• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Elsőre második

Botka Rally Team
32.International Jänner Rallye
2015.01.04-06. Freistadt, Ausztria



Kategóriájában a dobogóra, annak is a második fokára állhatott a Botka Dávid - Mihalik Péter duó a European Rally Championship idei első fordulóján, az ausztriai 32. International Jänner Rallye-n

Néhol csak jég, más részeken latyakos aszfalt, de a legtöbb helyen hó borította a pályát. Szöges gumikkal, de az új szabályok szerint a korábbi évekhez képest jóval kisebb szögekkel szerelt gumikkal kellett megoldaniuk a  238 gyorsasági kilométert. Dávid fáradtan, de boldogan nyilatkozott a céldobogó után:

Nehéz volt. Talán az eddigi legnehezebb versenyem volt, és nem csak idén! :)
A havas viszonyoknak köszönhetően, nagyon kevés tapadás mellett minden kanyar veszélyeket rejtett a kiszámíthatatlan útfelületével. Jól megoldottuk a feladatot. Nem mentünk 100 százalékon, de ezen a futamon nem is lehetett, mert a nagyobb tempó magában rejtette a hibázás lehetőségét. Nem hibáztunk sehol, nem forogtunk meg.


A mai napon már az lebegett a szemünk előtt, hogy célba érjünk. A futam előtt úgy gondoltam, jó eredmény lenne, ha az első tízben végeznénk. Ma kettőt előre lépve javítottunk a tegnapi helyezésünkön, és végül az abszolút kilencedik helyen értünk célba. De ami talán még ennél is fontosabb, a kategória második hellyel és jó sok ponttal térhetünk haza a 2015-ös szezonunk első versenyéről.

Nagyon tetszett a rendezés, jó hangulatú volt a verseny. Ezt még csak tetézte, hogy sikerrel zártuk a futamot. Látszik, hogy a bajnokság megkapja a lehető legnagyobb figyelmet, mind a nézőktől, mind a médiától. Köszönjük partnereinknek, hogy itt lehettünk!
Várjuk a következő futamot, a február elején Lettországban megrendezendő versenyt. Egy kicsit még felkészültebben, még több teszttel mögöttünk szeretnénk ott rajthoz állni.

A Botka Rally Team párosa terveiben nyolc Európa bajnoki futam szerepel, a következő megmérettetés a február elején megrendezendő Rally Liepaja. A lett futam murvás talajú, de nagy esély van rá, hogy ott is havas versenyen autózhat az ERC mezőnye.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top