• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Technikai gondok nélkül

Maxx Race Team 

Lencse Zoltán - Hofbauer Tamás, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

20. Vredestein Miskolc Rally

 

A hétvégén rendezték a 2014-es ORB első futamát a 20. Vredestein Miskolc Rallyt, ahol a 25-ös rajtszámmal induló Lencse Zoltán –Hofbauer Tamás páros az első tízbe való beférést tűzte ki célul. A népes mezőnnyel érkező Szlovák versenyzők komoly technikákat vonultattak fel, hiszen volt a mezőnybe WRC, S2000-es és a bajnoki címvédő egy új R5-ös Ford Fiestával vágott neki a futamnak.

A pénteki prológ sajnálatos balesett miatt közel két órát csúszott, amit a megértő közönség elég jól tolerált pedig egyes becslések szerint 4000-en várták a szurkolók kedvenceiket. Lencse Zoli egy támogatójával abszolválta a teljes sötétségbe burkolózott arénába az idei első fellépést. A kör végén a stadion két végébe Zoli egy kis show elemet csempészett a jócskán megvárakoztatott közönség számára, akik ezt tapsolva, fütyülve köszönték meg.

Szombaton délután hat körül kezdődött meg az igazi verseny, ahol a második körtől már sötétbe autózott a mezőny és tette mindezt közel éjfélig. Igazából semmi műszaki probléma nem akadályozta a versenyzőpárost, de a biztos célba érést szem előtt tartva a verseny végén elfoglalt pozícióhoz képest tartották a tempójukat. 

Vasárnap reggel tíz óra körült indult újra az élet Lyukóbányáról, ahol a Rally 2 mezőnye után indult az első osztály és az álltaluk felhordott kövekkel és murvával felszórt pályákon teljesítették az utolsó hat gyorsaságit. A hétvége folyamán szinte végi az abszolút tizenötödik és huszadik hely között autózva a tizennegyedik helyen értek célba azon a versenyen, aminek az utolsó gyorsaságiján több élmenő is elvérzett, hiszen a koszos felhordásos pályák ismét megkövetelték a maguk áldozatait.

Lencse Zoltán: „Az volna a jó, ha most tudnánk indulni és a mostani tapasztalatokkal kezdhetnénk neki a versenynek. Sokat tanultunk, újabb tapasztalatokat szereztünk és a csapat is csiszolódott. Jelenleg olyan 90%-osnak érzem a csapatmunkát, de szerintem jó úton haladunk. Az autóval nem volt műszaki gondunk és ez jó hír, úgy érzem most ennyit tudtunk kihozni a magunkból, de látva az utolsó gyorsaságin történteket, mi rendbe behoztuk a technikát a tizennegyedik helyen. Az első tízbe vártam volna magunkat, de így a verseny végét látva nem érzem csalódottnak magamat.”

Hofbauer Tamás: ”Jó volt végre élesbe menni, még akkor is ha sokszor voltak kemény pillanatok. Zoli még nem ment mindegyik gyorsaságin és éjszaka a lobogós részeken azért nagyon oda kellett figyelni, hiszen ott egy kicsi hiba is nagy gondokat okozhatott volna. A felhordásos részekről ne is beszéljünk a vasárnapi gyorsokon, mindezek ellenére a hangulat jó volt a kocsiba és a szervizbe, örülök, hogy gond nélkül teljesítettük  a versenyt."

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top