• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Vizin hosszú teszttel készült a rövid féktávokra

Vizin László–Zsiros Gábor

Peugeot 207 Szuper–2000 teszt

 

 

Egy héttel idei első rali-Európa-bajnoki futamuk, az Ír Rali előtt próbálhatta ki Vizin László és Zsiros Gábor a Peugeot 207 S2000-est. Vizin másfél éve versenyzett utoljára Szuper–2000-es autóval, éppen ezért jött jól neki a szokásosnál is hosszabb, ötven kilométeres teszt, amely alatt elsősorban a rövid féktávokhoz próbált visszaszokni, illetve különböző beállításokat próbált ki.


Vizin László: – Fél éve nem ültem versenyautóban, úgyhogy hatalmas élmény volt kipróbálni a Peugeot-t. Nem vagyok az a típus, aki vég nélkül tesztel, de még délután is szívesen autózgattam volna vele.

Ötven kilométert teszteltünk, ami nálunk soknak számít, nem is emlékszem, hogy utoljára mikor volt alkalmam a szezon előtt ilyen sokat menni. A Peugeot nagyon jól vezethető, kellemes kis autó, hamar megszerettem.

Másfél éve versenyeztem utoljára Szuper–2000-essel, és megint szembesültem vele, hogy milyen iszonyatosan rövid féktávokat lehet vele venni. Erre át kell állítani az embernek az agyát, ami nem megy olyan gyorsan, mert hiába tudod, hogy elfér, azt el is kell hinni.

Sokan kérdezték, hogy melyik autó jobb, a Skoda, amivel két éve mentem, vagy a Peugeot. Én nem érzek a kettő között nagy különbséget, nekem most a Peugeot talán még jobban is tetszik, de ennyi idő távlatából nehéz pontosan összehasonlítani.

A teszt alatt is sok segítséget kaptam a TRT-től, főleg Tagai Tomitól, a csapat vezetőjétől. Az látszik rajtuk, hogy nagy tapasztalatuk van az autóval és bármit meg tudnak oldani. Ez különösen fontos egy Eb-futamon, ahol a hosszabb táv, az ismeretlen terep miatt sokkal nagyobb az esélye a meghibásodásnak, versenyzői hibának. Örülök neki, hogy ilyen profi hátterünk lesz.


Mi már Írországban vagyunk, lassan kezdjük a munkát, szerdán a pályabejárás után jelentkezem.

A Vizin–Zsiros páros idei tervezett versenyei:

április 17–19. Ír Rali (Circuit of Ireland)

június 19–21. Ypres Rali (Belgium)

szeptember 19–21. Ciprus Rali

október 23–25. Valais Rali (Svájc)*

november 6–8. Korzika Rali

*tartalék verseny


A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT., SYGNUS KFT., IS INTERNATIONAL, DC GÉPSZER KFT., GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT.


További információk: vizinrally.wordpress.com

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top