• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Nem történt különösebb változás

Jó emlékként gondolhat vissza a 2013-as esztendőre a Balogh János és Holczer Dániel, hiszen a magyar bajnokság hat futamából négyet be tudtak fejezni, kétszer pedig az abszolútban is sikerült dobogóra állniuk. A Mitsubishi Lancer Evo9 R4 a Mikulás és a Szilveszter Rally után az ünnepi hétvégén, Orfűn ment ismét versenytempót.

A miskolci pilótát az A123 Teszt Rally pályabejárását követően értük el telefonon. Szokásához híven Jani ismét készségesen állt rendelkezésünkre és őszintén beszélt idei terveikről, valamint a 20. Vredestein Miskolc Rallyig még rájuk váró feladatokról.

Semmi különös nem történt a „házunk táján” az elmúlt hetekben – kezdett bele monológjába Balogh János. Az autó és a versenyzőpáros tekintetőben is ugyanaz lesz a felállás, mint tavaly. Nagyon várjuk már a szezonnyitót, ahol a már meglévő tapasztalatainkat szeretnénk kamatoztatni. Kiélezett formában akarunk oda állni a 20. Vredestein Miskolc Rally rajtjába.

Mit gondolsz milyen meglepetéseket tartogathat számotokra, illetve a mezőny számára az idei esztendő?

Mi igyekszünk folyamatosan a maximumon nyújtani, de nyilván lesznek majd olyan kérdések, hogy akik váltottak, azok az új technikákkal milyen szinten tudnak majd versenyképesen menni. Úgy érzem, mi valamennyire mérvadóak leszünk, hogy hozzánk képest lassabbak vagy gyorsabbak lesznek a többiek. Hozzáteszem, hogy nekünk pedig kötelező továbbra is a tőlünk elvárható legjobb tempót hoznunk. Az első miskolci gyorsasági után lehet majd levonni bizonyos következtetéseket. Bízunk benne, hogy a tapasztalatunk révén azért tudunk majd némi meglepetést okozni. Ha ez mégsem így alakul, akkor majd elgondolkodunk rajta, hogy mit láttunk rosszul. Még egyszer hangsúlyozom: az első gyorsasági sok mindent elárul majd.

Hiányozni fognak a WRC-k a mezőnyből?

A szurkolóknak egészen biztosan, nekünk versenyzőknek szerintem kevésbé.

Az orfűi tesztverseny ráhangolódásnak jó volt?

Természetesen. Ahogy a nevében is benne volt, ez egy tesztelési lehetőség volt mindenkinek. Több alkatrészt is kipróbáltunk, a rajt előtt nem sokkal mindenképpen hasznos volt ez a hétvége. A teljes harckészültség tőlünk a bajnoki szezonnyitón lesz várható. Nagyon várjuk már a 20. Vredestein Miskolc Rallyt. Szerintem nem csak mi, hanem a szurkolók is. Jók a gyorsasági szakaszok, a prológra pedig biztosan nagyon sokan kijönnek, hiszen a sportág szerelmesei kíváncsiak az új autókra, a változásokra.

De a Miskolc környéki pályák sok újdonságot nem jelenthetnek számodra.

Valóban jól ismerem ezeket a gyorsasági szakaszokat, de ez semmit nem jelent. Két nap teljes odafigyelést igényel majd az első bajnoki futam. Ismét versenytempót megyünk majd éjszaka is, így az időjárásnak is döntő szerepe lehet a futamon. Bőven lesz megoldásra váró feladatunk március végén.

Forrás: www.miskolcrally.hu

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top