• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A lendület kitartott

20. Vredestein Miskolc Rally – Beszámoló

 

 

Kezdetét vette az idei bajnoki szezon, elsőként Miskolcon gyűlt össze a mezőny. Balogh Janiék a terveknek megfelelően a Mitsubishi Evo IX R4-essel vágtak neki a küzdelemnek, az igencsak kemény mezőnyben. A verseny végére a szerencséjük elfogyott, de a lendülettel és a kitartással ezen a futamon sem volt problémájuk, így végül az abszolút értékelés 5. helyén fejezték be az év első ORB versenyét.

 

Március utolsó hétvégéjén Miskolcra látogatott a mezőny, hogy itt teljesítsék az év első bajnoki futamát. Pénteken a prológgal kezdődött a rendezvény, mely szombat délután a gyorsasági szakaszokon való versenyzéssel folytatódott, és a vasárnapi pályák teljesítése után érkeztek csak a céldobogóra.

 

Balogh Jani: „Péntek délután a prológgal kezdtünk, ahol nem tudom mitől, de sikerült első időt autóznunk! J A verseny rendezőjének – egyben jó barátomnak – a kisfia kapta meg a lehetőséget, hogy itt helyet foglaljon mellettem. Áron még nem ült versenyautóban, és mindössze 10 éves, így kicsit kétesélyes volt ez a projekt, az első megtett méterek után furcsa hangok jöttek jobbról, nem tudtam, hogy öröm, vagy ijedtség, de az első levegővételt követően a reakciója már az örömről szólt, így végignevettük az egész prológot. Könnyedén, biztonságosan teljesítettük… na és persze a leggyorsabban a mezőnyből!”

 

Megnyerték a prológot, így térhettek nyugovóra aznap este, majd másnap délután kezdődhetett az igazi kihívás. Szombaton 5 gyorsaságit, vasárnap pedig hatot kellett teljesíteniük.

 

Balogh Jani: „Már a verseny előtti teszten is éreztem, hogy jó az autó, jól tudunk majd menni vele. A legnagyobb csatát talán magammal vívtam a futam előtt, ami egyrészt abból adódott, hogy évadnyitó, hazai verseny, és kíváncsi voltam, hogy a tavalyi tapasztalatokat hogyan tudom majd felidézni, mit fogok tudni megcsinálni, lehetek-e gyorsabb, mint amit tavaly csináltunk itt. Ilyen kételyek voltak bennem, de aztán ezeket fejben rendeztem, és törekedtünk az optimumra. A bükkszenti gyorson úgy érzem nem sikerült hoznunk azokat a nüanszokat, amelyek az előnyünkre válhattak volna, de Mályinkán már sikerült elég gyorsan átszaladni, bár a pályának bizonyos részei sokkal veszélyesebbek voltak a gödrök, felhordások miatt. A szombati napon az abszolút értékelés első helyén álltunk, innét vártuk a folytatást.”

 

Jött a vasárnap, és ezzel együtt egy újdonság is a versenyzőpáros számára, hiszen most rajtuk volt a sor, hogy a mezőny legelső párosaként teljesítsék a pályákat.

 

Balogh Jani: „Sajnos ennek az elsőségnek most nem volt előnye, mivel a rallye2 mezőnye előttünk haladt, így kellőképp összekoszolták a pályákat, mire mi odaértünk, ráadásul nem voltak kigumizva a kanyarok, így igen jelentős felhordással találkoztunk jó pár kanyarban. Nagyon nehéz volt az üldözött szerepét betölteni és úgy menni, hogy az jó legyen. Mindezektől függetlenül, szerintem jól teljesítettünk, de tény, hogy az utolsó gyorsaságin történt defekt nem volt bekalkulálva.”

 

Ezen a hétvégén is kőkeményen feszegették a határokat, és az utolsó gyorsasági kapcsán megint csak oda kell visszakanyarodni, hogy vannak apró tényezők, melyekből, ha három-négy összejön, abból baj szokott lenni.

 

Balogh Jani: „Az utolsó gyorsasági előtt már ott szerepel az elképzelések között az óvatosság, de azért „billeg” az ember, hogy ne is legyen feszült, görcsös, de menni is kellene, hiszen még mindig csatában vagyunk… Ahogy elrajtoltunk, pár kanyar után úgy döntöttem, hogy menni kell, és Dani is a megszokott ritmusban diktálta az itinert. Volt egy kis fékproblémánk vasárnap, és emiatt nem tudtam olyan határozott féktávokat venni, és ennek a kanyarnak is nagyon nekiszaladtunk, nem jó kanyaríven kezdtem menni. Szerintem tízből nyolcszor elfordul úgy az ember, hogy nincs baj, de itt nyilván volt, kaptunk egy defektet…”

 

Maga a verseny summája, hogy nagyon élvezetes csatákat vívtak, jó volt a hangulat mind az autóban, mind a versenyzőtársak között, és egy igazi vetélkedő volt ez, ahol nagyon gyorsan kellett menni, minden pillanatában harcolni kellett minden egyes kanyarért.

 

Balogh Jani: „Nagyon jó versenynek voltunk a részesei, és szerencsénkre a többiek problémái tükrében a miénk sem volt annyira végzetes, hogy eredmény nélkül zárjuk ezt a versenyt. Elsőre az abszolút ötbe kerülést céloztuk meg, majd a verseny során már esélyt láttunk a dobogóra is, az lett volna a cél, hogy Spiciékkel megmérkőzzünk az ezüstéremért, de végül Fortuna elpártolt mellőlünk. Az abszolút 5. helyen zártunk, és úgy vélem, hogy ez is azt mutatja, van itt keresnivalónk! Rengeteg pozitív élményt kaptunk ezen a Miskolc Rally-n!”

 

Folytatásként most 2 hónap szünet következik a bajnokságban, ami igen hosszúnak tűnik, így a Balogh-Holczer páros keresi a lehetőséget, hogy akár murván, akár aszfalton, de versenyezni tudjanak ebben az időszakban is. 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top