• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Olasz kirándulás a kis Suzukival

Solid Racing Team – 13. Rally Legend, San Marino

Merencsics Árpád – Kulcsár Dániel, Suzuki Swift GTi

 

Jari­Matti Latvala és Juha Kankkunen is egy listán szerepel a nagyatádi Merencsics Árpáddal, aki a 13. Rally Legendre is benevezett Suzuki Swift Gti versenyautójával. A somogyi pilóta idén harmadik alkalommal áll rajthoz a san marinoi rangos eseményen, ami felér egy VB futam szintjéhez. Merencsics társa ezúton Kulcsár Dániel lesz, aki majdnem kétméteres magassága miatt nem fog a legkényelmesebben utazni a Suzukiban, de egy Rally Legendért inkább összébb húzza magát.

 

Merencsics Árpád: Immár harmadik alkalommal neveztem be a Rally Legendre, ennek oka pedig egyszerű: elképesztő az az éra, ami ilyenkor összegyűlik San Marinoban. Ez az a futam, amit egész évben várok. Igaz, nem alacsony a részvételi díj, de olyan élményt, szolgáltatást nyújtanak nekünk odakint a rendezők, ami egy életre szól. A régi idők hangulata elevenedik meg ilyenkor a helyszínen, több ezren látogatnak ki ugyanis a pályákra – ahová külön buszokkal szállítják őket –, és szurkolnak minden versenyzőnek – a nagy nevektől a kisebb kategóriájú autókkal indulóknak. Fergeteges a hangulat ilyenkor, felér a VB szintjével.

A szakaszok nagyon izgalmasak, de ugyanakkor nehezek is, igazi rallypályák, amik nem mindig fekszenek a Suzukinak. Főleg ott fogjuk érezni a hátrányunkat, amikor hegynek felfelé kell majd mennünk. Ettől függetlenül a szűk, kacskaringós és tempós utak nagyon élvezetek lesznek számunkra is.

A kocsi felkészítve várja a külföldi megmérettetést, minden apró hibáját orvosoltuk, ami a Baranya Kupán vagy utána jelentkezett. A hengerfejet kicseréltük, hozzáprogramoztuk a motort, a hétvégén pedig az utolsó simításokat is elvégeztük a Suzukin. A célom idén is az lenne, hogy hiba nélkül beérjünk a célba, s ezzel már a kategóriánk képzeletbeli dobogójára is felállhatnánk, hiszen mindössze csak hárman indulunk ebben az értékelésben. És ha már ott vagyunk, akkor a versenyzést összekötjük egy kis családi kirándulással, utólagos nyaralással.


Kulcsár Dániel: Számomra az idei lesz az első Rally Legend az életemben – se szurkolóként, se nézőként nem volt még szerencsém részt venni ezen a rendezvényen. Pont ezért elmondhatatlanul örültem annak, hogy Árpi engem kért fel navigátornak erre a futamra, izgatottan várom az eseményt. Nagy nevek, legendás és kuriózumnak számító autók fognak elrajtolni San Marinoban, ráadásul csodaszép környezetben is autózhatunk majd.

A közös munkával szerintem most sem lesz gond – igaz, hogy Árpival elég régen versenyeztünk együtt, de biztos vagyok benne, hogy most is hamar megtaláljuk majd a közös hangot. A Suzuki sajnos azóta sem nőtt meg, de egy Rally Legendért összébb húzom magamat, hogy elférjek a jobb1­ben.

Kedden utazunk ki a helyszínre, szerdán és csütörtökön pedig már a pályákat fogjuk feldolgozni. A pénteki rajtceremóniát követően 4 gyorsasági szakaszt még aznap éjjel kell megtennünk, majd szombaton 6, vasárnap pedig további 4 szakasz teljesítése vár ránk. Az biztos, hogy nem lesz egyszerű feladat, de rendkívül izgalmasnak ígérkezik. A cél most csak az, hogy élvezzük minden pillanatát ennek a nagyszabású rendezvénynek, legyen jó hangulat az autóban, és lehetőség szerint guruljunk át a célvonalon.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Büttner & Co, Komplex, Kori ’96 Kft., Nyilas GSM Kft., Somogy Lift Kft., Agrivál Kft., Bionvell, MOST Médiacsoport, RádióMost, Zsirai Pincészet, Evolution, Innovitas, Cortesia Group, V4 Transport, Sigillanda, Kyocera, Excel IT, The Body Shop, Merencsics Autó Kft., Gazda Trans Kft.

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533­9099; E­mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top