• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kontrasztok versenye

Spitzmüller Csaba – Szigeti LászlóE:\Munkak\_prorcaehu\partnerek_png\prorace.png
Mitsubishi Lancer Evo X R4

Nagy Mátyás – Nagy Tamás
Mitsubishi Lancer Evo IX R4


A csapat mindkét egysége adrenalinnal töltve érkezett a 40. jubileumi Kassa Rallye helyszínére. A legpesszimistább forgatókönyv szerint sem gondolták, hogy a Nagy-párosal megismétlődhet a veszprémi rémálom, továbbá hogy a Spitzmüller – Szigeti duó kemény munkája csak az abszolút 5. helyet éri majd.

Spitzmüller Csabáék remek kezdéssel a 2. helyen nyitottak, az első körben egy apró hibát leszámítva minden jól alakult. A második körben érkeztek a nehezebb pillanatok. Ezek miatt nem tudták tartani pozíciójukat, a nap végére az abszolút értékelés 7. helyéig estek vissza. Vasárnap újult erővel, stabilan autózva hozták a jó eredményeket. A futam végére az abszolút 5. helyre tudtak felzárkózni.

Spitzmüller Csaba:

„A szombati nap jól indult, de a második kör első szakaszán fellazult a pótkerék-rögzítésünk, amit a következő szakasz előtt még fixálnunk kellett. Eközben többen megelőztek minket, majd a rajt felé vezető szűk úton nem tudtuk maradéktalanul visszavenni helyünket, kikéstünk és kaptunk 10 másodperc büntetést. Ez az eset a szakaszon nyújtott teljesítményünkre is kihatott.

Az esti utolsó gyorsaságin váratlan esemény okozott igen-igen forró kalandot. Az átbeszélő rakoncátlankodása miatt nem hallottam, hogy mi és hol fog következni egy 200-as tempó feletti egyenesben. Amikor megláttam a kanyart, már igencsak késő volt. Teljesen ösztönszerűen cselekedtem, nem emlékszem pontosan hogyan, de sikerült befordulnunk. Laci ideiglenesen megoldotta a problémát, így én már hallottam őt, de ez sok másodpercünkbe került.

A vasárnapunk jól sikerült, folyamatosan tudtunk faragni a hátrányunkból és loptuk magunkat előre. A második körben, a hosszú szakaszon óvatosabban mentünk, tartalékoltunk az utolsóra, próbáltunk volna minél több pontot menteni a power stage-en. Az autónk alapvetően a verseny egészén jól működött és örülünk, hogy a célban vagyunk. Előkelőbb helyen szerettünk volna végezni, dobogós pozíciót céloztunk meg magunknak. Bízom benne, hogy a problémákat most magunk mögött hagytuk és a javuló tendenciát tovább fenntartjuk.”

Szigeti László:

„Nehéz versenyt teljesítettünk. Voltak kemény pillanatok, de sikerült átlépni rajtuk. A szombati második körben a késésünk és a hangosítási probléma elvitte a dobogós álmainkat. Az átbeszélős incidensünket szerencsére komolyabb affér nélkül megúsztuk. Már kétszer bemondtam a kanyart és a féktávon döbbentünk rá, hogy Spici nem hallotta, amit diktálok. Mindez a lehető legrosszabb helyen történt, egy hosszú egyenesben. A vasárnapi szakaszokon felszabadultabban versenyeztünk és jól éreztük magunkat. Úgy kell majd tovább folytatnunk, ahogyan most abbahagytuk.”

A Nagy Mátyás – Nagy Tamás párosnak nem adatott meg, hogy bizonyíthasson a kassai aszfalton és összemérhesse tudását ellenfeleivel. Az első szakaszon a hátsó futóművükben olyan probléma jelentkezett, mellyel óvatosan le tudtak jönni a pályáról, de a versenyt fel kellett adniuk.

Nagy Mátyás:

„Nagyon csalódottak vagyunk ismét, nem tudom mit mondhatnék két ilyen verseny után. Folyamatosan a felkészítésen járnak a gondolataim. Mindig arra jutok, hogy kellően alaposak voltunk, mindent tőlünk telhetőt megtettünk, ennek ellenére újra technikai hiba miatt nem jutottunk tovább az első gyorsasági szakasznál. Talán a sors keze van ebben, talán a véletlen. Ebben a sportban ez is benne van. Fel kell állunk és folytatni tovább, mert az első két verseny alapján eredményeink biztatóak.”



Együttműködő partnereinknek köszönjük a bizalmat!



Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top