• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Miroslav Zapletal az autósok, míg Kárpáti Péter a motorosok között lett bajnok Nyirádon

Rekordmezőnnyel és az utánpótlás bemutatkozásával zárult le a 2018-as Hídépítő Raid of the Champions tereprali bajnoki szezonzáró a legendás vörös katlanban

A november 9-11. között a Nyirádi Motorsport Centrumban rendezték meg Hídépítő Raid of the Champions tereprali bajnoki szezonzárón, melyen bőven volt még izgalom a vasárnapi három szakaszon is. Az autósoknál az abszolút győzelmet a viadalon és a bajnokságban is a Miroslav Zapletal, Marek Sykora duó szerezte meg, a side by side kategóriában a cseh Ladislav Zavrtalek, Ivo Sevcik páros, míg a motoros kategóriában pályafutása során először Kárpáti Péter lett a magyar bajnok. Bemutatkozott az utánpótlás mezőny is, akik az SBS-ben mutatták meg, hogy a közeli jövőben már velük is számolni kell.

November második hétvégéjén, 9-e és 11-e között végleg kiderül, hogy az idei tereprali bajnokságban ki lesz 2018 legjobbja az autósok, a kamionosok, a motorosok és quadosok között, illetve ki lesz a legjobb a MAMS Bioextra Buggy Open-en. És ha mindez még nem lenne elég a sportág szerelmeseinek: a Hídépítő Raid of the Champions versenyen a hazai viadal mellett a CEZ zárófutamát is itt rendezik meg.

Nos, az autósok között az abszolút győzelmet a korábban már a bajnoki címet is megszerző Miroslav Zapletal és Marek Sykora szerezte meg, akik 7 perc 40 másodpercet vertek rá a második helyen végző a cseh Zdenek Porizek, Pavel Vaculik párosra. A harmadik helyen a lengyel Rebeka Jankowska, Grzegorz Jankowski duó végzett, utóbbiak egyben megnyerték a T2-es kategóriát. A T3-ban a szlovák Juraj Ulrich diadalmaskodott, míg a TH kategóriában végül a lengyel Jacek Sobon, Przemyslaw Markowski lett a győztes, akik 1 perc 53 másodperccel előzték meg a cseh Tomas Ourednicek, David Kripal kettőst. A CH kategóriában a két Miklós Alexandra lett a legjobb.

A kamionosoknál szintén a magyar bajnoki címet korábban már megszerző trió, Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László diadalmaskodott, összesen 2 perc 2 másodpercet vertek a Fazekas Károly, Horn Albert és Csákány Péter hármasra.

A side by side kategóriában Nyirádon dőlt el a bajnoki cím, amelyet a cseh Ladislav Zavrtalek, Ivo Sevcik páros szerezte meg, miután a harmadik helyen végeztek a 2018-as Hídépítő Raid of the Champions viadalon. A kategóriában egyébként a végig remek teljesítményt nyújtó lengyel Tomasz Bialkowski, Dariusz Baskiewicz kettős lett a győztes, akik 1 perc 55 másodperc előnnyel verték a másodikként záró két Martin Müllert. A legjobb magyar páros, Juhász Gábor és Kristóffy Zsolt a hatodik helyen zárt.

A motorosoknál végül nagy csatában a cseh Roman Siska győzött a 8 perces büntetést is kapó ifjabb Dallos Andor előtt, előbbi 4 perc és 3 másodperc előnyt megtartott magának. Érdekesség, hogy valamennyi szakaszt a két motoros nyerte. Ugyanakkor a bajnoki címet pályafutása során első alkalommal Kárpáti Péter szerezte meg, aki abszolút biztonsági motorozással végül harmadikként zárt, neki már 27 perc 19 másodperc volt a lemaradása a győztes mögött.

A quadosok versenyében a végére sem lett változás, és fölényes győzelmet aratott a valamennyi szakaszt megnyerő cseh Viktor Chytka, aki 25 perc 15 másodpercet vert Gombás Attilára, illetve 37 perc 44 másodpercet a harmadik Németh Gáborra. A negyedik helyet a mezőny egyetlen hölgytagja, a szlovák Sandra Ulrichová szerezte meg.

Sporttörténelmi futam zárult vasárnap kora délután, ugyanis terepraliban most rajtolt el az első utánpótlás verseny, mégpedig a side by side kategóriában. A végső győzelmet a Magyar Mihály, Ocsko Zsolt duó szerezte meg az első nap után még vezető Karai József, Csurga Judit kettős előtt, előbbi 2 perc 6 másodperces előnnyel végzett az élen. A harmadik pozícióban Vasas Zsolt és Varga Róbert zárta a versenyt, az ő hátrányuk 5 perc 58 másodperc volt a győztesekhez képest.


Több bajnoki cím csak vasárnap dől el Nyirádon

A szombati szakaszokon oda-vissza előzgették egymást a legnagyobb riválisok a 2018-as Hídépítő Raid of the Champions tereprali bajnoki szezonzárón

 

A november 9-11. között a Nyirádi Motorsport Centrumban megrendezett Hídépítő Raid of the Champions tereprali bajnoki szezonzárón bőven marad még izgalom a vasárnapi három szakaszra is, hiszen a side by side és a motoros kategóriában nagy csata zajlik az idei bajnoki címért, míg a másik három esetében sem dőlt el még semmi. Bemutatkozott az utánpótlás mezőny is, akik az SBS-ben kezdték meg bajnoki szereplésüket.

November második hétvégéjén, 9-e és 11-e között végleg kiderül, hogy az idei tereprali bajnokságban ki lesz 2018 legjobbja az autósok, a kamionosok, a motorosok és quadosok között, illetve ki lesz a legjobb a MAMS Bioextra Buggy Open-en. És ha mindez még nem lenne elég a sportág szerelmeseinek: a Hídépítő Raid of the Champions versenyen a hazai viadal mellett a CEZ zárófutamát is itt rendezik meg.

Szombaton további négy szakaszt teljesítettek a versenyzők, és bizony nem egy kategóriában másodperceken múlik, éppen ki áll az első helyen a 2018-as Hídépítő Raid of the Champions szezonzáró tereprali versenyen. Az autósok között továbbra is az idei abszolút bajnoki címet már korábban megszerző Miroslav Zapletal, Marek Sykora duó áll az élen, az előnyük 3 perc 50 másodperc a második helyen álló Garamvölgyi Zoltán, Krajnyák Péter kettős előtt, míg a mai napot a harmadik helyen 6 perc 2 másodperces hátrányban a Zdenek Porizek, Pavel Vaculik páros zárta.

A kamionok versenyében továbbra is a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László hármas az első, akik szintén már magyar bajnokként tovább tudták növelni az előnyüket a Fazekas Károly, Horn Albert, Csákány Péter trió előtt, akiknek persze nem behozhatatlan a 17 másodperces hátránya.

A side by side kategóriában egyre élesedik a csata a bajnoki címért a cseh Ladislav Zavrtalek, Ivo Sevcik duó és a címvédő Kovács György, Takács Antal páros között. Érdekesség, hogy egyik kettős sincs ott a legjobb háromban, és az ötödik szakaszon majd tíz percet elbukó magyaroknak 3 perc 45 másodperc a hátrányuk cseh riválisuk mögött. Amelyik páros előbb végez a verseny végén, az lesz a kategória bajnoka. Jelenleg azonban a lengyel Tomasz Bielkowski, Dariusz Baskiewic páros vezet, és az előnyük 2 perc 49 másodperc a második helyezett idősebb és ifjabb Martin Müller előtt, akikkel hatalmas csatában áll a 11 másodpercre lévő Gyimóti Péter, Demeter János duó.

A motorosoknál maradt az eddigi sorrend, és az élen álló ifjabb Dallos Andornak az előnye 9 másodpercre csökkent immár a cseh Roman Siska előtt, míg őket már 24 perc 17 másodperc hátrányban követi a bajnoki ponttáblázatot vezető Kárpáti Péter, aki számára összetett elsőséget jelentheti ez a pozíció, ha megőrzi a vasárnapi három szakaszon.

A quadosok versengésében továbbra is száz százalékos cseh Viktor Chytka vezet, akit 14 perc 44 másodperces hátrányban Gombás Attila követ, ám utóbbinak csak 17 másodperc az előnye a harmadik Német Gáborral szemben, míg a negyedik helyen továbbra is Sandra Ulrichová halad.

Sporttörténelmi futam indult el szombat délután, ugyanis terepraliban most rajtolt el az első utánpótlás verseny, mégpedig a side by side kategóriában. Az első nap két szakasza után a Karai József, Csurga Judit kettős vezet 2 perc 39 másodperces előnnyel a Magyar Mihály, Ocsko Zsolt duó előtt, míg a harmadik pozícióban Vasas Zsolt és Varga Róbert várja a vasárnapi folytatást, az ő hátrányuk 6 perc 25 másodperc az élen állókhoz képest.


Nagy csaták, kis különbségek Nyirádon

Több kategóriában is másodpercekre vannak egymástól a legnagyobb riválisok a 2018-as Hídépítő Raid of the Champions tereprali bajnoki szezonzárón

 

Újra sorsdöntő viadalra kerül sor november 9-11. között a Nyirádi Motorsport Centrumban: a Hídépítő Raid of the Champions tereprali bajnoki szezonzárón már a pénteki három szakasz is elképesztő izgalmakat hozott. Semmi nem dőlt még el, a hátralévő két nap alatt bőven lesz még izgalomba része annak, aki kilátogat a legendás vörös katlanba.

November második hétvégéjén, 9-e és 11-e között végleg kiderül, hogy az idei tereprali bajnokságban ki lesz 2018 legjobbja az autósok, a kamionosok, a motorosok és quadosok között, illetve ki lesz a legjobb a MAMS Bioextra Buggy Open-en. És ha mindez még nem lenne elég a sportág szerelmeseinek: a Hídépítő Raid of the Champions versenyen a hazai viadal mellett a CEZ zárófutamát is itt rendezik meg.

Pénteken három szakaszt teljesítettek a versenyzők, és bizony nem egy kategóriában másodperceken múlik, éppen ki áll az élen. Az autósok küzdelmében éppen a harmadik szakaszon vette át a vezetést az összetett bajnoki címet már korábban megszerző cseh Miroslav Zapletal és szlovák Marek Sykora, akik mindössze 3 másodperccel vezetnek a Lónyai Pál, Csató Attila duó előtt. A harmadik helyen végző lengyel páros, Jacek Sobon és Przemyslaw Markowski hátránya sem ledolgozhatatlan, hiszen mindössze 22 másodperccel vannak lemaradva az élen álló Zapletalékhoz képest, míg a negyedikként a Garamvölgyi Zoltán, Krajnyák Péter kettősnek is csak 27 másodperc a hátránya, azaz még semmi nem dőlt el.

A kamionosok látványos csatáját egyelőre a már magyar bajnok Kovács Miklós és csapata (Czeglédi Péter és Ács László) nyerte, de mindössze 16 másodperc az előnyük a Fazekas Károly, Horn Albert, Csákány Péter trió előtt.

A side by side kategóriában is egyre élesebb a harc a 2018-as bajnoki címért. A pénteki nap után a címvédő Kovács György, Takács Antal duó áll az élen, igaz, előnyük mindössze 2 másodperc a lengyel Tomasz Bielkowski, Dariusz Baskiewic előtt, míg a szintén az összetett elsőségért hajtó Kéry Szilveszter, Bartha Barbara kettős lemaradása sem nagy, ők 13 másodpercre vannak az elsőktől.

A motorosoknál ifjabb Dallos Andor teljesített legjobban pénteken, az előnye a szlovák Roman Siska előtt 29 másodperc. A harmadik helyen jelenleg Holonics Sándor áll, neki már 1 perc 39 másodperc a lemaradása, míg utána újabb 8 másodperccel Horváth Laller Lajos, majd ötödikként a bajnoki összetettet vezető Kárpáti Péter következik, utóbbinak már 2 perc 8 másodperc a hátránya az élen állóhoz képest.

A quadosok között a cseh Viktor Chytka áll az élen, míg a második helyen 52 másodperces hátránnyal az első versenyét teljesítő Gombás Attila követi őt. Harmadikként Németh Gábor fejezte be a pénteki napot, akinek már 1 perc 2 másodperc a hátránya, míg negyedikként egy szlovák hölgy, Sandra Ulrichová várja a folytatást, neki már 1 perc 46 másodperc a hátránya.




Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top