• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kazár és Turi a Szilveszter Rallyen

Kazár Miklós: "A közönségnek fogok látványosan sietni" 
Részlegesen szakadt vállszalagokkal is elindul Turi Tamás a Hungaroringen rendezendõ Szilveszter Rallyen, 

 

Úgy tûnik, számos érdekesség és nagy csata várható az idei, 16. alkalommal megrendezendõ Szilveszter Rallye-n. A december 27-29 közötti évbúcsúztató versenyen rajthoz áll az idei abszolút bajnok Kazár Miklós, aki valamennyi szakaszon más navigátorral indul. A tavalyelõtti Szilveszter Rallye abszolút másodikja, Turi Tamás annak ellenére a lehetõ legjobban szeretne szerepelni, hogy két hete ismét elszakadt a jobb vállában a szalag. A Botka-Mihalik duó pedig a 2015-ös Európa-bajnokságra épített autóját teszteli a viadalon.  


Tavaly ilyenkor az abszolút bajnoki cím megnyerését, valamint második gyermeke megszületését követõen állt rajthoz Kazár Miklós a Szilveszter Rallye-n. Most ugyan nem gyarapodott a család, ám a ralis ismét abszolút bajnokként várja az óévbúcsúztató verseny rajtját.
Vélhetõen mindenki, aki él és mozog, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az december 27-tõl 29-ig a Hungaroringen fogja búcsúztatni az Óévet. Ugyanis idén is megrendezik a méltán népszerû Szilveszter Rallye-t, amely a 16. verseny lesz a viadal történetében.

"Nemcsak rallye-ban, hanem quadban is sikerült megnyernem a magyar bajnokságot, így most minden rendben van körülöttem. Építjük a jövõt, hogy 2015-ben is végigmenjünk a futamokon, hogy újra legyen esélyünk a címvédésre. Sajnos Szõke Tomi nem lesz ott a versenyen, ám õ csak egy szakaszon ült volna mellettem, ugyanis váltogatom majd a navigátoraimat. A partnereim, barátaim közül kerülnek ki a segítõim. Ha az idõjárás és az idõm engedi, akkor már a 27-i teszten is kipróbálom a Mitsubishit. Egy jó évzárásnak tekintem a versenyt, melyen a közönségnek megyek majd, igaz, azt megígérhetem, hogy látványosan sietni fogok" - közölte Kazár Miklós.

Egy tény, ellenfélben nem lesz hiány, ugyanis ott lesz az indulók között a verseny tavalyelõtti abszolút másodikja, Turi Tamás is, aki egy Peugeot 207 S2000-sel áll rajthoz. Pont egy olyan típusú autóval, amellyel tavaly Turán Frigyes nyerni tudott.

"Érdekes lesz az idei versenyem, ugyanis még sosem ültem az autóban, még csak nem is láttam. Az elsõ közös élmény majd a 27-i teszten ér majd. Sajnos azonban nem ez a legnagyobb problémám. A jobb vállamban ugyanis részlegesen megint elszakadt a szalag, ám ez sem akadályoz meg abban, hogy induljak. Sõt, szeretnék minél jobban szerepelni, mert a rengeteg nézõ és induló nagyon feldob" - jelentette ki Turi Tamás.

Szintén ott lesz a rajtnál a Botka Dávid, Mihalik Péter duó is, akik a jövõ évi Európa-bajnokságra épített Mitsubishi EVO N/4-est teszteli a viadal alatt.

"A Szilveszter Rallye lesz a jövõ évi autónk premierje, és a versenyt abszolút tesztnek fogjuk fel, hiszen az Európa-bajnokság már január 4-én indul egy ausztriai futammal. Az utolsó simításokat végezzük a Mitsubishin, és ha 27-re elkészülünk, akkor természetesen részt veszünk a teszten is. Magán a versenyen most másodlagos lesz az idõ, hiszen több alkatrészt szeretnénk kipróbálni, hogy minden a helyére kerüljön" - árulta el Botka Dávid.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top