• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kezdetnek nem rossz

Ugyan a végeredményt tekintve lehet egy kis hiányérzete az Osváth Péter-Papp Tamás kettősnek, de a pályán mutatott tempójuk alapján közeledtek az élmezőnyhöz.

 

„19 R5-ös autó állt rajthoz a nyitó futamon és mindenki nagyon készült, mert régen volt már a nyíregyházi verseny. Mi is igyekeztünk a lehető legtöbbet kihozni magunkból, ahogy számítottunk is rá, kis különbségek alakultak ki a gyorsasági szakaszokon. Szombaton nagyon élveztem a szuhai pályát és hatodiknak fordultunk, de másnap pont ott kaptunk defektet, emiatt pedig az összetettben visszacsúsztunk a kilencedik helyre. Ez egy kicsit nyomasztó, de ez van, ez a rallye.”

Ahogy Osi a verseny előtt meg jósolta, a parádsasvári etap volt a vízválasztó gyorsasági az Eger Rallye végkimenetele szempontjából. Sokan kaptak itt defektet, vagy rosszabb esetben balesetet szenvedtek. A balatonfüredi pilóta az előbbi csoportban tartozott.

„A mi esetünkben az volt a kellemetlen, hogy akik első nap kaptak defektet, azok a célhoz sokkal közelebb voltak. Mivel vasárnapra átfordult a pálya, a nagyon gödrös rész a szakasz elejére került, így sokkal több időt veszítettünk, amíg átevickéltünk a gyorsaságin, több mint egy percet kaptunk, valamint 3 pozíciót veszítettünk az összetettben. Az utolsó körben ezért már csak futottunk az eredmény után. A végén túl is erőltettem, volt egy túlcsúszásunk és egy másik kanyarban megpördültünk. Ilyenkor, ha az ember nem a saját ritmusában megy, akkor annak ez lesz az eredménye. Mindig lehet egy picit gyorsulni, de nem sokat, mert akkor jönnek azok a hibák, amiket a verseny végén én is elkövettem.”

A Skodás versenyző a vasárnap délutáni hibáktól eltekintve előre lépett az előző szezonhoz képest, hisz az első nap stabilan őrizte a hatodik helyet, ráadásul ez volt az első közös versenye az új navigátorával, Papp Tamással.

„Tomi nagyon ügyes, jó navigátor. Látszik rajta, hogy nem most kezdte a szakmát. Annak ellenére, hogy nem ült még ilyen autóban, mint a Fabia, mindent úgy csinált, ahogy megbeszéltük, úgyhogy teljesen meg vagyok elégedve vele.”

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top