• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Puskádi: Végre itt az első!

Mitropa Rally Cup – Lavanttal Rally

 

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna számára végre élesben is elindul a 2015-ös rallye évad. Elsőként Ausztriába látogat a csapat a Wolfsberg környéki Lavanttal Rally kanyargós, élvezetes hegyi szakaszainak meghódítására.

 

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY párosa, Puskádi János és Gódor Barna 2011 után újra célba vette a Lavanttal Rally-t, amely az idei Mitropa Rally Cup második futama. A Wolfsberg környéki hegyekben kijelölt szakaszokon négy éve még az R3-as Hondával versenyeztek, de most végre a Fabia Super 2000-el is megízlelhetik a még akkor kedvenccé vált technikás gyorsokat.

A gyönyörű osztrák hegyvidéki környezetben remek vonalvezetésű, keskeny, kanyargós, jelentős szintkülönbségekkel tűzdelt aszfalt burkolatú erdei utakon zajlik majd a küzdelem. Vannak ugyan rövid, murvás átkötő részek is, de ezek minősége is tökéletes hasonlóan a pályák aszfaltcsíkjához. A nehézséget a várható rengeteg felhordás jelenti majd leginkább, aminek következtében az ideális ívek egyre lejjebb kerülnek az útról, amivel nőhet a defektveszély. Ezt megelőzendő érdemes lesz néhány egyértelműen levágható kanyart közelebbről megvizsgálni a pályabejáráson, már amennyire erre lehetőség lesz.

Az adottságok, a szakaszok kijelölése szenzációs. Szinte alig kell majd etapon autózni, mert a pályák annyira közel vannak egymáshoz, hogy a bukósisakot szinte nem is érdemes levenni. Az útvonalat a térképen nézve legyezőszerűen helyezkednek el a gyorsok, amelyekre fontos lesz nagyon pontos és következetes itinerrel felkészülni. Ebben segíthet, hogy az útvonal egy része megegyezik a korábban már megismert és teljesített útiránnyal.  Rengeteg bukkanó, becsapós kanyarkombináció vár a Puskádi – Gódor párosra és érdemes lesz tanulmányozni a korábbi belső kamerás felvételeket is a felkészülés alkalmával.

A száguldás pénteken 15 órakor veszi kezdetét, két szakaszt kell kétszer teljesíteni a versenyzőpárosoknak. Az esti nagyszervizt követően 21 óra körül ér véget az első nap. Szombaton reggel 8 órától este 18 óráig további 4 különböző helyszínen, szintén két-két alkalommal zajlik majd a küzdelem, amely így közel 180 kilométernyi gyorsasági, összesen mintegy 390 kilométer teljesítése után ér véget a céldobogón a festői hangulatú Wolfsbergben.

Csökő Zoltán

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top