• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Könnyed győzelem Opatijaban

HIDEG RALLY TEAM – 25. Rally Opatija 2016. 2016. május 6-7.

Hideg Krisztián – Kerék István, Mitsubishi Lancer Evo IX

 

Ahogy eltervezték, hogy sikerült minden Hideg Krisztiánnak és Kerék Istvánnak a hétvégi, horvát bajnoki futamon. A jubileumi, 25. Opatija Rallyen ráadásul nevezői rekord is született, hiszen 9 ország több mint 120 versenyzőpárosa rajtolt el a hétvégi derbin. A népes mezőnyben ismét bizonyított a Mitsubishi Lancer Evo IX-essel induló alakulat – könnyedén szerezték meg legújabb győzelmüket. Ezzel pedig tovább növelhették előnyüket a Mitropa Kupa és a horvát bajnokság pontvadászatában.

 

Hideg Krisztián: Lényegesen könnyebb volt ez az opatijai futam, mint az eddigi négy versenyünk idén. Míg a korábbiak szinte újak voltak, addig ide, mint hazai pályára tértünk vissza. Minden fontos információnk megvolt a szakaszokkal kapcsolatban, így csak tökéletesítenünk kellett az itinert, hogy még a tavalyinál is gyorsabban tudjunk menni. Ez sikerült is: kockázatmentesen, erőlködés nélkül tudtunk jó tempót autózni. Igaz, a shakedown-n felragadt a kuplungtárcsa, amit gyorsan kellett helyrehoznia a szerviznek, de más műszaki probléma nem hátráltatott bennünket a hétvége során.

Az első napon egy olyan taktikát választottunk, amivel igaz, hogy nem voltunk a leggyorsabbak, de a biztos beérkezést garantálta. Ugyanis, amíg a pénteki első gyorson nappal, addig a másodikon már sötétedés után rajtoltunk el, s közben 20-25 fokot hűlt az aszfalt hőmérséklete. Kerékcsere nem volt engedélyezve a két szakasz között, ráadásul lógott az eső lába is, ezért úgy döntöttünk, hogy négy puha gumit szerelünk fel a Mitsubishire és két intermediat berakunk pótkeréknek. Kezdetben igyekeztünk nem elégedni az abroncsokat, és tartalékolni őket arra az időre, amikor igazán szükség lesz rájuk a második gyorsaságin, és akkor támadni… A gumitaktikánk bejött: igaz, hogy 4. időt autóztunk elsőre, de utána már fel is jöttünk a második pozícióba.  

Szombaton szerencsére magabiztosan tudtuk nyerni az első három szakaszt. A negyedik gyors sajnos etap lett, de így is olyan nagy előnyt halmoztunk fel a többiekhez képest, hogy az utolsó körben már „lazán”, nyomás nélkül, a teljes biztonságra autóztunk. Fantasztikus verseny volt, örülök, hogy tovább tudtuk gyarapítani a tavalyi tapasztalatainkat és újabb elsőséget szereztünk. Fontos győzelem volt ez számunkra, hiszen az Opatija Rallye egyszerre volt része a Mitropa Kupának és a horvát bajnokságnak is.





Kerék István: Csütörtökön utaztunk le a helyszínre, ahol rögtön meg is ejtettük még aznap az átvételeket, valamint elkezdtük a pályabejárást is. Péntek délután, a rajtceremóniát követően már két gyorsasági szerepelt is a programban, így estébe nyúlóan autóztunk. Másnap pedig még további 100 kilométernyi gyorsasági várt ránk.

Számunkra óriási könnyebbséget és lelki nyugalmat jelentett az a tény, hogy tavaly már versenyeztünk, győztünk Opatijaban, és ugyanazokon a szakaszokon autóztunk, ahol egy évvel korábban is. Most sem volt azonban egyszerű dolgunk, hiszen a mezőnyben nagyon komoly ellenfelek jelentkeztek csatára – köztük volt több Super2000-es és R5-ös is. A megfelelő gumitaktika és a pályaismeret most azonban többet nyomott a latba, mint a motor erőssége. Maximálisan elégedett vagyok a hétvégi szereplésünkkel, hiszen amit elterveztünk, azt meg is tudtuk csinálni.

Bízom benne, hogy hasonló szép eredményt tudunk majd elérni Velenjeben is. A 2 hét múlva, május 19-21-én esedékes futam ráadásul már háromszoros téttel fog járni nekünk, mivel a Mitropa Kupa és a horvát bajnoki mellett, itt kezdjük meg az ERT mezőnyében való szereplésünket.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Richmond Logistics, Hotel Parlament, Hotel Palazzo Zichy, Patócs Autóház Kft., Metálkontakt Kft., Mátrai Kft., Firebox Kft., C-Service Kft., Sky-Tools, Dornhof Nagy Und Partner Kft., Nagy József Auditor, Aktív Tours Kft., Continental Travel Kft., Aszú Étterem, Vázterv Mérnök Iroda Kft., Continental Group Kft., Mol-Tech, Euroll Kft., Köz-Meg-Vill Kft.

Sajtófőnök: Horváth Judit

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top