• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Új autóval ismét itthon

Botka Dávidék a Mikulás Rallye-n próbálták ki először a S2000-es Peugeot-t, ám az idei évben a bajnokság összes futamán rajthoz állnak vele. Kezdésként elrobognak a brassói futamra, aztán Miskolcon folytatják. Remélik, hogy hamar belejönnek, és az első helyért is harcba tudnak szállni az idei évben.

Lehet már tudni, hogy idén hol versenyeztek?

Most már eldőlt a dolog, és bár a legutóbbi beszélgetésünkkor még úgy tűnt, hogy Romániában folytatjuk, most mégis azt kell mondjam, hogy itthon fogunk menni. Amit szerettünk volna, az nem jött össze, okafogyottá vált, de ettől függetlenül azért a magyar bajnokság mellett 3-4 román futamon is részt fogunk menni, mert szeretünk ott versenyezni. Cél tehát elsődlegesen a hazai bajnokság, és a terveink között szerepel talán egy világbajnoki verseny, vagy pedig két ERC, de ezt még egyelőre nem döntöttük el. Felmerült az is, hogy itthon is és a román bajnokságban is menjünk, de az pénzben (és időben) nagyon sok lett volna együtt… nagyjából lehetetlen.

Tehát akkor idehaza a S2000-es Peugeot-val láthatunk, hogyan álltok most?

Nem sokat mentem még a kocsival, mindössze a tavalyi Mikulás Rallye-n 60 km-t, most teljesen felújítottuk, arra vár, hogy holnap, holnapután beindítsuk, aztán jön egy mérnök… és majd meglátjuk mit tud ez az autó!

Továbbra is Mihalik Peti diktálja az itinert?

Igen, vele folytatjuk a versenyzést, bár néha nagyon nehezen tudom őt elrángatni, de bízom benne, hogyha idén nem megyünk olyan sokat, mint tavaly, akkor ez is egyszerűbb lesz. Megpróbálunk egy egyszerűbb, de eredményekben gazdag 2014-et összehozni!

Tesztverseny?

Gondolkoztunk ezen az orfűi futamon, hogy ott kellene elindulnunk, de végül úgy döntöttünk, hogy a brassói versenyen fogunk tesztelni. Ott mégiscsak 150 km-t tudunk majd menni, ráadásul nagyon szeretjük, remek pályák vannak arrafelé. Remélhetőleg jobb lesz, mint egy 30 km-es tesztverseny.

Mit szólsz a versenynaptárhoz?

Bár még nem végleges, én eléggé összecsapottnak látom, rögtön az első verseny után 2,5 hónap szünet, máskor meg 2 hét lesz 2 futam között. Nem tudom, hogy hányszor fog ez még módosulni, de bízom benne, hogy nem egyfolytában, mert úgy nehéz lesz más versenyeket terveznünk.

Melyik versenyt várod a legjobban?

Na, ezen még nem is gondolkodtam! Megmondom őszintén, hogy idehaza nem igazán hat meg egyik sem, majd megyünk, mert versenyezni imádok! Talán az aradi az, amit várok, mert azt nagyon szeretem. Meglátjuk… jó lesz ez…! Az új autóval biztos egy egészen más feeling lesz menni, mint azzal, amivel eddig mentünk.

Milyen eredményt remélsz? Cél a győzelem?

Az új autóval nem tudom mennyi realitás van benne, hogy ott tudunk lenni az első hely környékén. Biztos, hogy az év közepén már gyorsabbak leszünk, mint a Micuval. Tudom, hogy jelen pillanatban még biztos nem leszünk igazán gyorsak, az első egy-kettő-három versenyen tanuljuk az autót. Remélem, hogy ott tudunk lenni az elejében, de győzelemre még nem túl sok esélyt látok. A cél az lenne, hogy minél közelebb lenni az elejéhez, aztán majd az utolsó két-három versenyen nyernünk kell!

Forrás: www.miskolcrally.hu

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top