• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kiválló verseny, kategóriagyőzelem és töréskár Santa Domenicán

Az MR Racing SE két párossal képviseltette magát a múlt hétvégén Horvátországban megrendezett 6.Santa Domenica Rally Show-n, ahol a Borbás Szabolcs - Istvics Gergő megnyerte a Pro sport kategóriát.

 

Borbás Szabolcs a horvátországi versenyen probálta ki először a jövő évre szánt technikát a Citroen DS3 R3-at. A verseny után kézenfekfő a kérdés, hogy milyen az új autó?

 

„Várakozáson felüli! A verseny előtt egy kis kőbányában teszteltük a Citroent, de még ezzel együtt sem tudtuk, hogy milyen lesz a DS3 R3.  Santa Domenica esetében inkább technikás mintsem tempós pályáról beszélhetünk. Szuper volt! Istovics Gergővel még sosem mentem. A dolog pikantériája az volt, hogy öt gyorsból hármat teljesítettem Gergővel, kettőt pedig Kovács Antival, úgyhogy teljesen jó volt. Bár buliból ült be, de Anti ugyanúgy diktált, mint bármelyik navigátor és megdicsért, hogy jól autózok, ami szerintem nagy szó, mert ő egy elég kritikus ember. Egy-két tanáccsal is ellátott, mert ő mégis csak pilóta szemmel nézi a gyorsaságikat. Amire álmomban sem gondoltam volna a hétvége előtt, hogy versenykörülmények között meg tudtuk verni Rok Turkot. Igaz, hogy ő még soha életében nem ment murván, csak havas versenyeken, de nekem is ez volt az első versenyem a Citroennel és ez egy hatalmas fegyvertényén, hogy egy ilyen komoly pilótát le tudtunk győzni. Nyílván aszfalton sokkal gyorsabb lenne, mint én, de ez egy így hatalmas élmény volt. Gergővel végig azon voltunk, hogyha ott tudnánk lenni a közelében, az kiváló lenne, erre az első gyorson adtunk neki tizenkét másodpercet, a másodikon pedig hármat. A harmadik szakasztól kezdve már a szlovén fiú volt a gyorsabb, de meg tudtuk őrizni az előnyünket a verseny végéig. Volt egy olyan gyorsunk, amikor a motor lenyomta a turbócsövet és ezért is jó volt a verseny, mert találkoztunk az új autó egy-két hibájával, amit a srácok orvosolnak majd, hogy a Mikulás Rallye-n teljes erővel tudjunk majd menni. Úgy érzem, ez lesz az az autó, ami közel áll majd hozzám. Nincs hatalmas tempó, de mégis hasonlít egy Mitsubishihez. 5000 környékén kell elváltani, és csak megy, csak megy, csak megy. Nagyon jó kocsi!”

Kovács Antal és Istovics Gergő az abszolút futamgyőzelemért szállt harcba a Santa Domenica Rally Show-n, de egy sajnálatos baleset szertefoszlatta a kaposvári kettős aranyos álmait.

 

„Az első három szakaszból kettőt megnyertünk, de két ezredmásodperccel volt egy korai rajtunk, amit természetesen elfogadunk, mert bemozdultunk, de ez szerintem természetes ilyen kiélezett küzdelemben. Így álltunk a három szakasz után 5,3 másodperc hátránnyal a harmadik helyen. Nyílván, ha nincs a 10 másodperc büntetés, akkor 4.7-tel mi vezetjük a versenyt, de hogy egy közhellyel éljek, a sportban nincs ha, illetve volna. Annak örülünk, hogy jó időket tudtunk szaladni, jó időjárási körülmények között egy flottul szervezett versenyen. A rajtceremónia megint non plusz ultra volt, ahogy a szervezők hozzáállnak a versenyzőkhöz az elképesztő, de ezt már sokszor elmondtam, ismét csak ismételni tudom magam. Elég veretes ellenfeleket kaptunk, azt tudtuk, hogy Hideg Krisztián és a Botka Dávid nagyon gyors lesz, ez be is igazolódott, viszont az örömmel tölt el, hogy abból a három gyorsaságiból, ami nekünk jutott, abból kettőt gond nélkül meg tudtunk nyerni. Aztán jött egy sajnálatos baleset, ami Hideg Krisztiánnal történt. Mivel közösen versenyeztünk a mi autónkkal, ezért az az incidens a mi versenyünk végét is jelentette. Sajnálom Krisztiánt kijárt volna neki egy jó eredmény, de azt gondolom, hogy nekünk is. Az autónkkal ellentétben a kedvünk az töretlen, és teljes erőbedobással a Mikulás Rallye-ra koncentrálunk. Bízunk benne, hogy a mostani tempónkat át tudjuk menteni oda is!”

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top