• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Ritmus Ase: Az utolsó verseny 2016-ban

A Ritmus Ase 3 párossal vág neki a 18. Szilveszter Rallye-nak, a már lassan megszokott Várkonyi Szabolcs-Makai Gergely Mitsubishi trió lesz a legelőkelőbb rajtszámmal, de ott lesz a Csányi Botond-Lengyel László páros is egy Honda Type-R R3-assal, valamint először az egyesület színeiben a Tresó Ádám-Boér Máté páros egy ritkaságnak számító Opel Kadett C-vel a historicos mezőnyben.

 

Várkonyi Szabolcs:

Az utóbbi években nagyon felkapott lett ez a rendezvény és a népszerűsége miatt én is nagyon megkedveltem, bár a vonalvezetése nem nagy élmény. Azonban tavaly már a 90-es éveket idézte, ahogy a szétnyíló emberfalban autóztunk és ez a veszélyessége ellenére is hatalmas élmény volt. Sajnálattal hallom, hogy az a rész idén nem szerepel a programban, bár lehet, hogy jobb a békesség. Remélem ez és a belépő, amivel egyet is értek, meg nem is, nem fogja elriasztani a nézőket, mert nélkülük tényleg nem ér semmit ez a verseny. Mondjuk közel 300 autó kuriózumnak számít, ez remélhetőleg megér ennyit az embereknek, főleg, hogy tudomásom szerint 14 év aluliaknak ingyenes, bár én inkább 2000ft/család belépővel értenék egyet. Ismét Makai Gergely „MGR” barátom fogja nagyrészt diktálni az itinert, aki egyre jobban belejön a navigálásba és nagyon élvezi. Terveim szerint egy-egy gyorson a két nagy gyermekem is beül mellém, ezt is nagyon várom. Mivel január közepére már versenyt tervezünk, nem árt a gyakorlás, bár a körülmények nem fognak hasonlítani a Winter Kovasna Rallye-n várhatóakra.

 

Makai Gergely:

4 hét alatt 3 verseny, ez azt gondolom igazán jó átlag, várom, hogy ismét ott legyünk az első gyorsasági rajtjában. A verseny előtti hivatalos teszten jó lenne gyorsan "visszaszoknunk" az aszfaltra, ezután pedig, hogy gyors és pontos autózással, jó eredménnyel zárjuk az évet. Nyilván fontos a látványos autózás is, de az esti lámpasoros, valamint a másnapi első gyorsaságin szeretném, ha jó idővel is nyitnánk. Lesz olyan gyorsasági szakasz ahol átadom a helyem, de nem maradok autó nélkül, ez még meglepetés mindenkinek ? . Remélem ide is sok barát és kolléga látogat el, valamint a szervizparkban tudunk jókat beszélgetni a várakozási idő alatt. Nagy öröm számomra, hogy az egyik legjobb barátom, Boér Máté is a csapatunk színeiben indul, aki egy Opelben fog diktálni. Addig is a Ritmus ASE nevében szeretnénk Kellemes Ünnepeket kívánni, a szilveszteri bulira pedig alapozzatok velünk! ?

 

 

Csányi Botond:

Elérkeztünk az évzáróhoz, mint az általános iskolában. Ugyanúgy izgulok, mint anno a bizonyítvány osztáson. Most viszont, egy kicsit másképp lesz :) Várkonyi Szabolcs barátom meglepett egy ajándékkal. Egy ízig vérig komoly “fegyverrel” mehetek a Szilveszter Rallyn, mégpedig egy Honda Civic Type R R3-al. Megmondom őszintén, eléggé izgulok. Ugyan a jobb oldalon rengeteget versenyeztem ezzel a technikával, de a 260 lóerőt a bal oldalon megülni nem lesz egy egyszerű feladat. Állandó navigátorom, Wesz Viki most nem tudott eljönni, így beugrós navigátorként Lengyel László fogja diktálni az itinert. Ő is az egyesületünk versenyzője, mentünk már együtt fordított felállásban, most rajta a sor, neki kell majd dirigálnia. Rutinosnak mondható a jobb oldalról, évek óta pilótaként, és navigátorként versenyzik a Déli MARB sorozatban. Nagy célt nem szeretnénk magunk elé tenni. Nagyszerűen szeretnénk zárni az évünket, magunkhoz képest szeretnénk jóízűeket autózni. Ha már mosollyal jövünk le a szakaszokról, akkor már megérte beülni. A verseny előtt lesz egy tesztünk, ahol mindenképpen szeretnék menni az autóval. Természetesen maximálisan felkészülünk a magunk szintjén. Az itiner írással remélhetőleg megbírkózunk, ebben az évben pár füzetet sikerült teleírnom. Ez a 19-ik versenyem idén, az ERC futamokon keresztül a minirallyen át szinte mindenhol mentem, így tényleg nagyszerű szezont zártunk. Szabival nagyon komoly versenyeken álltunk rajthoz, Ranga Peti mellett sikerült egy Mitropa verseny abszolút első helyét bezsebelni, Klausz Kristóf mellett az ORB mezőnyében, és a Waldviertel Rallyn álltam rajthoz, ahol nagyszerű eredményeket értünk el. Úgy gondolom, hogy ennél többet nem kívánhat navigátori szinten az ember. Rengeteg energiát, és szabaditőt fektettem ebbe a sportba idáig, és úgy gondolom, hogy beérett az a bizonyos meggy, így ez úton is szeretném megköszönni az idei évi pilótáimnak a nagyszerű futamokat, mindenki mellett fantasztikusan éreztem magam.

 

Lengyel László:

Nagy meglepetés hírt kaptam a napokban, ugyanis Csányi Botond barátom megkeresett azzal, hogy lenne e kedvem beülni mellé a szilveszter rallyra. Megmondom őszintén, nem kellett sokat gondolkodnom. A civil életben is barátok vagyunk, így nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy rám gondolt a navigátori poszt betöltésekor. Sosem mentem ilyen autóval, így egy kicsit izgulok, de remélhetőleg majd azért megbírkózunk a technikával és a szakaszokkal. Sosem mentem ezen a versenyen, csak nézőként voltunk kint, így a teljes pályákat nem látom át, de úgy gondolom, hogy az itiner felírásával nem lesz problémánk. Egy MARB futamon mentünk együtt, bár ott én vezettem, és fantasztikus hangulat uralkodott az autóban. Én eléggé rá tudok stresszelni a versenyekre, Botond 20-as pulzussal navigál, sosem izgul, így remélem, hogy a kettő jól kompenzálja majd a dolgokat, és egy jó versenyt mehetünk.

 

Tresó Ádám:

"Nagy öröm számunkra és hálásak vagyunk érte, hogy az évet a Szilveszter Rallyen zárhatjuk a Ritmus ASE színeiben. Évek munkájának köszönhetően állt össze a versenyautóm, amit most egy ilyen hangulatos versenyen, baráti társaságban mutathatunk meg a közönségnek. Ígérem, hogy nekik fogunk autózni, úgy, ahogy azt egy könnyű, hátsókerekes versenyautóval kell."

Boér Máté:

"Amióta ralira járok és fotózok, azóta a historic versenyautók azok, amik igazán megdobbantják a szívem. Nagy ajándék az élettől, hogy most egy 1977-es évjáratú Opel Kadett C-ben navigálhatok és mindezt egy olyan csapatban, ahol jó barátaim vesznek körbe.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top