• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

MNASZ - Elnöki tájékoztató

2014-09-09 15:50


Tisztelt Tagság!

Elnöki beszámolómat tragikus eseménnyel kell kezdenem.
Engedjétek meg, hogy külön is részvétemet fejezzem ki Pethő Tyutyu, elhunyt sporttársunk családja felé, egyben biztosítsam a családot támogatásunkról és együttérzésünkről. Külön köszönöm azon versenyzőink magatartását, akik a napokban, a Kassa Rallye-n, a céldobogón, igazi sportemberhez méltó módon vettek búcsút elhunyt versenyzőtársunktól.
Tyutyu, nem felejtünk el sosem, emléked megőrizzük!

Az augusztusi hónap a szabadságolások időszaka. Ennek ellenére jelentős és sikeres rendezvények részesei voltak az autósportot szerető sportbarátaink.

A hónap kiemelt rendezvényei:
- Hungarian Baja terep-rallye világkupa
- Autocross EB

Mindkét esemény világszínvonalon került megrendezésre.
Szívből gratulálok mind a két rendezőnek és megköszönöm minden résztvevő áldozatos munkáját.

Kárai Tamás Európa-bajnok lett!
Ezúton külön gratulálok a kimagasló sikerhez mind sporttársunknak, mond az off-road szakágunknak. Kárai Tamás ezzel ismételten jelölt lehet az „Év Autóversenyzője” címre.
Kiemelten nagy sikernek tartom Kárai Tamás egész éves teljesítményét.

Lezárult a rallye szakágvezető jelölés 2. fordulója.
Amint az a 120/12/2014.09.03.sz. elnökségi határozatban megjelent, a 2014. szeptember 3-án megtartott elnökségi ülésen nemmel szavaztam Pénzes Zsolt szakágvezetőnek történő kinevezésével kapcsolatosan. Tudomásomra jutott, miszerint a rallye szakágunkban érintett tagok által jelölt Pénzes Zsolt, a rallye szakágban végzett korábbi vezetői tevékenységével összefüggésben olyan, rendkívül kellemetlen helyzetbe került, mely kétségessé teheti azt, hogy jelenleg az Ő személye a legalkalmasabb a rallye szakágvezetői feladatok ellátására. Sajnálatos módon, a választás alkalmával a tagság nem rendelkezhetett nevezett jelölttel kapcsolatban azon információval, amelyek véleményem szerint nem elhanyagolható körülmények a választás szempontjából. Határozott álláspontom az, hogy csak és kizárólag oly módon lehet megalapozott és ezzel együtt jogszerű egy választás, ha a választásra jogosultak a döntésüket meghatározó minden fontos tényről tudnak, mely jelen esetben, ismereteim szerint nem állt fenn.
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy Pénzes Zsolt nem láthatja el a jövőben a rallye szakágvezetői tisztséget, amennyiben a szavazásra jogosult tagok a jelölt személyi körülményeinek ismeretében is úgy döntenek, valamint a megkeresésünkre a hatóságok által megküldött információk azt lehetővé teszik. A napokban sort kerítek Pénzes Zsolt meghallgatására és ezek után, felelős sportvezetőként fogok az adott témában további döntést eszközölni.

A rallye szakág munkájához szorosan kapcsolódó MARB munkabizottsággal kapcsolatban elnökségünk egyhangúan fejezte ki abbéli szándékát, hogy a rallyesport egysége és az utánpótlás nevelés kiemelten fontos a számunkra. A MARB rendezvények szervezésének ellenőrzése, szabályainak megalkotása mindenkoron a Rallye Szakági Bizottság feladata.
A MARB így, a Rallye szakágunk szerves része marad a továbbiakban is.

Az év hátralévő részének kiemelten fontos feladata alapszabályunk törvényi változások miatti módosítása, amely az MNASZ közgyűlésén fog megtörténni.
A rendes évi, egyben tisztújító közgyűlésünk december hónapban lesz.
Intézkedéseket tettem egy, a hatályos törvényerejű rendelkezéseknek is megfelelő alapszabály kidolgozására, melyet hosszas és széleskörű társadalmi vitára szeretnék bocsátani azért is, hogy működésünkkel kapcsolatosan visszaállítsuk a törvényes állapotot és ne fordulhasson elő még egyszer az, hogy egy önjelölt tagszervezetünk nevében bárki is, ismételten félrevezethesse a tagságot és egy olyan alapszabály kerülhessen ismét előterjesztésre, amelyet esetlegesen a felügyeleti szervek nem fogadnak el.

Aktuális feladataink:
1. FIA alapítványi pályázat 2014. szeptember 22-i határidőre történő elkészítése, beadása
2. FIA Institute Young Driver Academy programban a magyar versenyző kiválasztása és jelölése
3. FIA Institute 2014. évi pályázati programjának sikeres lezárása
4. Rallye szakágvezető kinevezése
5. CEZ bajnokság 2015. évi rendezvény naptárának összeállítása és a tagországokkal történő egyeztetése

Szeptemberi rendezvényeink:
- WSR, Hungaroring
- Drag OB, Kiskunlacháza
- Terep-rallye OB + Zóna, Nagykálló
- Gyorsasági OB + Zóna, Hungaroring
- Szlalom OB + Zóna, Hungaroring
- GFS Kupa, Zolder (B)
- Gokart OB, Bruck (A)

Gazdag a programválaszték. Bízom abban, hogy sikeres és az autósportot népszerűsítő rendezvények részesei leszünk a szeptemberi versenyeken is.

Továbbra is kérlek Benneteket, segítsük egymást. Keressetek és beszéljük meg közös dolgainkat. Tudjátok, én a versenyzői érdekeket képviselem.

Tisztelettel,

Benyó Miklós elnök


Forrás: MNASZ

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top