• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Wittmanné az első rajthely a Hungaroringen

Két BMW rajtolhat az első sorból a DTM magyarországi versenyén, miután az időmérőn Marco Wittmann érte el a legjobb időt Timo Glock előtt. Minden bajnok gyengén szerepelt, a Mercedes pedig továbbra is szenved.
A sűrű program miatt szokatlanul későn 18:10-kor vette kezdetét szombaton a DTM mezőnyének időmérő edzése a Hungaroringen, ahova 26 éves kihagyás után látogatott idén el a sorozat.
A 23 fős mezőny egy három szakaszból álló kvalifikáción döntött a rajtsorrendről, az alapvető erőviszonyok pedig hamar kirajzolódtak, hiszen a Mercedes ismét alaposan elmaradt az Audi és a BMW mögött. Ez pedig igazolta a stuttgartiak vezetőinek félelmeit, miszerint a legutóbb Oscherslebenben aratott győzelműk Christian Vietoris révén csak az esős körülményeknek és a taktikának, semmint az autóban rejlő tempónak volt köszönhető.
Ami azt illeti, Vietoris ezúttal az utolsó helyen zárta az időmérőt, de az összes többi Q1-es kieső is Mercedest vezetett, így rajta kívül a négy F1-es kapcsolatokkal vagy múlttal is rendelkező pilóta, Paul di Resta, Daniel Juncadella, Gary Paffett és Vitalij Petrov is gondterhelt arccal szállhatott ki autójából. Az első szakasz leggyorsabbja Marco Wittmann volt a BMW-vel.
Wittmannt a Q2-ben sem tudta senki felülmúlni. Ebből a szakaszból már csak a nyolc legjobb jutott tovább, így óhatatlanul is több esélyes búcsúzott. Arra viszont senki sem számíthatott, hogy a sorozatban idén jelen lévő hét korábbi bajnok egyike sem lesz ott a következő etapban, pedig pontosan ez történt. A címvédő és a pontversenyt jelenleg vezető Mike Rockenfeller csak a 13. helyen végzett, de sem ő, sem Martin Tomczyk vagy Timo Scheider nem voltak meglepve emiatt: elmondásuk szerint nagyon is tisztában vannak vele, hogy a DTM-ben mindenkivel számolni kell, így bármelyik pillanatban változhatnak az erőviszonyok.
Ahogy az várható volt, az állva maradt két Mercedes is kiesett Robert Wickens és Pascal Wehrlein révén, így a csillagos márka mind a hét autója megtalálható lesz az utolsó nyolc helyen a vasárnapi rajtrácson.
A Q3-ba öt BMW és három Audi jutott be. A bajor márka pilótája, Wittmann itt is megállíthatatlan volt, és annak ellenére is ő futotta meg a legjobb kört, hogy az utolsó szektor nem sikerült számára tökéletesen. A szezon első futamának győztese mellé egy másik BMW, a közönség számára ismerős Timo Glock fog felállni. A harmadik helyet Miguel Molina szerezte meg, mögötte pedig két újonc, Maxime Martin és Antonio Felix da Costa sorakozhat fel a rajtrácsra.
A verseny vasárnap 13:30-kor kezdődik a Hungaroringen, a szombati borús égboltot elnézve pedig többen sem zárják ki annak esélyét, hogy az eső is beleszólhat az események alakulásába.

A Hungaroringi eredmények áttekintése:

Szabadedzés:

Pozíció Versenyző Kör Idő Különbség
1 Miguel Molina 33 1:37.558
2 Marco Wittmann 30 1:37.586 00.028
3 Timo Glock 33 1:37.863 00.305

Teljes lista...

Időmérő:

Pozíció Versenyző Kör Idő Különbség
1 Marco Wittmann 1:36.518
2 Timo Glock 1:36.731
3 Miguel Molina 1:36.757

Teljes lista...

www.dtm.com


DTM Fotóalbumok:

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top