• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Legyőzzük a miskolci „mumust”

Jánosa Ákos és Brunekker Árpád már nagyon várja a 20. Vredestein Miskolc Rally-t. Igaz, hogy a tavalyi szilveszteri futam óta nem ültek autóban, de mivel a hétvégi verseny előtt lehetőség lesz hivatalos tesztre, egyértelmű volt, hogy részt vesznek rajta. Az első versenyükön az a terv, hogy jól érezzék magukat, érjenek célba, és az sem lenne utolsó szempont, hogy valahol elől végezzenek.


Ákos és Árpi már tavaly versenyzett a Bakó Rally Team Citroen C2R2 „méregzsákjának” nevezett versenyautójával, amit nagyon megszerettek, ahhoz képest, hogy a váltás igen nagy volt számukra, a hátsókerekes BMW után. A váci gyorsokon mentek először az autóval, ahol még csak az összecsiszolódási fázisban voltak a fiúk. Ehhez képest már az év végi szilveszteri futamon úgy érezték, hogy Ákos keze-lába jobban rááll a kisautóra.

„Idén Rally 2 a terv, szeretnénk az összes versenyen indulni, minél jobb helyezéseket elérni, és természetesen továbbra is a Citroen C2R2-vel menni. A navigátor szerepében sem lesz változás, marad Árpi barátom, mert mi már egy jól összeszokott páros vagyunk, szeretünk együtt versenyezni, mert a hangulat számunkra fontos. Elsődlegesen a Rally 2-re koncentrálunk, de részt fogunk venni azért olyan futamokon is, ahol a csapat többi tagja is megmutatkozik, és érezhetjük még a régi ralis idők hangulatát. Lényegében a 2014-es szezon mottója számunkra az, hogy minél többet versenyezni, minél többet fejlődni, minél előrébb végezni, és mindezt minél jobb hangulatban”. – zárta le Ákos a monológját.


A tavalyi autóváltást követően sokan kérdezték Brunekker Árpi navigátort, hogy milyen egy ilyen kicsi autóban ülni a terebélyesnek számító BMW után. Kezdetben furcsa volt számára, de Ákossal együtt hamar átléptek a kezdeti nehézségeken. Nem éppen a „meglátni és megszeretni” mondás, hanem mindinkább a menni és megszeretni vált be náluk.

„Miskolcot várom, de őszintén megmondom, hogy még nem sikerült menni ezen a versenyen, mert mindig volt valami problémánk, úgyhogy épp itt van már az ideje, hogy megismerjem ezeket a gyorsokat is. Megsúgom, hogy burkolt és titkolt vágyunk, hogy jó lenne egy kupát hazahozni végre. Egy dobogós helyezésnek nagyon örülnénk, ez a célunk idén. Úgy vagyunk vele, hogy kicsi a bors, de erős, mert azért lehet menni ezzel a kis Citroennel. Bízunk benne, hogy versenyről-versenyre mi is be tudjuk majd bizonyítani, hogy érezzük már az autót.” – mondta Árpi lelkesen.


Jánosa Ákos és Brunekker Árpi a célokat felvázolta, nincs is más hátra számukra, mint 2014. március 30-án bebizonyítani, hogy nem félnek a „mumus” miskolci versenytől.


Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Peremicki István

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top