• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

6x6 teljesítve

László Racing egyesületében, a LiveWire Rally Team csapatában állt rajthoz Erdélyi György – Dredán György páros a hétvégi Steelvent Miskolc Rally-n. A 6 km-es szakasz 6 gyorsaságiját teljesítve fejezték be a versenyt. A reggeli szakadó esőt hőség és napsütés váltotta a második gyorsasági szakasz után.


Az élményekről és friss tapasztalatokról a duó pilótája Erdélyi György számolt be.   

Voltál már valaha salakos pályán? Hogy tetszett a szombati prológ?

Még nem voltam salakos pályán, így ez a hétvége tele volt újdonsággal. Nagyon élveztük Gyurkával a prológot, folyamatosan mondta, hogy nyomjad neki és végére kicsit sok is volt, mert megforogtunk, de a nézők ezt várják, főleg, ha egy Ladával indul a versenyző.

Az előző versenyen motorproblémával küzdöttetek. Hogy vált be Katona Kornél motorja?

A motor az elvárásainknak megfelelően teljesített. Biztos voltam benne, hogy nem lesz probléma, tökéletesen működött. Sajnos most más hibákkal kellett szembenéznünk. Az első két gyorsasági után lecseréltük a kereket slickekre, az eső miatt, nagyon csúszós volt a pálya, az út szélein folyt a víz, így többszörös veszélyeket rejtett magába reggeli pár óra. A 3.-4. gyorsaságin a váltó miatt aggódhattunk. Ezen a felül a főtengely szimering is megadta magát és folyt a kuplungra az olaj, a sperrdifi sem úgy működött, ahogy kellett volna, és gumik sem voltak már 100%-osak, mindennek ellenére Mátrához hasonlóan, itt is végig tudtunk menni a 36 km-en!

Hogy tetszett a pálya, a verseny? Hogy éreztétek magatokat?

Gyurkával minden közös munka buli, ahogy ez is az volt, nagyon jól éreztük magunkat. Sajnos nekem rövid volt a pálya, ezzel szemben sokat kellett várni, míg újra beülhettünk a kb. 3-4 perces körre. Ez az, ami miatt annyira nem kedvelem a sprinteket, de nem ez volt az utolsó, ahol indultam.

Gondolom az is kihívás volt az ismeretlen pálya mellett, hogy esőben kezdtetek, de utána napsütésben, melegben ért véget a nap.

Igen, sokkal jobb, könnyebb végigmenni a versenyen, ha hasonlóak az útviszonyok. Itt az első kettőnél csúszott a pálya. Miután feltettük a slick gumikat természetesen elállt az eső és csak fenyegettek a felhők, így szikrázó napsütés lett a végére.

Sikerült teljesíteni a terveket?

Igen, hiszen végigértünk!!! Abszolút értékelésben a 23. helyen, kategóriában a 11. helyen végeztünk. Egészen jó eredménynek tartom, a már említett váltó és szimering hibák ellenére.

Említetted, hogy aggódsz a Weber-esek miatt, most így visszagondolva valóban olyan nagy ellenfelek voltak?

Nem értem, hogy indulhattunk mi egy kategóriában a Weber-esekkel, hiszen az ő autójuk 150 lóerős, a miénk csak 110, könnyebb is egy VFTS, mint a miénk, így már alapból nagyobb esélyeik voltak.

Mi lesz a következő állomás?

Terveimben szerepelt, hogy a következő egy újabb sprintverseny a MARB 6. futama, Borsodnádasd – Balaton szakaszon, de ha lehetőség nyílik rá, akkor szeretnénk az AMTOSZ versenyén a Salgó rally-n indulni. Ahogy már említettem, jobban kedvelem azokat a megmérettetéseket, ahol hosszabb a versenypálya, vagy akár több szakasz is van és kevesebb az állás, várakozás.

Köszönöm a riportot!

Köszönet a támogatásért!


Speed Rally Team sajtófőnök: Krizsán Zoltán

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top