• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A kocka el van vetve!

Új színek, dizájn és navigátor, egy állandó rajtszám. Az elmúlt évekhez képest pár dolog megváltozott Osváth Péter körül, aki a szezonnyitó Eger Rallye-n az ötödik-nyolcadik hely környékére várja magát és bízik benne, hogy Szuhán elkerülik a defektek.

A jobb1-ben 2018 végén, a bukósisakot szögre akasztó Nemes Csaba helyét Papp Tamás veszi át a Skoda Fabia R5-ben, aki tavaly Ifj. Fogarasi Attilának diktálta az itinert, míg korábban hosszú évekig volt elválaszthatatlan társa a VFTS-es Veréb Zoltánnak. De nem csak a navigátor, hanem az autó színei is megváltoztak 2019-re!

 

„ Sokan megjegyezték tavaly, hogy nekem sokkal szebb autóim szoktak lenni és ez a dizájn nem tetszik nekik. Én is gondolkoztam, hogy váltanunk kellene, a Mikulás Rallye után pedig eldöntöttem, hogy új ruhát fog kapni a Skoda 2019-re.”

Osi pályafutása során egyébként még soha sem versenyzett kék versenyautóval.

„Kazár Miki mondta egyszer, hogy figyelj, mindenki cserélgeti versenyruháját, te meg már nem is tudom mióta, ebben a fekete overálban versenyzel. Tényleg eléggé meg volt már kopva, ezért vettem egy újat. Mivel kék a sátrunk, a ponyvánk, körbe a molinónk, de még az emelők is, gondoltam, hogy az új ruha színe is legyen kék. Aztán a Fiesta WRC bemutatója után megütötte a szememet ez a világoskék-sötétkék kompozíció, ezért arra jutottam, legyen ez a változat az autón is, ha már kék minden. Így az overálom és a csapatruházat is kék lett, az autó színárnyalatának pedig a Polo WRC kék színeit választottam, hogy mégse legyen olyan az egész, mint a mostani Ford. Az alapok ezek voltak, a végeredmény pedig a tervezőnk keze munkáját dicséri.”

Az idei évtől a bajnokság első tíz helyezettje állandó rajtszámokat használ, Osváth Peti pedig a 6-ost választotta, ami a rali VB-n Dani Sordo száma.

„Ilyen alapon akkor a 8-sal kellene mennem, mert Tanak jobb, mint Sordo, de az a szám már sajnos elkelt. Nemes Csabival vitattam meg ezt a kérdést. Én a 76-ot, vagy 16-ot akartam választani. 76-ban születtem, tizenhatodikán, erre mondta azt a tanult kollégám, hogy neki a 13-as a szerencseszáma, ő ezzel menne, de addigra már az is foglalt volt. Nemes véleménye szerint az olyan nagy számok, mint a 76-os nem jó, a 16 még elmegy, de egyjegyű számmal kell versenyezni. Erre mondta a főszerelőm, hogy a dobókockán a hatos a legnagyobb szám, azzal lehet nyerni. Így a 6-ost választottuk!”

Az előzetes tervek szerint egy teszt, majd az orfűi Rallye3-as futam szerepelt az Ostáth - Papp duó naptárában, de az orfűi verseny előtt egy nappal, olyan műszaki hibával szembesült a csapat, hogy kénytelenek voltak kivinni Csehországba a kocsit, a probléma elhárítása pedig majd egy hetet vett igénybe.

„Végül az Eger Rallye hetében, hétfőn teszteltünk egy jó fél napot, bejárattuk a kocsit és szerintem fejlődtünk is egy kicsit. Ami magát a futamot illeti, a Szuha-Parádsasvár gyorsasági a Zsigulival és a Mitsubishivel is a kedvenceim közé tartozott, amikor nem kaptam rajta defektet. Ez egy igazi rali pálya: dobálós, szűk, kanyargós szakasz. Szerintem a verseny egészét tekintve ez lesz a vízválasztó gyorsasági, mert a két nap alatt összesen hatszor megyünk rajta és én úgy számolom, hogy minimum 35-50 között lesz az ott begyűjtött defektek száma. Ezen a 12 km-es pályán gyorsan kéne lejönni, de mindezt úgy, hogy az ember ne lyukadjon le, mert a másik két szakaszon nem lesznek olyan nagyok a különbségek. Szuha lehet a fordulópont, mert ebben a szoros mezőnyben, ha defektet kapsz, akkor azt az időveszteséget biztosan nem tudod sehol sem behozni.”

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top