• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

SZÍJJ “Jolly” Zsolt: Lehetett volna jobb is!

FIA S1600 ralikrossz Euróba-bajnokság
Barcelona 2. nap
SPEEDY Motorsport
SZÍJJ “Jolly” Zsolt


Egy nagyon eredményes nap után a Speedy Motorsport versenyzője Szíjj Zsolt a csapat eddigi legjobb eredményét érte el a barcelonai ralikrossz Eb futamon. A Jolly ugyan a negyedik helyen végzett elődöntőjében, de egy koccanás miatt a felügyelők úgy döntöttek büntetésként az utolsó helyre sorolják vissza a magyar versenyzőt. Ennek ismeretében is dícséretes a Barcelonában megszerzett 10. hely és 7 Európa-bajnoki pont.

A nap egyébként a negyedik időmérővel indult. Jolly remek taktikával nemcsak megnyerte futamát, hanem időéredménye az abszolút harmadik helyhez volt jó, és ezzel a kvalifikáció után is a harmadik helyre került a tatai pilóta. Nem sokkal az elődöntő startja előtt jött a szomorú hír, mivel az utolsó körben mind a négy kerékkel elhagyta a pályát, így 5 másodperces büntetést kapott és az első sor helyett így az utolsóból kell indulnia az elődöntő futamában. Mindez azért volt egy kicsit fájó mert a nap folyamán több versenyző is hasonlóan kicsúszott a pályáról, de a magyar versenyzőn kívül ezért senki más nem kapott büntetést.
Az elődöntő első körében éppen a  “jokerlapra” tartott Jolly amikor az előtte bizonytalankodó  Pavel Vimmert meglökte. Sajnos utólag ezért is büntetést kapott a cseh felügyelő nem fogadta el az autó belső kamarés felvételét amelyen látszik a balesetet elkerülni szándokozó kormánymozdulat. A negyedik hely helyett így maradt az elődöntő utolsó pozíciója, de a Speedy Motorsport csapatának és Szíjj Zsoltnak nincs szégyenkezni valója a barcelonai eredmény miatt, sőt! Javításra, visszavágásra két hét múlva Portugáliában lesz lehetőség.
Szíjj Zsolt: “Az egyik szemem nevet, a másik a sír. Természetesen örülök, hogy a Speedy Motorsport eddigi legjobb Európa-bajnoki eredményét sikerült elérnünk itt Barcelonában. Azért vagyok szomorú, mert a hétvégi időeredményeink és teljesítményünk alapján viszont még ennél sokkal jobb helyezés járt volna nekünk. Sajnos vélt vagy valós okok miatt, két szituációban mindkétszer ellenünk ítéltek. Ezt egy kicsit nehéz most feldolgoznom, de két hét múlva a sorozat második, portugália futamon is mindent megteszünk a minél jobb helyezés elérése érdekében.”


FIA S1600 ralikrossz Euróba-bajnokság
SPEEDY Motorsport
SZÍJJ “Jolly” Zsolt

Fél lábbal az elődöntőben

Az esőáztatta pályákon nehezen melegedett be a versenyzésbe Szíjj Zsolt, de mikor végül minden másodperc számított, akkor minden a helyére került a Speedy Motorsport versenyzőjénél. A szombati három időmérő futamot ugyanis sorrendben a második, az első és a harmadik helyen zárta. Természetesen mint ahogy a megszokhattuk a ralikrosszban a helyezés számok mellett fontosabbak az egyes futamok időeredményei. Ezek is remekül alakultak, Jolly végül három futam után az összesítésben a 11. helyen áll és ezzel már fél lábbal az elődöntőben áll, onnan pedig már csak egy kis ugrás lenne a döntő. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük futamról-futamra a Speedy Motorsport versenyzőjének mai teljesítményét. Jolly az első futamban Marton Gergellyel vívott nagy csatát, volt egy pillanat amikor úgy tűnt össze is akad a két magyar versenyző Skodája, de szerencsére a baleset végül elmaradt. A második futamban egy rajt utáni adok-kapokból Jolly jött ki a legjobban és végig meg is őrizte első helyét. A harmadik futam is remekül indult, de aztán egy túlcsúszás miatt az egyik kanyar nem adta ki, így végül minimális időhátránnyal de a harmadik helyen zárt Jolly.
Érdekesség, hogy a korábbi kétszeres S1600-os Európa-bajnok, Szabó Krisztián mint versenymérnők van jelen a barcelonai versenyen. A Volland Racingnél dolgozó Krisztiánt éppen Zsolt mellé osztották be, a két fiú láthatóan remekül dolgozott össze az egész nap folyamán, reméljük a holnapi utolsó időmérőre is sikerült közösen kitalálniuk a megfelelő taktikát. A továbbjutással és az elődöntőbeli szerepléssel ugyanis egy régóta dédelgetett álom válhatna holnap valóra.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top