• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Nem akart minket a sziget

Nagy reményekkel, komoly felkészülés után kezdte az Azores Rallyt a Herczig Norbert – Ferencz Ramón páros, de a versenyük már az első gyorsaságin véget ért.

Pedig az előjelek jók voltak. A remekül sikerült tesztek után a szabadedzésen a legjobb időt autózta a SKODA Rally Team Hungária párosa. A shakedownon is ötödikek lettek, így jó rajtpozícióval kezdhették a versenyt. Az első gyorsaságin néhány kilométer után sajnos a csalódottság váltotta a kezdeti optimizmust.

Egy kanyar előtt megcsúszott az autó a nagyobb köveken. Nem akartam kézifékkel elfordítani, nehogy nagyobb baj legyen belőle. A kocsi orra felcsúszott a partoldalra. Ez nem is okozott volna gondot, de utána vettük észre, hogy a kartervédő felült egy nagy fára. Bármivel is próbálkoztunk, nem mozdult a kocsi, nézők pedig nem voltak a közelben. Emiatt a szerencsétlen szituáció miatt ért véget a versenyünk az első napon. Azt már a szervizben láttuk csak, hogy eltört a jobb oldali féltengely. Ez a kerék a levegőben volt, a kicsúszáskor nem sérülhetett, előtte tört el az alkatrész, és valószínűleg emiatt nőtt meg a féktávunk abban a kanyarban” – részletezte Herczig Norbert az első napi esetet.

A csapatnak döntenie kellett, hogy befejezik a versenyt és a soron következő Fafe Rallyra készítik fel az autót, vagy szombaton superrallyval folytatják. A folytatás mellett tették le a voksot, de a balszerencse továbbra is velük maradt, szombaton sem tudták befejezni a napot.

Megint csak néhány kilométert tudtunk megtenni. Egy aszfaltos összekötő szakasz végén fordultunk volna a murvára, egy hosszú balos kanyarban. Egy nagyon picit megúszott az autó hátulja, és a hátsó kerékkel eltaláltuk az út szélén a betonszegélyt. Annyira szerencsétlen szögben ütötte meg a felnit a szegély, hogy elhajlott egy irányítókar a futóműben. Még lejöttünk a gyorsaságiról, de aztán láttuk, hogy nem tudjuk folytatni.” – mondta Norbi.

A szezon hatodik versenyét pont nélkül zárta a csapat, de a lendület megmaradt. Töretlen erővel készülnek a következő versenyre. A technika nem is utazik haza, hanem rögtön a Fafe Rally helyszínére megy a versenykamion.

Nagyon sajnálom a történteket, a második napon én hibáztam, igaz ezzel már nem veszítettünk sokat, mert az első napon úszott el a hétvége. Sajnos ez a raliban előfordul. De nem csüggedünk, ahhoz már túl régóta versenyzünk, hogy egy ilyen esetet ne tudjunk a helyén kezelni. Az elveszett pontokat sajnálom igazán, mert a tempónkban benne volt a jó eredmény. Két hét múlva a Portugáliában a Fafe Rallyn javíthatunk” – összegzett Norbi.

A bajnokság hatodik versenyét október első hétvégéjén rendezik. A tavalyi futamon ötödik lett ott a SKODA Rally Team Hungaria duója, tehát a pályaismeret már megvan. A murvás teszteken szerzett tapasztalat erre a versenyre is hasznos lesz, az Azores Rally szabadedzésén és shakedownján mutatott tempó pedig továbbra is az ERC élmezőnyébe sorolja Herczig Norbertet és Ferencz Ramónt.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top