• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Nyirád után újabb meglepetésre készül a portugál EB-futamon Benyó Máté

A hétvégén Montalegre Circuit-on folytatódik a 2023-es Rallycross Európa-bajnokság, ahol újabb nagy huszárvágásra készül Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője a remek nyirádi debütálást követően – újoncként azonnal az 5. helyen zárt és ő lett a Hétvége Versenyzője – ismét szeretné beverekedni magát a döntőbe. A 21 éves versenyző formájával semmi gond, vezeti a hazai bajnokságot.

 

Ennél nehezebb, ugyanakkor kihívásai miatt szebb idény még nem várt az off road szakágban a Korda Racing versenyzőire. Folytatódik ugyanis az idei Európa-bajnokság, melyen 2023-ban az RX1-es kategóriában egész szezont teljesít a Magyar Rallycross Országos Bajnokság mellett Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője rááadásul csodálatosan mutatkozott be az EB nyirádi idénynyitóján, ahol a legjobb magyarként az 5. helyen végzett.

 

Ezúttal a portugál Montalegre Circuit-on folytatódik a 2023-es Rallycross Európa-bajnokság a világbajnoksággal közös versenyhétvégén. Máté ugyan kicsit megtörte a nyirádi OB-n autóját, a Peugeot 208 ERX-szet, ám a csapat csodát tett, így nemcsak ott lesz az EB második futamán, de ismételten jelezné a mezőnynek, vele komolyan kell számolni már az első évében.

 

Hétvégén a portugál Montalegre Circuit-on fogunk versenyezni az Európa-bajnokság Euro RX1-es mezőnyében. Nagyon izgatott vagyok, hiszen ezzel a versennyel kezdetét veszi a nagy európai turnénk. Az 17 fős mezőny ugyanolyan erős lesz, mint Nyirdon, így fel lesz adva a lecke számunkra. Ugyan a pályán még nem mentem élőben egy métert sem a legtöbb ellenfelemmel ellentétben, de azt gondolom, hogy szimulátorral és sok belső felvétel elemzésével felkészülten érkezünk majd a helyszínre. Reményeim szerint gyorsan fel tudom majd venni a pálya ritmusát. Szeretnék okosan versenyezni, a rutinos nemzetközi ellenfeleimtől ismét sok dolgot ellesni, valamint egy szép eredménnyel zárni a versenyt. A nyirádi fordulón bemutatkozásként megszerzett 5. hellyel magasra raktuk a lécet, felfigyeltek rám és a csapatomra is. Azt gondolom így látatlanba, hogy a pályaismereti hátrány ellenére is a középmezőnybe reálisan odaférhetünk. Taktikus és okos versenyzéssel és egy kis szerencsével talán még előrébb is végezhetünk. Hosszabb távon szeretnénk építkezni, így ezen a hétvégén is a tapasztalatszerzés a fő célunk, de remek lenne, ha egy újabb szép nemzetközi eredménnyel tudnám meghálálni a csapatnak a munkát és a szurkolóinknak a támogatást.  Ezen a hétvégén a rallycross világbajnoki mezőnye is jelen lesz, így olyan, számomra példaképekkel leszünk egy paddockba, mint Sebastian Loeb vagy Johan Kristoffersson. Szeretném kiélvezni a hétvége minden egyes pillanatát és magamba szívni azt a profizmust, ami az Európa és világbajnokságot jellemzi – közölte Máté.

 

A Korda Racing csapatvezetője a nyirádi remeklést követően bízik abban, hogy fiatal versenyzője ezúttal is megállja a helyét hétvégén.

 

„Máté egyértelműen bebizonyította Nyirádon – ahol szó szerint rárúgta az ajtót a mezőnyre –, hogy helye van ebben a kőkemény nemzetközi mezőnyben. Újoncként tökéletesen debütált, hirtelen megtanulta szinte mindenki a nevét. Persze volt némi előnye a hazai pályából, így aztán az első igazi megmérettetése most jön Portugáliában. Hiszek Mátéban, és ha kiautózza magából azt, ami benne van, akkor újabb kellemes meglepetést okozhat.” – jelentette ki Spitzmüller Csaba.

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top