• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kassa Rally 2015 - Térképek, Pályaajánló, Útlezárások

Előttünk áll a 41. Kassa Rally kezdete, amely augusztus 14.-16. között kerül megrendezésre. A rendezők megnyilvánitották az oficiális időtervet, a végrehajtási rendeletet és a pályák leírását szintén.


A versenyzőkre a két napos verseny alatt 11 gyorsasági szakasz vár, ami összesen 139,70km hosszú. A szombati napon 7 gyorsasági szakaszt teljesítenek 4 különböző pályán, és vasárnap 4 gyorsasági lesz kétféle pályán. A Rally Pohár versenyzőire 4db gyors vár szombaton, és 2db gyors vasárnap. 

 


 

RS 1,6 Jahodná 13,75 km, RS 3 Bankov 5 km


A Jahodnái gyors a Čermeli híd után startol, utána a pálya emelkedik a Hotel Bankov felé. A 2,40km után elfordul a pálya egy lassítón keresztül egy szűk erdei útra. Itt következik majd jó pár egymást követő különféle nehézségű kanyar kombináció majd az út kivezet a szélesebb közútra II/547. A kivezetést megelőzi egy nehéz technikus lejtői rész, ahol van az RS bankov „STOP”-ja.
Ezután a párosok tovább haladnak a Jahodná felé a széles többsávos úton, majd 2,70km után átérkeznek egy szűkebb de még mindig két sávos útra több fajta kanyarkombinációval. A Jahodná rekreációs lefordulónál lesz egy lassító ami kihasználja a kereszteződés szélességét. Ez után következik egy gyors lejtős rész amit befejez egy erős jobbos kanyar és egy lassító. A gyors célja a Hotel Damm lefordulója után található.

Nézőknek ajánlott terület : 
-Hotel Bankov utáni leforduló lassítón keresztül a szűk erdei útra
-Technikus lejtős rész a szűk erdei útról a széles közútra, gyalogosan megközelíthető az Alpinká-tól (rekreációs központ)

 

RS 2,4 Ružín 8,8 km


A Ružíni gyors eleje egy parkolón keresztül halad át a Sivec hotel előtt, ahol a szűk utakat használja ki. A közútra visszatérés után folytatódik egy derékszögű jobboshoz a Ružíni híd előtt, ahol lefordulnak egy szűkebb útra a Ružíni víztározó körül. A pálya ezen része egy sor technikus kanyarkombinációt foglal magába, nagyon hasonló a Monte Carlo Rally pályáihoz. A 7,00  km után a pálya szélesedik a gát melletti kifordulón, ahol a cél előtt 1,50km-re két lassító található.

Nézőknek ajánlott terület : 
-A Hotel Sivec előtti parkoló
-Derékszögű jobbos a Ružíni híd előtt
-Lassítók a cél előtti részen

 

 

RS 5,7 Svinka 7,65 km


A Svinka gyors a Ľubovec községben rajtol, Obišovce irányában. A 0,95km után belép a Ruské Pekľany községbe egy nyújtott jobboson keresztül. A 1,20km útán megkerüli a SAD buszmegállót és kifele hajt a faluból egy horizonton keresztül. A pálya a Svinka folyó melett halad el szűk útszakaszon egy sor kanyar kombinációval. A híd áthajtása után következik egy horizont és 300m után van egy következő horizont, ami után van a gyors célja.

Nézőknek ajánlott terület : 
-Nyújtott jobbos kanyar a Ruské Pekľany község belépőjénél
-A SAD buszmegálló áthajtása Ruské Pekľanyban

 

 

RS 8,10 Opiná 24,35 km


Az Opiná gyors startja az Opiná község végén van Prešov felé. A pálya egy szűk úton folytatódik emelkedővel, ahol kanyarkombinációk vannak és egy pár kisebb horizont. A Tuhrina község felett a 4,20 km-en a starttól lesz egy éles jobbos, és nehéz kanyarkombinációkkal folytatódik Lúčina község felé, amely előtt egy hosszú jobbos kanyar lesz ami nagyon jó nézői pontot biztosít a szemben levő dombpartról. A Lučiná községben található egy lassító a SAD buszmegállón keresztül. Gyors emelkedővel és lejtős résszel jut el a pálya a Červenica községbe. A községi hivatalnál lesz egy éles balos emelkedővel. A Červenica község után a pálya emelkedővel fo lytatódik és az opál bánya elágnal találahtó egy biztonsági pont is. A gyors a 15,85 km után élesen elfordul egy szűkebb erdei útra (itt lesz az SRP célja). 
A 17,10 km-nél található egy természetes lassító a Dubník adó toronynál és 700m után kezdődik egy nagyon lejtős rész sok technikus kanyarkombinációval. A cél a Zamutov község feletti elágban lesz egy lövöldénél. 

Nézőknek ajánlott terület : 
-Tuhrinái elág 4,20km a start után
-Kanyarkombinációk Lúčiná község előtt – hozzáférés az S1 autó előtt
-Nehéz lejtős rész Červenica községbe, áthajtás földműves szövetkezeten keresztül
-Éles balos kanyar a községben
-Éles jobbos leforduló a szűk erdei útra – 15,85km

 

 

RS 9,11 Banské 12,95 km


A Banské-Herľany gyors, vagy fordítva, az egyik legismertebb gyorsasági szakasz a Kassa Rallyn. A start a Banské község végén van az SAD autóbusz fordulónál. Nehéz sok kanyarkombinációs emelkedővel folytatódik a pálya egészen az 5,20 km-ig, ahol a pálya lejtősre változik nehéz éles kanyarokkal, visszafordítókkal. A 7,75 km-nél lesz egy nehéz szűk rész, ahol hídon kellesz áthajtani, ami előtt lesz egy nehéz balos visszaforditó. Ez után következik egy gyorsabb lejtősebb rész, a 10,00 km-en lesz egy lassító. A Herľany község előtt lesz egy erős jobbos delta kanyar, és utána egy lassító majd áthajtanak a Gejzir melletti parkolón, ami egy érdekes nézői hely egyben. A cél a Rankovce község előtti horizont után található. 

Nézőknek ajánlott terület : 
-Éles bal kanyar a start után
-Éles jobb kanyar, Banské-ból gyalog megközelíthető
-Jobbos balos kanyarkombinációk és visszafordítók
-Éles balos kanyar és hídon való áthajtás
-Éles jobbos delta kanyar Herľany előtt
-Gejzír parkoló áthajtása

 

Zdenka Tamášová
Tlačové stredisko 41. Rally Košice

 

Útlezárások: 

15.08.2015, szombat:

11:00 - 20:00 GY Jahodná és GY Bankov:
a)     obecná cesta v úseku Baránok – Horný Bankov
b)     účelová lesná cesta z Bankova po jej vyústenie na cestu II/547 Alpinka - Jahodná
c)     cesta II/547 v úseku Alpinka – križovatka na Jahodnú – Košická Belá

11:30 - 17:00  GY Ružín:
a)  cesta II/547 v úseku koniec obce Košická Belá – most cez Ružín 
b)  účelová lesná cesta v úseku most cez Ružín – priehradný múr nádrže Ružín –  križovatka nad Malou Lodinou

14:00 - 21:00  GY Svinka:
štátna cesta medzi obcami Ľubovec - Obišovce 

16.08.2015, vasárnap:

08:00 - 16:00  GY Opiná:
a)  cesta III. triedy v úseku koniec obce Opiná – križovatka nad Tuhrinou – Lúčina – Červenica – križovatka nad Zlatou baňou
b)  účelová lesná cesta v úseku križovatka nad Zlatou Baňou – odbočka na vysielač Dubník – začiatok obce Zámutov

09:15 - 17:00  pre konanie rýchlostnej skúšky Banské budú uzavreté:
a) cesta II/576 v úseku koniec obce Banské – Herľany
b) cesta III. triedy v úseku obec Herľany – začiatok obce Rankovce

 

 

Hivatalos honlap:  www.kosice.rallye.sk

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top