• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Május végén ismét rajthoz állnak a magyar rallysport legjobbjai a Salgó Rally-n 

A HUMDA Országos Rally Bajnokság idén is visszatér Salgótarjánba és környékére, a Karancs-Medves tájaira

Az eredetileg tervezett időpontban, 2023. május 26-28. között zajlik a Salgó Rally, a HUMDA Országos Rally Bajnokság második fordulója. A szervizpark és a célceremónia Salgótarjánban lesz, a szakaszok a Mátrát és a Karancs-Medves tájait is érintik. Salgótarján idén is támogatja a verseny megrendezését.   

Idén sem maradhat ki a versenynaptárból az 1974 óta létező Salgó Rally. A verseny a HUMDA Országos Rally Bajnokság második fordulója lesz, az ORB-, ORB2-, ORB3-, Historic-bajnokság futama. Azok az autók indulhatnak, amelyek megfelelnek ezen bajnokságok szabályainak, valamint a versenyzők rendelkeznek a szükséges licenccel.

A Salgó Rally központja, a szervizpark, a célceremónia és a verseny utáni parc fermé is Salgótarjánban lesz, itt a közönség is alaposan szemügyre veheti majd az autókat. A gyorsasági szakaszok a Mátrában és Salgótarján környékén zajlanak szombaton és vasárnap. Várhatóan négy különböző gyorsasági szakasz lesz a programban. A tervezet szerint a gyorsasági szakaszok össztávja 130 km körül alakul.  

A verseny a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Rally Szakági Bizottsága, Salgótarján Megyei Jogú Város és a rendezői feladatokat ellátó TRP Events együttműködésében valósul meg. 

„A Salgó Rally a hazai raliversenyzés egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező fordulója és a kelet-magyarországi autósport fontos helyszíne. A versenyzők idén is átélhetik a Mátrában található, páratlanul izgalmas gyorsasági szakaszokat és a szurkolók is találkozhatnak a sportág hazai legjobbjaival a kialakított nézői pontokon, valamint a salgótarjáni célceremónia során” – nyilatkozta Őry Tamás, a TRP Hungary ügyvezető igazgatója.  

A Salgó Rally előkészületeiről és a versennyel kapcsolatos lakossági információkról a rendezők további tájékoztatást nyújtanak a helyi médiában, valamint a Rallycafe.hu-n. 

TRP Hungary: Minőségi élmények az autó-motorsportokban

A TRP Hungary az autó-motorsportok terén működő vállalkozásokból áll, kiemelt tagja a hazai sport- és szakmai rendezvények promóteri, társpromóteri vagy szervezői feladatait ellátó TRP Events, emellett a versenyzőmenedzseléssel foglalkozó Motorsport Talent Management (MOTAM) és a médiapiacon működő TRP Media is a portfólió részét képezi. 

A vállalatcsoport 2015-ben jött létre Truck Race Promotion néven, a kezdetekben azzal a küldetéssel működött, hogy visszahozza a Magyarországra a kamionversenyzést, majd egyre nagyobb részt vállalt a hazai autó- és motorsport rendezvények fejlesztésében. Tevékenysége 2021-től bővült a MOTAM elindításával és a TRP Media első kiadványa, a Racingline.hu felvásárlásával.

A napjainkban már TRP Events névű rendezvényszervező divízió a Kamion Eb és fesztivál és más események mellett a Rally Hungary európa-bajnoki futam promótereként dolgozott és létrehozta a ZEG Rally Show-t is, ami 2022-ben az EnduroGP-világbajnokság zalaegerszegi fordulójával párhuzamosan zajlott, valamint telt házzal megrendezte a Superenduro GP of Hungary versenyt a Papp László Budapest Sportarénában. A sportesemények mellett a TRP Events szakmai rendezvények, konferenciák és roadshow-k lebonyolításában is nagy tapasztalatokkal rendelkezik, a szimulátorsportban is érdekelt a nemzetközi szinten is egyedülálló SIM Liga promótálása révén. 

________________________________________________________________________

Kapcsolat

Adorján Viktor; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Tel.: +36 30 853 3319

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top