek esti és a szombat reggeli szakaszokat, nem szabad bealudnunk.

Farnadi Ágnes: További fejlődést várok magunktól a Miskolc Rallyen. Eger nagyon jó tesztverseny volt számunkra: sok adatot gyűjtöttünk be a Mitsubishiről, és gyorsról gyorsra egyre jobban tudtunk együtt dolgozni. Nagyon sokat fog számítani tehát, hogy a második bajnoki futamra már úgy érkezünk meg, mint egy összeszokott páros.

Én már többször versenyeztem a miskolci szakaszokon, de úgy érzem, ez nem jelent sokat, hiszen például a mályinkai gyors megjegyezhetetlen. Ráadásul Ádámmal teljesen más itinert írunk, mint amikkel anno dolgoztam, így nekem még ezt is szoknom kell. Az időjárás is okozhat majd számunkra egy kis fejtörést, de természetesen minden eshetőségre felkészülünk.

Igazán kompakt versenyünk lesz: a pályabejárás és az átvételek után péntek délután már elrajtolunk, és estig 4 rövid, de annál technikásabb gyorsaságit fogunk teljesíteni. Szombatra végig be vagyunk táblázva, 9, igen hosszú szakaszt kell lenyomnunk aznap. Embert és autót próbáló szakaszok lesznek ezek, de bízom benne, hogy a kocsi kinőtte már a gyermekbetegségeit, és maximálisan harcra kész lesz.




Ádáméval megegyeznek az elvárásaim: én is a TOP10-ben szeretném látni magunkat Miskolcon. Tudom, hogy a pilótám még ennél is jobban szeretne teljesíteni, de én babonából nem mondok mást. Mindenesetre arra fogunk törekedni, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból és a Mitsubishiből.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Betonútépítő Zrt.; Absolut Hostess Kft.; Confidenza Csapágyszolgálat; Gulf; Unifilter Kft.; Schönherz Informatikai Stúdió Kft.; Heves Cleaning Kft.; Színesfém Felvásárlás Pásztó PI-AT Metál Kft.; BM KOMP kompresszortechnika; Eftech Kft.;

Max-Transport Bt.; Dynamic Út Kft.; Bolyki Terra Kft.; Euroll Hungária Kft.; Honor Trans-Sped Kft.; Tiszta Víz Üzletház; Pápai Beton Kft.; Salgó polctervező; Suták Krisztián Építési Vállalkozó; Balassa Security Kft.

Sajtófőnök: Horváth Judit

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top