• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Büszkén kihúznák magukat

Kassán visszajött az érzés és az étvágy, így az elmúlt időszakban kettőzött erővel készült a Budapest Rallyra ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna. A Maximmun Racing Team párosa továbbra is a kategóriatársakhoz méri a saját teljesítményét, de azt is tudják, hogy ismét nehéz dolguk lesz az előttünk álló hétvégén.

 

A futam előtti teszt jól sikerült, ám nyilván majd az éles körülmények adnak választ arra, hogy mire lesznek képesek a bajnokság ötödik versenyén.

- Változtattunk egy-két dolgon, ami az elmúlt időszakban visszafoghatta az autót. Érzésre sokkal jobb lett, így a teszt is remek hangulatban telt - tette hozzá ifj. KissLászló. - Aztán majd meglátjuk, hogy mit mutatnak az időeredmények. Pilóta és navigátor szempontjából is egy nehéz futam előtt állunk. Az RSB által megküldött videofelvételek alapján rettenetesen gyorsak lesznek a szakaszok, és mint tudjuk: a sebességgel együtt jön a bátorság.

Az a tapasztalatunk, hogy idén pont a tempós részeken kaptunk a többiektől Bízom benne, hogy a Budapest Rallyn valamelyest változik a helyzet. Remélem, jó irányba indultunk el, Kassa óta nagyon sokat tettünk azért, hogy föl tudjuk venni a versenyt a többiekkel.
A Maximmun Racing Team kettőse négy futamot követően a kategória ötödik helyén áll, ahonnan szeretnének fölfelé elmozdulni. Ehhez viszont szinte hibátlan versenyzésre lesz szükség a szombati kilenc gyorsasági szakaszon.

- Reálisan nézve, eddig akkor volt esélyünk, amikor általunk is korábban használt pályákon kellett versenyezni. Ha új területre tévedtünk, akkor kijöttek a különbségek köztünk és a kategóriatársak között - folytatta ifj. Kiss László. - Ezen persze nem is lehet csodálkozni, hiszen hatalmas rutinnal rendelkeznek azok a párosok, akikkel föl kell vennünk a harcot. Néhány nappal ezelőtt épp a RallyMánia könyvet lapozgattam, amiben érdekes dolgokra bukkantam. Például arra, hogy Rongits Attila, már akkor is rallyautóban ült, amikor én megszülettem. Ebből a szempontból van lemaradásunk, de folyamatosan dolgozunk, hogy ezt a különbséget csökkenteni tudjuk. Az első ORB-s évünkben az a legfontosabb, hogy tanuljunk, és ha sikerül célba érni, akkor büszkén kihúzhassuk magunkat. Remélem erre szombaton este Szentendrén is lehet lehetőségünk.

A Budapest Rally programja: 


Október 4. (péntek):
Rajtceremónia, Vajdahunyad Vára, 17.30
Prológ, Városligeti Műjégpálya, 18.00
(a prológon nem történik időmérés)
Október 5. (szombat):
Gyorsasági szakaszok:
GY1 - Skanzen - Visegrád, 7.43
GY2 - Pilismarót - Dobogókő út, 8.28
GY3 - Lábatlan - Bajna, 9.32
GY4 - Skanzen - Visegrád/2, 12.01
GY5 - Pilismarót - Dobogókői út/2, 12.43
GY6 - Lábatlan - Bajna/2, 13.43
GY7 - Skanzen - Visegrád/3, 16.15
GY8 - Pilismarót - Dobogókői út/3, 16.57
GY9 - Skanzen - Visegrád/4, 17.57
Ünnepélyes díjkiosztó, Szentendre, 18.47.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top