• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Mégse lesz ORB a Waldviertel Rallye, maradt a Mikulás Rally?

25/2014.sz. RSB közlemény
2014. október 8.

 

Tisztelt Versenyzők ! Kedves Sporttársak!


A Waldviertel Rallye kapcsán tájékoztatlak Titeket az alábbiakról. A 21/2014. számú RSB közleményben több problémát jeleztem a futammal kapcsolatban.

Az 2014‐es RVSZ‐től jelentős mértékben el kellene térni ahhoz, hogy ORB futam lehessen a Waldviertel Rallye. Ezen túl a Nemzetközi Sportkódex 2.4.4. Nemzeti Bajnokságok fejezete így szól: „2. 4. 4. c Egy nemzeti bajnokságnak legfeljebb egy versenyét lehet az ország területén kívül rendezni, a következő feltételekkel:...” 

Az RSB határozatot azért nem tud mind a mai napig hozni ebben a kérdésben, mert versenykiírás tervezetet a mai napig nem kapott. (Ennek határideje okt.2. volt.!) A versennyel kapcsolatban már a múlt hét végén érkezett nevezői panaszos beadvány, melynek ügyében jelenleg is az MNASZ jogi képviselőjének állásfoglalását várjuk. Megítélésem szerint független attól, hogy ki az aktuális RSB vezető, az MNASZ szabályzatai és a 2014‐es RVSZ szabályai nem teszik lehetővé, hogy ez a futam ORB futamként kerüljön megrendezésre. Továbbá szeretném felhívni figyelmeteket arra az eshetőségre, hogy amennyiben ORB futamként mégis megrendezésre kerül a verseny, előfordulhat, hogy egy jogi eljárást követően törlésre kerül a Waldviertel Rallye eredménye, vagy akár az egész bajnokságé. Ennek következményei beláthatatlanok lehetnek rátok, az MNASZ, vagy akár a sportágra nézve.

Természetesen az Elnökségnek és a Sporttanácsnak lehetősége van rá, hogy felülbírálja a szakág döntését, de ebben az esetben ennek felelőssége Őket terheli.


Sportbaráti üdvözlettel:
Pénzes Zsolt
RSB vezető


159/2014/E Sporttanácsi határozat 2014.10.07.

A Sporttanács az RSB vezető kérésére hozzájárul, hogy 2014.12.06-07.-ei dátummal a „Mikulás Rallye 2014” nevű rendezvény a versenynaptárba kerüljön. Fenti határozatot a Sporttanács 5 igen szavazattal elfogadta.

 

Forrás: MNASZ
Eredeti dokumentum: Kattints IDE! 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top