• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Idő előtti búcsú, a leggyorsabb Mitsubishisként

A Rally Café Racing csapatának ismét idő előtt kellett összepakolni a szervizsátrát a hétvégi Baranya Kupán azok után, hogy a Mitropa Kupa hatodik fordulójának második napján, Maricsek Miklós ésí Bán Viktor volt a leggyorsabb Mitsubishivel versenyző kettős addig a pontig, amíg a Lancer hátsó differenciálműve meg nem makacsolta magát.

 

Szombaton egy negyedik és két második idő szerepelt az ORC címvédői neve mellett, az összetettben pedig a harmadik pozíciót foglalták el mindössze 5.6 másodperccel Ranga Lászlóék Skoda Fábiája mögött, de a kisvaszari szakaszt már nem tudta teljesíteni a Rally Café színeibe öltöztetett Mitsubishi.

„Pénteken rossz érzésekkel feküdtem le aludni, nagyon bánatos voltam, mert nem igazán működött, amit elterveztünk. Volt ugyan egy prológ győzelmünk, de utána a két hosszúhetényi gyorsaságin valahogy nem éreztem úgy az autót, ahogy én elgondoltam, pedig két héttel korábbról már volt tapasztalatunk. Ezért kilogoltuk az autót, majd megbeszéltük Jobbágy Ákos barátommal, hogy mi a teendő, és szombaton tudtuk hozni a legjobb Mitsubishis időket. Változtattam a szemléletemen és a negyedik, ötödik gyorsaságin tudtunk menni abszolút második időket, de a technika közbeszólt, a hátsó diffink nem bírta tovább.”

Sok mindent elmondhatunk a 2018-as szezonról, de az biztos, hogy a szerencse messziről elkerüli a Maricsek - Bán kettőst az idei esztendőben. Apró pozitívum viszont, hogy a mostani technikai hiba nem került újabb bajnoki pontokba a Rally Café párosa számára.

„Igen, de én nem hiszek ebben.  Persze mindenhez kell szerencse, de erre nem alapozhatunk. Bárki hibázhat, lehet ez akár egy anyaghiba is, ezért inkább megvizsgáljuk, hogy mi történt, megoldjuk a problémát és igyekszünk a jövőben úgy eljárni, hogy ez ne ismétlődhessen meg. Nyilván, a tavalyi bajnoki címet követően idén balszerencsések vagyunk, ha így fogalmazunk, de ez meg fog oldódni az év hátralévő részében és a jövőben is, mert a csapat minden tagja keményen dolgozik azon, hogy ne forduljon elő ilyen. Most is egy apróság, egy kilazult csavar okozta a hibát, ez pedig bárkivel előfordulhat, még a legalaposabb felkészítés mellett is.”

Ami viszont bizakodásra adhat okot Maricsek Mikiék számára, hogy a tempójukra nem lehetett panasz a rekkenő hőségben megrendezett Baranya Kupán.

„Örülök, mert idegen volt ez az autó. Az N-es Lancerbe raktunk bele R4-es alkatrészeket és nem is gondoltam volna, hogy ez ennyire fog zavarni. A teszten nem zavart, de hát a teszten mindig minden jó, a pénteki két gyorsaságin viszont nem úgy kezeltem az autót, ahogyan azt kellett volna, viszont össze tudtam szedni magamat szombatra, ami pozitív előjel az Ózd-Salgó Rallye előtt!”

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top