• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Harsányinak és Luiginak szólt a Magyar Himnusz a nyirádi Challenge-en

Több magyar győzelmet is hozott a Rallycross Challenge Europe sorozat történetének első magyarországi versenye. Két kategóriában is a dobogó mindhárom fokára magyar versenyző állhatott fel: a SuperCars-ban Harsányi Zoltán nyert Mózer Attila és Wieszt Jankó előtt, míg a Super1600-ban Luigi, Bánkuti Gábor, Marton Gergely volt a befutó sorrendje, az összes külföldi pilóta mögöttük következett a sorban. A TouringCars-ban nem volt magyar, így ott külföldi nyert: a korábbi Európa-bajnok Roman Castoral nagy csatában győzte le a címvédő Jos Sterkenst.


Az egyszerre Challenge és OB kategóriákat tehát uralták a magyar versenyzők, a „csak” OB kategóriák közül viszont abban az egyben, amelyben vegyesen indultak magyar és külföldi versenyzők, ezúttal a külföldiek bizonyultak jobbnak. A SuperNational abszolút értékelésében négy osztrák pilóta végzett az élen, Harald Falschlehner, Gerald Woldrich, Reinhard Schellenbacher, Thomas Strobl sorrendben, míg Mario Leonhardsbergert, és a pályán egyébként a 2. helyen befutó Luigit kizárták a döntőből szabálytalan manőver miatt.

Luigi a nap végén így sem nagyon búsulhatott, hiszen mint fentebb írtuk, a Super1600-ban ő nyert, ami nemcsak a Challenge-ben jelentette az 1. helyet, de egyben a Magyar és Osztrák Nyílt Bajnokságban is, ahol tehát máriapócsi győzelme után duplázott, és magabiztosan vezeti az összetettet.

A SuperCars-ban a nyolcszoros magyar bajnok Harsányi Zoltán mondhatja el ugyanezt magáról, aki a bravúrszámba menő Rabócsi Ring-i esős mentése után most Nyirádon szinte teljesen száraz pályán, nyers erőből bizonyult a legjobbnak. A magyar bajnokságban ezzel jelentős előnyre tett szert az elődöntőben féltengelytörés miatt az utolsó kör utolsó kanyarjában, a bejutást érő 4. helyről kieső Kotán Péterrel szemben, és bónuszként ugyebár ez a győzelem egyben egy rangos Challenge verseny 1. helyét is jelenti.

 

A Magyar Kupában ismét két ex-Junior Kupás 18 év alatti versenyző diadalmaskodott, a győztes Góth Viktor mögött ezúttal is Kádár Patrik ért célba a 2. helyen, csakúgy, mint Máriapócson. Ezúttal Vágner Gábor lett mögöttük a 3.

A Junior Kupában Végh András végigdominálta a hétvégét, a döntőig minden egyes edzést és előfutamot ő nyert, a döntőben viszont a második kanyarban kicsit kibillentették az egyensúlyából, és nem tudta elkerülni a gumifalat. Tolatnia kellett, és mire újra el tudott indulni, a többiek már több mint fél körrel előrébb jártak. Végh viszont nem adta fel, eszeveszett hajszába kezdett, és a leintésig egészen a 3. helyre küzdötte vissza magát, már a 2. sem volt messze! Emlékezetes teljesítmény volt, de természetesen a győztes Harkányi Máté és a 2. helyezett Tarta Dávid is legalább ekkora dicséretet érdemel, mivel ők előtte végeztek.

A döntők végig jó időben zajlottak, és a lelátók is szépen megteltek, csak a végén eredt el az égiek könnye, hogy véget ért ez a jó kis verseny, így a csapatok esőben pakolhattak. Az emlékezetes momentumok között meg kell még említeni Répási Róbert sajnálatos borulását, ami miatt a SuperCars döntőjét újra kellett indítani (a pilóta jól van, de természetesen nagyon csalódott, hiszen egész hétvégén remek formában versenyzett), illetve Marton Gergő jó 60 méteres két kerekezését, aminek a végén holland ellenfele, Heezen kilökte és elment mellette. A versenybírók látták az esetet, így a vétkes a kizárás sorsára került, így Marton élete első Super1600-as versenyén rögtön behúzott egy Challenge-es és egy OB-s 3. helyet. Az előtte végző Bánkuti Gábor is remek versenyt futott, és a sírból hozta vissza ezt a hétvégét tegnapi balszerencsés féltengelytörése után. Igazi bajnokhoz méltó teljesítmény volt, és elnézve ezt a triót: Luigi, Bánkuti, Marton, idén aligha ez volt az utolsó késhegyre menő, ám végig sportszerű csatározás, amit idén ebben a kategóriában láttunk.

Összességében ezt emelnénk ki: ismét egy rangos nemzetközi sorozat látogatott Nyirádra, melynek végén a kategóriák többségében a magyar versenyzők örülhettek győzelemnek és dobogós helyezéseknek, a nézők látványos csatákat láthattak, így alapvetően mindenki boldogan távozhatott a helyszínről, és remélhetőleg boldogan tér vissza ide legközelebb.

 

Fotók: www.rvo.hu

Szöveg: Borbás Bálint  

www.nymc.eu

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top